Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πήγε και στα Πράμαντα…

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος βρέθηκε στα Γιάννενα την Παρασκευή με αφορμή την εκδήλωση της βουλευτή Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα, το Σάββατο επισκέφθηκε και τα Πράμαντα, όπου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Βορείων Τζουμέρκων του κόμματος. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στα Πράμαντα, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Μαρία Κεφάλα και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρώμενης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπη. Στη συνάντηση ο Υπουργός έλαβε αναμνηστικά δώρα από τον Δήμαρχο, ο οποίος όπως δήλωσε τις προάλλες, δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές!

Ν.Γ.

Με τέτοιους ρυθμούς

 Μπορεί να «μαύρισε» από το κακό του ο Τσίπρας με όσα πράττει και όσα πετυχαίνει αυτή η κυβέρνηση, αλλά η ταχύτητα με την οποία απένειμε τις 500.000 συντάξεις ο ΕΦΚΑ είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο… Περίμεναν χρόνια και χρόνια οι συνταξιούχοι να πάρουν τις συντάξεις τους… Αλλά Τσίπρας, Παππάς, Κατρούγκαλος και ΣΙΑ είχαν άλλες προτεραιότητες εκτός από την ανεπάρκειά τους…

Θ.

Χρειαζόταν να γίνει…

 Ξεκίνησαν, και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, οι εργασίες συντήρησης - βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου Παραμυθιάς - Γλυκής. Είναι ένας δρόμος με κίνηση, αφού τα αγροτικά χωριά της περιοχής είναι ζωντανά, αλλά υπάρχουν και πολλοί, που κατευθύνονται τουριστικά, μέσω αυτού του δρόμου, στη Γλυκή. Εξάλλου χρειάζεται να δρομολογηθεί η βελτίωση-συντήρηση της επαρχιακής οδού Γλυκής - Σουλίου, που σήμερα δεν βρίσκεται, από τη φθορά του χρόνου, και τις κατά καιρούς κατολισθήσεις, σε καλή κατάσταση. Θα διευκολυνθούν και οι κάτοικοι του Σουλίου, αλλά και οι επισκέπτες.

H.M.

Στήριξη από τους φιλάθλους…

 Μπορεί το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό να έγινε κεκλεισμένων θυρών λόγω τιμωρίας για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι φίλαθλοι του ΠΑΣ φρόντισαν να εμψυχώσουν τους παίκτες ενόψει του αγώνα. Συνόδευσαν το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή των Γιαννιωτών από τη Λεωφόρο Δομπολη έως τη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Φώτου Τζαβέλλα. Με μηχανοκίνητη πορεία και αυτοκινητοπομπή οι φίλαθλοι ακολουθούσαν το πούλμαν της ομάδας, ενώ έδιναν μέχρι το τέλος της διαδρομής παλμό με συνθήματα και καπνογόνα. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ ένιωσαν για τα καλά για μία ακόμη φορά τον παλμό και τη στήριξη των φιλάθλων!

Ν.Γ.

Θα τους σώσει;

Αν η Πόπη Τσαπανίδου σηματοδοτεί τη «στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ εμείς τι να πούμε; Ο αρχηγός παρέδωσε τα όπλα αφού κρίθηκε ακατάλληλος για προγραμματισμούς και σοβαρές ευθύνες και έφεραν την Πόπη για να τους σώσει… Με τις υγείες τους! Κάποιοι «βράζουν» εκεί μέσα… Πότε θα ξεσπάσουν;

ΜΑΤ

Έχουν πάρει μεγάλη έκταση…

  Έχουν πάρει τον τελευταίο καιρό μεγάλη έκταση οι βανδαλισμοί διάφορων χώρων, αλλά και μνημείων  και πινακίδων σε δρόμους κ.λπ. στην Ηγουμενίτσα, κάτι, που δεν ήταν συνηθισμένο στο παρελθόν. Είναι ένα δυσάρεστο κοινωνικό φαινόμενο, συμβαίνει σε  πολλές περιοχές της Ελλάδας, που δείχνει ότι πρέπει να αλλάξουμε προσανατολισμό, ώστε να ενισχυθεί το ηθικό αισθητήριο και να ξαναβρούν χώρο μέσα μας οι πνευματικές αξίες, τις οποίες έχουμε υποβαθμίσει. Έτσι δεν θα έχουμε πολιτισμένους επιφανειακά ανθρώπους, με απολίτιστες εκδηλώσεις. 

