Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Το «ξεχείλωμα» του νόμου…

Ο αντικαπνιστικός νόμος «ξεχείλωσε» από τη στιγμή που χαλάρωσαν οι έλεγχοι. Και καλά για τα καταστήματα ευθύνεται η Αστυνομία. Για τις δημόσιες υπηρεσίες και τα άλλα γραφεία, ποιός ευθύνεται; Μήπως οι προϊστάμενοι που κάνουν τα «στραβά μάτια»; Και αφού έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση ας αρχίσουν οι ξαφνικοί έλεγχοι, μπας και επανέλθει η νομιμότητα και η κανονικότητα.

Ν. 

Πού πάμε;

Μαθητές δημοτικού ανάγκασαν συμμαθήτριά τους να γλείφει την τουαλέτα του σχολείου τους! Άλλοι μαθητές κακοποίησαν συμμαθητή τους…Μαθητές έκλεψαν το χαρτζιλίκι συμμαθητή τους. Τι γίνεται; Γιατί αγρίεψε τόσο ο μαθητόκοσμος; Είναι κοινωνικό το φαινόμενο που εξαπλώνεται από τους μεγαλύτερους προς τους μικρότερους; Είναι η βία μέσα στην οικογένεια;  Είναι τα ΜΜΕ που περιγράφουν τα γεγονότα αναπαράγοντας τα φαινόμενα και λειτουργούν μιμητικά; Κάτι πρέπει να γίνει… Δεν έχουμε άλλα περιθώρια εφησυχασμού….

Θ 

Θα ανακοινώσει υποψηφιότητα!

 Εντός του Ιανουαρίου θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Ιωαννίνων ο Παντελής Κολόκας. Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1, ο Πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ βρίσκεται στη διαδικασία συγκρότησης μίας πλήρους παράταξης με αυτόνομη πορεία. Αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν ειδικά με τα ψηφοδέλτια στα τοπικά, αλλά δήλωσε αισιόδοξος για πλήρη σχηματισμό. Παράλληλα διέψευσε ότι έχει συμφωνήσει με άλλες παρατάξεις. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι το έργο των δημοτικών παρατάξεων για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ για μία ακόμη φορά βλέπουμε αρκετούς από τον κεντροδεξιό χώρο που κατεβαίνουν ή έχουν την πρόθεση να κατέβουν στις εκλογές!

Ν.Γ.

Τα ίδια και τα ίδια…

 Δεν κουράστηκε ο Τσίπρας να αναμασάει τα ίδια και τα ίδια; Στο Ζάππειο δήλωνε για επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Το 2019 «ξεχάστηκε» και έριξε το αφορολόγητο κάτω από τις 6.000 με αποτέλεσμα οι περισσότεροι φορολογούμενοι να πληρώσουν έως και 650 ευρώ υψηλότερο φόρο… Και σήμερα αναμασάει τα ίδια και τα ίδια… Δεν βαρέθηκε;

ΜΑΤ

Χωρίς νόημα…

Τι εξυπηρετεί αλήθεια ο «αγώνας δρόμου  των Αγιοβασίληδων»; Μήπως προσθέτει στην επισκεψιμότητα της πόλης; Μήπως αναδεικνύει την ιερότητα των ημερών; Ή μήπως μας διδάσκει  κάτι από τη ζωή και την προσφορά στην Εκκλησία του μεγάλου αυτού Αγίου; Απολύτως τίποτε. Δυστυχώς πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία, ξενόφερτη που υποβαθμίζει τον εορτασμό και τη μνήμη του Αγίου. Ήτοι κατά το κοινώς λεγόμενο, «μόνοι μας βάζουμε τα χέρια και βγάζουμε τα μάτια μας».

Ν.

Μήνυμα για ασφαλή οδήγηση… 

 Επί ποδός βρίσκονται και αυτές τις μέρες οι άνδρες και οι γυναίκες του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και γενικότερα της Ελληνικής Αστυνομίας. Το έργο τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά αυτό το διάστημα με έντονη κινητικότητα στο κέντρο της πόλης αλλά και στο οδικό δίκτυο. Δίπλα στους εργαζόμενους της Τροχαίας βρέθηκε παραμονή των Χριστουγέννων το Σωματείο Ταξί του Νομού Ιωαννίνων «Άγιος Χριστόφορος». Μοίρασαν ευχές αλλά και μελομακάρονα στους εργαζόμενους που ρύθμιζαν την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα έκαναν και έκκληση στους πολίτες να τηρούν τον Κ.Ο.Κ., να μην συνδυάζουν το ποτό με την οδήγηση και να προτιμούν το ταξί μετά από εξόδους τους  εφόσον όλοι έχουν πιει. Το μήνυμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό προς τους πολίτες που δεν πρέπει να πιάνουν τιμόνι αν έχουν πιει. Όσο για την πρωτοβουλία του Σωματείου αξιέπαινη.

