Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

«Ντου» στο Μέτσοβο!

Χαμός έγινε στο Μέτσοβο με το που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα πάει εκεί για Χριστούγεννα. Όπως αποκαλύπτει η παραπολιτική στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής», μόλις έκανε την ανακοίνωση ο Πρωθυπουργός, πολιτικοί, πολιτευτές και πάσης φύσεως… κολαούζοι έσπευσαν να κλείσουν δωμάτιο στην περιοχή για να γιορτάσουν μαζί του! Προοπτική με την οποία ο ίδιος εικάζουμε πως δεν ενθουσιάστηκε και άλλαξε σχέδια! Η εκτίμηση που διατυπώνει το «Θεωρείο» είναι ότι στο Μέτσοβο θα πάει, αλλά πιθανώς σε άλλη ημερομηνία. Ίσως βρεθεί πρώτα στα Χανιά και σε δεύτερο χρόνο να έρθει Ήπειρο! Θα φανεί… Εμάς, πάντως, μας απασχολούν και όσοι… έσπευσαν να κλείσουν δωμάτια στο Μέτσοβο. Μητσοτάκη δεν θα δουν, αν πάνε, όμως κι έτσι καλά θα περάσουν! Αρκεί να καταφέρουν να ξεπεράσουν το… στερητικό σύνδρομο!

Κ.Α.

Πολύ ικανός…

 Ιδιαίτερα ικανός και κοινωνικά ευαίσθητος ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τέτοια προσόντα χρειάζεται να έχει ένας πολιτικός που αναλαμβάνει αυτό τον τομέα. Ξέρει τελικά τι κάνει ο πρωθυπουργός που είναι απαλλαγμένος από κόμπλεξ και το μόνο που επιθυμεί είναι η ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε κάθε επιμέρους τομέα δράσης ώστε το έργο της κυβέρνησης να διαχέεται σε όλους τους τομείς… Αν ψάξουμε τα στελέχη της κυβέρνησης θα δούμε πολλούς να εργάζονται με σχέδιο και μεγάλο ενδιαφέρον.

Θ.

Πρωινή ομίχλη…

 Τελικά οι Γιαννιώτες χωρίς ομίχλη τον χειμώνα στην πόλη δεν… μπορούμε να ζήσουμε! Βλέπεις, την έχουμε συνηθίσει, μας είναι βίωμα. Πάντα μας συνοδεύει τη χειμερινή περίοδο. Και να που τις τελευταίες μέρες τα πρωινά μας ξανάγιναν ομιχλώδη! Ειδικά κοντά στη λίμνη η ορατότητα τα πρωινά είναι περιορισμένη! Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν τη βόλτα τους μέσα στο απόκοσμο αυτό τοπίο (φωτό). Είπαμε, την έχουμε συνηθίσει την ομίχλη…

Κ.Α.

Φόρεσε τα γιορτινά!

 Εορταστικό κλίμα επικρατεί στο Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, μιας κι έγινε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου. Έτσι, ο Αερολιμένας υποδέχεται τους επισκέπτες που έρχονται στην πόλη για τις γιορτές με άκρως εορταστική διάθεση, όπως αρμόζει στο κλίμα των ημερών. Εξάλλου, η κινητικότητα είναι στα ύψη αυτές τις μέρες, μιας και τόσο οι Ηπειρώτες επιστρέφουν στον τόπο τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων όσο και οι τουρίστες που προτιμούν να περάσουν αυτές τις μέρες στα Γιάννενα!

Ν.Γ.

Ατομική η ευθύνη!

Στην πολιτική, η πολιτική ευθύνη είναι ατομική και όχι συλλογική. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε ποινική δίωξη… Ρωτήστε και τον Νίκο Παππά που ξέρει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει σήμερα… Ο κολλητός του, ο Τσίπρας, κρατάει αποστάσεις! Δεν πήγε ούτε μια μέρα στο δικαστήριο για να του συμπαρασταθεί! Μόνος του ανεβαίνει τον Γολγοθά του.

ΜΑΤ

Ζαγορίσια βραβεία…

 Να που οι Ηπειρώτες εξακολουθούν και στις μέρες μας να διακρίνονται στα Γράμματα, τις Τέχνες και τις Επιστήμες! Αυτό αποδεικνύει η πρόσφατη βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών της Αγγελικής Αγγέλη, νομικού και Δρ. Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Καλλιόπης Στάρα, ερευνήτριας και διδάσκουσας επίσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η πρώτη τιμήθηκε με το Έπαθλο Βασιλείου Δημ. Κοντοδήμου της Β’ Τάξεως των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών για τη μονογραφία της με τίτλο «Εκ Ζαγορίου Εν Ζαγορίω: Η συμβολή των Ζαγορίσιων στην Επανάσταση του 1821»! Η δεύτερη βραβεύθηκε για το έργο της, με τίτλο «Τα δέντρα του τόπου μας. Μια συναρπαστική περιήγηση στα δέντρα της ελληνικής φύσης και στον πολιτισμό της». Τις δύο βραβευθείσες που είναι Ζαγορίσιες, συνεχάρη μέσω αναρτήσεών του ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκούβελος, ευχόμενος να έχουν πάντα επιτυχίες. Πολλά συγχαρητήρια και από μας!

