Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

«Χαράτσι» στη ΒΙ.ΠΕ!

 Τι είναι μία μικρή… αυξησούλα στα τέλη που πληρώνουν οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι εγκατεστημένες στη ΒΙ.ΠΕ, σκέφθηκε μάλλον η εταιρία διαχείρισης της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων. Έτσι, από 60.000 πέρυσι, τους έστειλε φέτος λογαριασμό για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 ύψους 160.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν τριπλάσιο! Δικαιολογημένα λοιπόν διαβάζουμε ότι οι επιχειρήσεις έχουν ανέβει στα… κάγκελα για το αυξημένο «χαράτσι» της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Να είμαστε σοβαροί: Στις μέρες μας ακόμα και η έξτρα επιβάρυνση μίας μικρομεσαίας επιχείρησης με 1.000 – 1.500 ευρώ είναι σημαντική υπόθεση! Και προφανώς οι επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ δεν θα αφήσουν έτσι το συγκεκριμένο θέμα!

K.A.

Επιβεβαίωση…

Την υπόσχεση ότι θα παραμείνει στην ακριτική Πωγωνιανή η δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» έδωσε η νέα Πρόεδρος του Οργανισμού Αλεξάνδρα Μαρτίνου και στον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη. Όπως έγραψε ήδη ο «Π.Λ.», με την κ. Μαρτίνου είχε επικοινωνήσει στα τέλη Δεκεμβρίου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, στον οποίο επίσης είχε πει ότι θα εξεταστούν τρόποι για να διατηρηθούν οι δομές της «Κιβωτού» σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα. Σταθερή λοιπόν η κ. Μαρτίνου στις θέσεις της για το σοβαρό αυτό για τον τόπο μας ζήτημα… Πάντως, αναμένεται να επισκεφθεί και η ίδια την περιοχή μας το επόμενο διάστημα, οπότε προφανώς και θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο!

Β. 

 Πουθενά απόδειξη!

 Πέντε φορές επισκέφθηκε τώρα τελευταία φίλη αναγνώστρια το γραφείο εταιρίας ταχυμεταφορών, προκειμένου να στείλει μικρά δέματα. Καμία από αυτές δεν πήρε απόδειξη για τα χρήματα που έδωσε, τα οποία ήταν και αρκετά! Μόνο ένα χαρτί με τον αριθμό δέματος της παρέδωσαν. Και όταν ρώτησε γιατί δεν κόβουν αποδείξεις αφού εισπράττουν χρήματα, η απάντηση ήταν ότι αυτές τις δίνουν μόνο μέσω… email! Τι σημαίνει αυτό, δεν της εξήγησαν. Το θέμα είναι ότι δεν διαθέτουν όλοι οι πολίτες email. Aυτοί λοιπόν δεν δικαιούνται απόδειξη; Ή μήπως μας δουλεύουν κάποιοι «έξυπνοι»; 

Κ.Α.

Με ποιους θα μείνει;

 Ο Ανδρουλάκης δέχεται πιέσεις για να διαγράψει τα στελέχη που είναι εκτός γραμμής κόμματος! Με ποιους θα μείνει αν το πράξει; Όσο για τα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», δεν ξέρουμε τι εννοούν στην πράξη όσοι αναφέρονται σ’ αυτά. Εκείνοι ξέρουν; Τι δέχονται και τι απορρίπτουν από τη σημερινή κυβερνητική πρακτική; Γιατί οι αερολογίες δεν μας προσφέρουν τίποτε. Αρκετά πάθαμε… Και αν δεν μάθαμε κακό του κεφαλιού μας!

Θ.

Τώρα σωθήκαμε…

 Δύο πρώην κυβερνητικοί και ένας ευρωβουλευτής που λειτουργεί δι’ αντιπροσώπου στην ευρωβουλή θέλουν να μας σώσουν! Ποιοι είναι οι τρεις καμπαλέρος που θα συμπράξουν; Τσίπρας, Ανδρουλάκης και ο Γιάνης με ένα «Ν»! Αυτοί σκέφτονται να …σώσουν την Ελλάδα; Τι χειρότερο κακό να μας βρει;

ΜΑΤ

Κατ’ ιδίαν συνάντηση…

 Τη νέα Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος προκειμένου να της ευχηθεί καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Ο Δήμαρχος, που απουσίαζε κατά τη τελετή παράδοσης- παραλαβής την περασμένη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο, προτίμησε να επισκεφθεί κατ’ ιδίαν την κ. Μπατιστάτου. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως σύντομα θα οριστεί  συνάντηση για τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Πρέβεζας με το Πανεπιστήμιο. Kαι σίγουρα το μείζον θέμα είναι η παραμονή του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα, με την τοποθέτηση της νέας Πρύτανη σε επόμενη συνάντησή τους να έχει ενδιαφέρον!