Ν.Γ.

Ας πρόσεχε…

Σέρνεται ο Ανδρουλάκης πίσω από τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ! Η δική του αυτόνομη πορεία βρίσκεται ακόμη στα αζήτητα…Λέτε να μην τον προβληματίζει που κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν αναφέρεται σ’ αυτόν; Είναι σα να μην υπάρχει… Ίσως φταίει το ότι δεν συμμετέχει στη λειτουργία της ελληνικής Βουλής… Νόμισε πως η ευρωβουλή είναι ανώτερο όργανο και θα τον …κάλυπτε, αλλά διαψεύστηκε. Και τελικά ό,τι και να λέει, κανένας δεν το υπολογίζει και κανένας δεν του απαντάει… Και από την άλλη ο Τσίπρας κάνει ό,τι μπορεί για να διασώσει τον εαυτό του, γνωρίζοντας ότι μετά και άλλη μια ήττα θα έχει πρόβλημα στο κόμμα που τον ανέδειξε… Και το ΚΙΝΑΛ εν μέσω «συμπληγάδων» θα …απορροφηθεί,  είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά…

Ζουν στο κόσμο τους!

 Τα κόμματα της αντιπολίτευσης παίζουν τα δικά τους παιγνίδια αγνοώντας τη συγκυρία που έφερε τα πάνω κάτω! Αφού δεν μπόρεσαν ούτε με την πανδημία ούτε με την ενεργειακή κρίση να συμπράξουν για να επιλέξουν τις καλύτερες λύσεις ώστε να ξεπεράσουμε τις κρίσεις και να επανέλθουμε κάποια στιγμή στην κανονικότητα, δεν θα το κάνουν ποτέ… Εκεί θα σέρνονται και ποιος ξέρει πόσοι απ’ αυτούς θα χαρούν αν έχουμε και επαναλαμβανόμενες εκλογές… Αυτό ήθελαν όταν ψήφιζαν αυτό το Νόμο… Και αφού ενοχλήθηκαν αντί να χαρούν με το που κατάφερε ο πρωθυπουργός μας να επιβάλλει τα επιχειρήματά του για το πλαφόν στο αέριο, πείθοντας όχι μόνο τους εκπροσώπους όλων των κρατών στα όργανα της Ε.Ε αλλά ακόμη και τον Σόλτς τότε έχουν μεγάλο πρόβλημα…

Τόση εμπάθεια

 Όλες οι κινήσεις της εν Ελλάδι αντιπολίτευσης  δείχνουν ότι προτιμούν να μη μας σέβεται κανένας, παρά να παίρνει τα εύσημα ο Έλληνας πρωθυπουργός! Το ότι υπήρξε γεφυροποιός ανάμεσα στα αντιμαχόμενα στρατόπεδα στην Ευρώπη, ακόμη και όταν κόντεψαν να φθάσουν σε αδιέξοδα εξ αιτίας της στάσης των Γερμανών και των Ιταλών, περισσότερο ενοχλήθηκε ο Τσίπρας παρά οι Σόλτς και Ντράνγκι! Τσίπρας και ΣΙΑ κάνουν απελπισμένες προσπάθειες για να συκοφαντήσουν τον πρωθυπουργό και τις ενέργειές του και κάθε φορά που αποτυγχάνουν, αντί να συνετιστούν και να δουν τι φταίει και δεν κερδίζουν την αποδοχή των Ελλήνων ξανακάνουν τα ίδια και τα ίδια λάθη…. Το να επενδύουν στο κακό, δεν ξέρω πόσο τους ικανοποιεί… Πάντως το επαναλαμβάνουν!

Έγινε ο εφιάλτης τους…

 Κάθε φορά που διεθνείς οργανώσεις επαινούν τον Έλληνα πρωθυπουργό, «πληγώνουν» τους εμπαθείς πολιτικούς της αντιπολίτευσης. Προτιμούν να μένουμε στην αφάνεια ή να γινόμαστε παράδειγμα αποφυγής κακών, αρκεί να μην προβάλλεται το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και τρέμουν κάθε μέρα, καθώς ανακοινώνεται το πρόγραμμά του είτε εντός των τειχών, είτε σε άλλες χώρες όπου τον υποδέχονται με μεγάλο σεβασμό. Πάντως, δεν ξέρω αν άλλος πρωθυπουργός μοίραζε το χρόνο του με τέτοιο τρόπο για να προσφέρει ουσιαστικό έργο και να ξεπεράσει τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων προβλημάτων που εμφανίστηκαν στη θητεία του…Για σκεφθείτε οποιονδήποτε άλλον αρχηγό κόμματος να του αναθέταμε τη διαχείριση τέτοιων σοβαρών προβλημάτων….

Θεανώ Βλάχου