ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Άκυρος» συναγερμός!

Άλλη μία… άκυρη προειδοποίηση για πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, τουλάχιστον για την Ήπειρο, έγινε μέσω του 112 στους πολίτες! Το μόνο που κατάφεραν οι αρμόδιοι ήταν να προκαλέσουν ανησυχία την περασμένη Παρασκευή σε ένα σωρό κόσμο για το τι θα μας… βρει το Σάββατο. Το αποτέλεσμα ήταν μία κανονική φθινοπωρινή βροχή, η οποία είχε σε ορισμένες περιοχές και λίγο πιο έντονα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με άνεμο. Φυσιολογικά πράγματα για την εποχή, δηλαδή. Δεύτερη φορά ήταν αυτή που ο συναγερμός δεν επιβεβαιώθηκε. Δύο – τρεις φορές ακόμα και δεν θα πιστεύουμε τίποτα! Θα πει κανείς, όποιος φυλάει τα ρούχα του… Ναι αλλά και το πολύ το «κυρ ελέησον» το βαριέται κι ο παππάς!

Κ.Α.

Άσφαλτος στο καλντερίμι!

Με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η δημοτική παράταξη του Δήμου Μετσόβου «Δύναμις Δημοτών» με επικεφαλής τον Σπύρο Βασιλείου, καυτηρίασε το γεγονός ότι έπεσε άσφαλτος σε παραδοσιακό καλντερίμι στη Μηλιά. «Και εκεί που λέμε ότι τα έχουμε δει όλα, έρχεται το επόμενο «θαύμα Τζαφέα» να μας διαψεύσει», σχολίασε με καυστικό τρόπο η παράταξη Βασιλείου. Το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής Μετσόβου να καλύψει με παχύ στρώμα ασφάλτου το καλντερίμι δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο θα μπορούσε να μην αλλοιωθεί ένα παραδοσιακό στοιχείο του χωριού…

Ν.Γ.

Ταραχή στο κρανίο…

Έκανε πορείες ο ΣΥΡΙΖΑ προς την αμερικανική πρεσβεία για να εκδηλώσουν τις αντιθέσεις τους προς τους... φονιάδες των λαών και όταν κυβέρνησε «αγκάλιαζαν» τις ΗΠΑ ως στρατηγικό εταίρο… Και μέσα στη σύγχυση που επικρατεί στο κρανίο τους βρήκαν ευκαιρία με την επίσκεψη Μητσοτάκη και το βαρυφορτωμένο του πρόγραμμα στις ΗΠΑ να βγάλουν όλη τη χολή που προκαλείται από τη ζήλια τους. Τέτοιες τιμές δεν νομίζω να απόλαυσε ο πρώην πρωθυπουργός… Το πολύ - πολύ να έβαλε το καλό της φόρεμα η σύντροφός του για να τον συνοδεύσει στους εχθρούς της δικής τους ιδεολογίας…

ΜΑΤ

H άλλη άποψη…

Η μία άποψη είναι να διδάσκονται τα θρησκευτικά στα σχολεία και μία άλλη λέει ότι η κατήχηση είναι θέμα της εκκλησίας! Γιατί, αν διδάσκουν τα θρησκευτικά φανατικοί θρησκευόμενοι εκπαιδευτικοί ή αν αυτοί που τα διδάσκουν μπήκαν τυχαία στη θεολογική σχολή επειδή η βαθμολογία τους δεν επαρκούσε για την πρώτη σχολή της επιλογής τους, τότε ίσως υπάρχει πρόβλημα… Γι’ αυτό, όλα τα άλλα μαθήματα να διδάσκονται στα σχολεία και κάθε γονιός να φροντίσει να πάρουν κατήχηση τα παιδιά του στον εκκλησιαστικό φορέα της επιλογής τους… Κι όταν τα παιδιά ενηλικιωθούν θα κάνουν τις δικές τους επιλογές!

Θ.

Εκ νέου υποψήφιος;

Φαίνεται, παρ' ότι ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τίποτε, πως ο νυν Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Αυτό τουλάχιστον λένε κάποιοι, αξιολογώντας τα πράγματα και τις κινήσεις του Δημάρχου. Εκτός αν πέφτουν έξω... Κοντός ψαλμός, αλληλούια!

Η.Μ.

Περί «Φωτομετρίας»…

Τον χώρο όπου στεγάζεται πλέον το Φεστιβάλ Φωτογραφίας «Φωτομετρία» στην ΚΑ’ Φεβρουαρίου επισκέφτηκε ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. Αφού τόνισε πώς τα παιδιά της «Φωτομετρίας» έχουν καταξιωθεί με την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, στάθηκε στο γεγονός ότι αποφάσισαν να «τοποθετηθούν» σ’ ένα σημείο της πόλης που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται, με κίνδυνο υποβάθμισης, αναφερόμενος στην ιστορική γειτονιά της Καλούτσιανης. Ευχήθηκε, μάλιστα, να ακολουθήσουν και άλλες εγκαταστάσεις επαγγελματιών και δραστηριοτήτων για να ξαναζωντανέψει η περιοχή, ενώ ανέφερε πώς η παράταξή του επεξεργάζεται ήδη τέτοιες προτάσεις. Ποτέ δεν είναι αργά για προτάσεις, όμως ο Κ. Μπέγκας ήταν πέντε χρόνια Δήμαρχος και θα μπορούσε να είχε κάνει πράξη όσα τώρα σκέφτεται!

