ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έτσι πολιτεύεται!

Όσοι γνωρίζουν τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Δημητρίου δεν ξαφνιάστηκαν από τη στάση που κράτησε στο θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής του Λούρου. Αφενός, είχε υπογράψει το κοινό κείμενο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης -πλην Σπύρου Ριζόπουλου- σύμφωνα με το οποίο τα προβλήματα οφείλονται στις εργασίες διευθέτησης της κοίτης του Λούρου που έκανε η Περιφέρεια. Όμως, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα «Epiruspost», με τις τοποθετήσεις του… αθώωσε την Περιφερειακή Αρχή αναφέροντας μάλιστα ότι φαινόμενα όπως το στέρεμα του ποταμού έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν και ο Λούρος αναγεννήθηκε! Έτσι πολιτεύεται πάντα ο κ. Δημητρίου. Μία πάει από δω και μία από κει! Άρα, κακώς η στάση του έκανε εντύπωση σε κάποιους!

Β.

Τα νεκρά ψάρια…

Κι ένα θέμα από Ήπειρο συγκαταλέγεται στην ανασκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters για τη φετινή χρονιά που οδεύει πια προς το τέλος της. Μόνο που δεν είναι θετικό… Ο λόγος για τα χιλιάδες νεκρά ψάρια του Δρέπανου, εκτρεφόμενες τσιπούρες, που εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς» η οποία έπληξε την περιοχή τον περασμένο Ιανουάριο αναδύθηκαν στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας. Τα νεκρά ψάρια αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός των τρικαλινών φωτογράφων Γιάννη και Θάνου Φλιούλη και οι εικόνες τους έκαναν κυριολεκτικά τον γύρο του κόσμου. Να ευχηθούμε πως τη νέα χρονιά το Reuters θα φιλοξενήσει και πάλι ειδήσεις από την Ήπειρο, αυτή τη φορά όμως κάτι θετικό!

Κ.Α.

Αχ, αυτός ο λαός…

«Η ΝΔ είναι μία κυβέρνηση που δεν αγαπά το λαό»! Τάδε έφη στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. Να μας έλεγε και ποια στελέχη κομμάτων αγαπούν αυτό το λαό και με ποια κριτήρια αποδεικνύεται του λόγου το αληθές… Να μπορούσαμε και εμείς να αντιληφθούμε τι εννοεί το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που απλά θέλησε να πετύχει προβολή του εαυτού του λέγοντας αυτή την  «κοτσάνα»!

ΜΑΤ

 Όλοι μια παρέα…

«Ευφάνταστα τα σενάρια περί μετεκλογικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο Ανδρουλάκης! Ας ρίξει μια ματιά στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ… Θα δει να συνωστίζονται στις πρώτες θέσεις υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με πρώτους τον Ραγκούση και την Ξενογιαννακοπούλου. Όλοι μια παρέα είναι και δύσκολα ξεχωρίζεις τις απόψεις τους!

Θ. 

«Το έργο τέχνης»…

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εγχειρίδιο με τίτλο «Το έργο τέχνης» επιμελήθηκε ο πρ. πρύτανης και τακτικός συνεργάτης του «Π.Λ.» Χρήστος Μασσαλάς το οποίο έχει ως αφετηρία τα έργα του Θεόδωρου Παπαγιάννη. Στόχος της προσπάθειας, είναι, όπως αναφέρεται στον πρόλογό του «να προβληματιστούμε στη γλώσσα των έργων τέχνης». Μάλιστα, ο Όμιλος Φίλων Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης» ενημερώνει διά του Προέδρου του Βασίλη Παπαϊωάννου ότι προτίθεται να το προωθήσει σε όλα τα σχολεία της χώρας μας με σκοπό την ανάπτυξη καλλιτεχνικών και εικαστικών ερεθισμάτων στους μαθητές! Καθόλου άσχημη ιδέα αυτή… Η τέχνη εξημερώνει τα ήθη και, ειδικά στις μέρες μας, μπορεί να παίξει θετικό ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης των παιδιών! Συγχαρητήρια λοιπόν στον Όμιλο για την πρωτοβουλία…

Κ.Α. 

Όχι και… τόπος εξορίας!

Στην ΕΡΤ Βόλου επιτέθηκε φραστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που προηγήθηκε με τον Yπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Είπε στον Yπουργό ότι η εκεί ΕΡΤ προπαγανδίζει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, παροτρύνοντάς τον να τους στείλει στο… Μέτσοβο! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του Δημάρχου Μετσόβου Κώστα Τζαφέα που, μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, τόνισε με έμφαση ότι το Μέτσοβο δεν είναι… τόπος εξορίας, είναι ένας τόπος με ομορφιές και τουρισμό! Ψύχραιμη και ουσιαστική η τοποθέτηση από τον Κ. Τζαφέα. Από την άλλη, άγνωστο τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή και χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Μετσόβου, ο Αχ. Μπέος!