Ν.Γ. 

Σοβαρή προσέγγιση…

Φιλολαϊκό προφίλ επιδεικνύει η κυβέρνηση χωρίς όμως να κινδυνεύει η εύθραυστη δημοσιονομική ισορροπία. Για σκεφθείτε να βγουν από τα «όρια» και να μας ρίξουν στο γκρεμό… Τότε, ποιος θα μαζέψει τα δάκρυα της αντιπολίτευσης; Θα μου πείτε αυτό δεν περιμένουν; Το Μητσοτάκη να βλάψουν και ας καεί το πελεκούδι. Και είναι τραγικό αυτή την ώρα που στελέχη της βρίσκονται πολύ μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας να επιδίδονται μόνο σε αντιπολιτευτικές κορώνες χωρίς ίχνος εν συναίσθησης για τα σημεία των καιρών. Ενώ τόσα προβλήματα  αναζητούν ταυτόχρονα τις λύσεις τους, ο πολιτικός κόσμος  «λούζεται»… Τέτοιο κατάντημα! Η μόνη λύση είναι οι κοινές δράσεις σε ώρα πολέμου. Αν δεν το κάνουν, κακό του κεφαλιού τους….

Κακά τα μαντάτα!

 Έπεσε ο πληθωρισμός στη χώρα μας! Να ακούμε και κάτι καλό μέσα σ’ αυτή τη σκοτοδίνη! Το όριό του βρίσκεται στους χαμηλότερους του Μ.Ο της Ευρώπης! Πού σημαίνει ότι οι «μηχανές» στη χώρα μας δουλεύουν μέρα νύχτα για να προλάβουν τα χειρότερα και να μη παρασυρθούμε από το τσουνάμι που βρίσκεται έξω από τα σύνορά μας. Και αν η Ε.Κ.Τ δεν αυξήσει πάλι τα επιτόκια και ο πληθωρισμός φθάσει σε χαμηλά επίπεδα μέχρι την Άνοιξη και αν πάρουμε και την επενδυτική βαθμίδα τότε σίγουρα κάποιοι φωνασκούντες εκ του ασφαλούς θα χάσουν τον ύπνο τους και θα εκπέμπουν αερολογίες… Και είναι κατάντημα μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία των ανακατατάξεων να μη συμπράττουν τα στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης που επενδύουν μόνο στο κακό για να έχουν κάτι να λένε…

 Σκέψου τι θα γίνει!

Ο πληθωρισμός το Γενάρη θα πέσει κάτω από το 7,6% που είναι σήμερα ο χαμηλότερος στην ευρωζώνη και πολύ κάτω από τον Μ.Ο στην Ε.Ε που είναι το 9,2%. Και, αν λειτουργήσει σε ικανοποιητικό επίπεδο το «καλάθι του νοικοκυριού» και μειωθούν και όλοι οι φόροι, τότε θα έχουμε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία… Σκέψου τι έχει να γίνει αν καταφέρουμε να μπούμε σε ομαλότερη κατάσταση. Και οι σκεπτόμενοι και μη εμπαθείς Έλληνες  αναγνωρίζουν την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για να προστατεύσει τη χώρα και τον πληθυσμό της από τα εισαγόμενα «τσουνάμια»! Όμως, αυτό δεν είναι σε θέση ή αρνείται να το αποδεχθεί η εν Ελλάδι αντιπολίτευση. Βλέπεις, υπάρχουν και οι «εμπαθείς» που δεν έχουν  εναλλακτική πρόταση…

Περίεργες καταστάσεις…

Σε μια εποχή που οι λαοί της Ευρώπης αγωνίζονται για τον επιούσιο είναι μεγάλη πρόκληση όταν στελέχη της ευρωπαϊκής επιτροπής, όπως η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν φροντίζουν να αυξηθούν οι αποδοχές τους. Αυτή την ώρα εισπράττει κάθε μήνα 31.250 ευρώ! Δηλαδή; Πάνω από 1.000 ευρώ την ημέρα όταν εργαζόμενος στη χώρα μας εισπράττει λιγότερα ολόκληρο το μήνα. Καιρός να τα «μαζέψουν» στα όργανα της Ε.Ε. για να μην τους πάρουν με τις πέτρες οι λαοί… Μεγάλες σπατάλες γίνονται στα ταμεία της Ε.Ε. και αυτό το θέμα δεν ακούσαμε να γίνεται κεντρικό θέμα των οργάνων της Ε.Ε.. Κάνουν ότι δεν βλέπουν; Η επιμονή τους να μετακινούνται από πόλη σε πόλη για να συνεδριάσουν ενώ βλέπουν ότι ξοδεύουν άσκοπα πόρους είναι ιδιαίτερα προκλητική ενέργεια και πρέπει να σταματήσει. 

Θεανώ Βλάχου