Ν.Γ.

* * * 

Εκ του ασφαλούς…

Εκ του ασφαλούς και εξ αποστάσεως κάνει την ανούσια κριτική του ο Αλέξης Τσίπρας για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας… Και βέβαια, όλα αυτά τα προκάλεσε ο μεγάλος του αντίπαλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτόν φοβάται γιατί με αυτόν τον συγκρίνουν. Αποφεύγει να αναφέρει ότι τα μύρια κακά που μας βρήκαν δεν εστιάζονται μόνο στη χώρα μας αλλά πλήττουν ολόκληρη την Ευρώπη ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Βέβαια, δεν αναφέρει τίποτε για όσα μας φόρτωσε η δική του ανεπάρκεια. Αυτά τα θεωρεί καλά καμωμένα και ελπίζει να ξεχαστούν. Δεν έχει καμία ευθύνη μετά τον Αύγουστο του 2019, κάνει ότι ξέχασε τις «πατάτες» που έκανε όταν υποτίθεται ότι κυβερνούσε την Ελλάδα και, παίρνοντας ύφος πολλών καρατιών, αναφωνεί: «Σταύρωσον - σταύρωσον τον πρωθυπουργό.

Ανεπαρκείς ή εμπαθείς;

Είναι πρόβλημα για τη χώρα μας το ότι σχεδόν κανένα κόμμα, με εξαίρεση κάποιους σοβαρούς πολιτικούς που είναι μοιρασμένοι σε όλους τους χώρους, δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει διορθωτική αντιπολίτευση. Αποφεύγουν να αξιολογήσουν τις πρακτικές της κυβέρνησης τοποθετώντας τες μέσα στους αρνητικούς παράγοντες που επιβλήθηκαν διεθνώς. Γιατί, για να ασκήσεις πειστική αντιπολίτευση οφείλεις να είσαι αντικειμενικός, συνυπολογίζοντας και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκείται και προχωράει το κυβερνητικό έργο. Όμως για πρώτη φορά αυτό το έργο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και διαρκώς γίνονται διορθωτικές παρεμβάσεις… Αν πράγματι ενδιαφερόταν ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προτείνει κάτι καλύτερο κάτι θα έβρισκε.

Αυτό κάτι λέει…

Το ότι εδώ και τρία χρόνια ο σημερινός πρωθυπουργός είναι κυρίαρχος των εξελίξεων και παραμένει στην κορυφή θα ‘πρεπε να προβληματίσει τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων και να αξιολογήσουν αντικειμενικά την κατάσταση ώστε να πείσουν πρώτα τους στενούς τους συνεργάτες και μετά να επεκταθούν και παρά πέρα. Κάθε φορά που ο «αγανακτισμένος» Τσίπρας και οι λοιποί παίρνουν το λόγο προσθέτουν κάτι περισσότερο στην ανεπάρκειά τους. Και αντί να «εξαφανίσουν» τον Μητσοτάκη, αυτός αποκτάει όλο και περισσότερη αποδοχή όχι μόνο εντός των συνόρων αλλά και σε κάθε άλλη χώρα την οποία επισκέπτεται. Βλέπεις, τον σέβονται όχι μόνο ως προσωπικότητα αλλά και ως υπερασπιστή των απόψεών του που γίνονται αποδεκτές σε όλα τα όργανα της Ε.Ε…

Τσάμπα επιμένουν!

Την οικονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση δεν τις προκάλεσε ο Μητσοτάκης ούτε αφορούν μόνο στη χώρα μας… Και όσοι εστιάζουν όλα τα κακά στον Έλληνα πρωθυπουργό απλά αποδεικνύουν την ανεπάρκεια και την εμπάθειά τους. Και δεν είναι η καλύτερη επιλογή τούτες τις τόσο δύσκολες εποχές να ασχολούνται με το κινητό του Ανδρουλάκη προκειμένου να δείχνουν ότι υπάρχουν. Και τελικά αποδεικνύεται ότι δεν ενδιαφέρει κανένα Έλληνα το «δίκιο» της Τουλουπάκη ή του Νίκου Παππά που είναι ο «στενότερος» συνεργάτης του Τσίπρα και που τον έφερε εδώ για να «σώσουν» την Ελλάδα. Και την… έσωσαν! Και ενώ βλέπουν ότι τα αποτελέσματα της αναχρονιστικής τους πολιτικής δεν τους «ευνοούν», μη έχοντας κάτι καλύτερο να προσφέρουν επιμένουν σ’ αυτά που τους κρατάνε πίσω.

Θεανώ Βλάχου