Ν.Γ.

Το ίδιο… βιολί!

Κάποιοι φανατικοί κομματικοί και «βολεμένοι» επέλεξαν την πιο ακατάλληλη ώρα για να σηκώσουν σκόνη με το θέμα της ΕΥΠ! Η Εθνική ασφάλεια και στη χώρα μας τούτη την ώρα είναι άμεσης προτεραιότητας με δεδομένο ότι ο εξ Ανατολών γείτονας εν όψει της δικής του προεκλογικής περιόδου κάνει το άσπρο, μαύρο με ανακοινώσεις που πυροδοτούν τις αντιπαλότητες. Οι εν Ελλάδι ανεύθυνοι παίζουν τα δικά τους παιγνίδια επιμένοντας να καταστήσουν την ΕΥΠ ξέφραγο αμπέλι. Και τώρα που στην υπόθεση της Εύας Καϊλή η ΕΥΠ της Ελβετίας έδρασε αποκαλύπτοντας τους υπεύθυνους των «συναλλαγών» μήπως θα ‘πρεπε να κάνουν αυτοκριτική και οι εν Ελλάδι φωνασκούντες; Ποιος δεν γνωρίζει ότι με το να μη βγαίνουν στο φως στοιχεία απόρρητα κάποιοι ωφελούνται; 

Οι Ευρωπαίοι ξέρουν…

Ο Βέλγος εισαγγελέας στην υπόθεση Καϊλή δήλωσε: «χωρίς υποκλοπές δεν πολεμάς το έγκλημα»! Και μπορεί εμείς να είμαστε ανίδεοι σε τέτοιες διεργασίες, εκείνοι όμως που ξέρουν κάνουν τη δουλειά τους φέρνοντας στο φως όσα μεθοδεύονται στο σκοτάδι. Γι’ αυτό ας κάνουν τη δουλειά τους οι υπηρεσίες ασφάλειας, όπως ορίζουν οι διεθνείς κανόνες, και να μην απαιτούμε να γίνει σκορποχώρι η εθνική ασφάλεια προς τέρψη και της Άγκυρας, μεταξύ άλλων! Όσο για το όνειρο θερινής νυκτός του Τσίπρα, θα περιμένει μάταια… Δεν θα δει να πραγματοποιείται «γαλάζια ανταρσία» με σκοπό να απαλλαγεί από έναν πρωθυπουργό με τα συγκεκριμένα προσόντα που έγινε ο εφιάλτης του. Παντού μπροστά του τον βρίσκει! Και όσο εκείνος θα υπηρετεί την ανοργανωσιά άσπρη μέρα δεν θα δει… 

Πρώτα τα του οίκου του!

Αντί να επιληφθεί της οργανωτικής προσπάθειας του δικού του πολιτικού χώρου, εξέπεμψε μήνυμα προς τους βουλευτές της ΝΔ υποδεικνύοντάς τους να «αλλάξουν τον αρχηγό τους» που έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας με την ψήφο του ελληνικού λαού! Τέτοια «πατάτα» δεν την εκτόξευσε κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός… Αλλά καλύτερα είναι να προσέχει τι λέει, γιατί είναι σίγουρο ότι μία μερίδα των στελεχών του, που δεν ξέρω τι ποσοστό εκπροσωπούν, είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα… Ας μην τους δίνει ιδέες γιατί αυτός θα χάσει. Και μία επιλογή έχει: Πρώτα να σοβαρευτεί και μετά να μελετήσει ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα με σκοπό να συνεχίσει από εκεί που θα παραλάβει, αν τελικά συμβεί αυτό που επιθυμεί με τέτοια ένταση. Αλλά για όλα ο λαός αποφασίζει.

Ξυπνούν οι μνήμες…

Και τώρα που ανασκουμπώθηκε ο Ανδρουλάκης, κάνοντας υποδείξεις στα άλλα κόμματα, έρχονται στη μνήμη μας τα πλήγματα που δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ από τα σκάνδαλα των στελεχών του. Μπορεί να θέλουν να ξεχάσουν τι σήμαιναν γι’ αυτούς ονόματα στελεχών όπως Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος και λοιποί… Άφησαν εποχή τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, του γιουγκοσλάβικου καλαμποκιού, οι προκλητικοί μισθοί διευθυντικών στελεχών της ΠΡΟΜΕΤ με τα σάπια ξύλα, της Αγρέξ, της SIEMENS  με υπουργό τον Μαντέλη,  η εμπλοκή Τσουκάτου, οι χρυσές μίζες των εξοπλιστικών και πολλά άλλα που δεν ήρθαν στην επιφάνεια, αλλά πρωτοκλασάτα στελέχη τους θήτευσαν για πολλά χρόνια στις φυλακές… Γι’ αυτό πριν κουνήσουν το δάχτυλο στο Μητσοτάκη ας κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους!

Θεανώ Βλάχου