Κ.Α.

Προσπαθεί να ξεχαστούν!

 Κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ξεχαστούν τα κακώς κείμενα του 2015 - 19! Βρήκε πρόσφορη την υπόθεση ΠΑΤΣΗ για να δείξει την αγανάκτησή του για τα κακώς κείμενα στελεχών της ΝΔ! Έπεσαν από τα σύννεφα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με την υπόθεση του πάμπλουτου βουλευτή που τον διέγραψε η ΝΔ και εκείνος αρνείται να της παραδώσει την έδρα του! Θα την κρατήσει με τα δόντια μέχρι το τέλος της θητείας του… Αλλά πώς θα ζήσει απομονωμένος και δακτυλοδεικτούμενος και πώς θα εμφανίζεται στη Βουλή; Αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιους που λένε ότι εκπροσωπούν το λαό της περιφέρειάς τους… Τον ρώτησαν αυτό το λαό πριν κάνουν τις «πατάτες τους»; Ας κάνει μια δοκιμή ο εν λόγω βουλευτής και θα ακούσει τι θα του σύρουν.

Τα ίδια και τα ίδια…

Με αφορμή την υπόθεση Πάτση, πήρε αμπάριζα ο Τσίπρας και άρχισε να χύνει δάκρυα πόνου επειδή δίνουν στα Funds τα σπίτια του κοσμάκη! Τελικά θέλει να ξεχνάει εύκολα αυτός ο πολιτικός! Ποιος ψήφισε να μπουν τα Funds στη διαχείριση των κόκκινων δανείων; Η όλη προσπάθειά τους αποβλέπει στο να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα ή φροντίζουν επιμελώς να αποκρύψουν μέρος της ώστε να συσκοτίσουν τα πράγματα επειδή αυτό θεωρούν ότι τους συμφέρει. Και για όσο οι δημοσκοπήσεις δεν δικαιώνουν τους «κόπους τους» τόσο θα χρησιμοποιούν τη σκανδαλολογία ως μόνο πρόσφορο μέτρο για να βγάλουν το άχτι τους εναντίον του τόσο εργατικού Μητσοτάκη… Όλα ξεκινούν από την εμπάθεια που έχουν και σ’ αυτή καταλήγουν.

Τρομοκρατούνται…

 Κάθε νέο μέτρο που ανακοινώνει η κυβέρνηση τους προκαλεί πανικό! Με την τόση εργατικότητα του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει… Γίνονται τόσες αλλαγές μέχρι που να ξεσκουριάσει το όλο σύστημα που δεν προλαβαίνουν να τις μελετήσουν. Απλά φωνάζουν «σταύρωσον - σταύρωσον τον Μητσοτάκη και μετά εφησυχάζουν για λίγο μέχρι την επόμενη «διαμαρτυρία τους»! Και για όσο τα κακά μαντάτα από τις δημοσκοπήσεις δεν θα «δικαιώνουν» τους κόπους τους τόσο θα χρησιμοποιούν τη σκανδαλολογία ως μοναδικό μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση που αγωνίζεται για να αλλάξει τις σκουριασμένες πρακτικές που της παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το Καλοκαίρι του 2019! Από σοβαρή δουλειά δεν ήταν μαθημένος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ… Τώρα πώς να το κάνει;

 Δικές τους… επιτυχίες!

Εκείνα τα κόκκινα δάνεια, μετά το 2015, ήταν δικές τους επιτυχίες όπως και ο περιβόητος νόμος Κατρούγκαλου που πετσόκοψε τις συντάξεις, όπως και η δήμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια… Ακούσατε έστω και μία φορά τον τόσο αγανακτισμένο Τσίπρα με τις πρακτικές Μητσοτάκη να αναφερθεί  στις δικές του εγκληματικές ενέργειες; Και θα πληρώνουμε για πολύ ακόμη και τις νεότερες πρακτικές του όπως είναι η ψήφιση της απλής αναλογικής που θα μας σέρνει σε διπλές και τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος και μεγάλη αβεβαιότητα σε δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα μας. Αλλά, μήπως τον ένοιαξαν ποτέ οι «συνέπειες»! Αναταραχές να προκαλέσει και είναι ευχαριστημένος… Τόση ανευθυνότητα πού τη βρήκε;

Θεανώ Βλάχου