H.M.

Περί «περήφανης διαπραγμάτευσης…»

 Πού να θυμηθούμε πόσα έλεγε ο Τσίπρας και τι τελικά έκανε… Σε όλα ανακόλουθος ήταν… Κάποιους έπειθε με τις αερολογίες του αλλά υπήρχαν και οι σκεπτόμενοι στο κόμμα του που διασπάστηκαν τότε, αφήνοντάς τον χωρίς πλειοψηφία στη Βουλή. Και μετά ακολούθησε όλη εκείνη η ψευδολογία. Πρώτα δεσμεύτηκε ότι δεν θα πάει σε εκλογές και έτσι εξασφάλισε τη θετική ψήφο της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - και του Ποταμιού σε ένα πρόγραμμα για να αποφύγουμε τότε το GREXIT και αμέσως μετά επιχείρησε εκλογικό αιφνιδιασμό, εξασφαλίζοντας την ανανέωση της θητείας του. Σε όλη την πορεία του με τα ψέματα πορευόταν και σε κάθε του κίνηση ένα πρόσθετο βάρος μας φόρτωνε… Προχειρολόγος και ανακόλουθος. Αυτά ήξερε και τόσο μπορούσε. Εμείς γιατί τον εμπιστευθήκαμε;

Ας τα θυμόμαστε…

 …Για να μη κάνουμε τα ίδια λάθη! Έλεγε τότε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των συντακτών πως δεν υπήρχε περίπτωση να νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω μέτρα και αμέσως μετά στο Ζάππειο δήλωνε την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ αλλά το ’19 ξεχάστηκε και έριξε το αφορολόγητο κάτω από τα 6.000 ευρώ με αποτέλεσμα οι περισσότεροι φορολογούμενοι να πληρώσουν έως και 650 ευρώ υψηλότερους φόρους… Το κόψιμο του ΕΚΑΣ θα τον κατατρέχει σε κάθε του βήμα, αφού στέρησε από τους χαμηλοσυνταξιούχους τον επιούσιο… Το ότι αποφεύγει να αναφερθεί σήμερα στις αμαρτωλές πρακτικές του, αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχάστηκαν. Τώρα αναμασάει τα ίδια και τα ίδια. Τόσο ξέρει, τόσο μπορεί αλλά επιμένει να παραμένει αρχηγός σ’ αυτό τον πολιτικό χώρο. 

Ας το αποφασίσουν έγκαιρα…

 Ο χρόνος δεν περισσεύει σε κανένα κόμμα! Οι διεθνείς ανακατατάξεις θα σηκώσουν φουρτούνα και οφείλουν όλοι να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Ιδιαίτερα οφείλουν να συνεργάζονται σε εθνικό επίπεδο, με δεδομένο ότι βρυχάται το εξ ανατολών «θηρίο»! Το να σπαταλούν το χρόνο τους σε ανούσιες αντιπολιτευτικές πρακτικές, νομίζοντας ότι προσφέρουν έργο στην κοινωνία είναι γελασμένοι. Απλά είναι πολύ «μικροί» για το ρόλο που ανέλαβαν να παίξουν… Δεν ξέρω αν έχουν συναίσθηση για το πού βρισκόμαστε, αλλά είναι πιθανό να αδυνατούν να αξιολογήσουν την όλη κατάσταση. Αν δεν καταφέρουμε να βγούμε από τις «συμπληγάδες» θα το πληρώσουμε ακριβά και αυτό που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές δεν θα είναι για «ζήτηση»! Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη, ιδιαίτερα των πολιτικών.

Πρωτοφανείς κρίσεις…

Πρωτοφανείς και διαδοχικές οι κρίσεις και στη χώρα μας… Πρώτα ο covid, μετά ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις γενικές επιπτώσεις στην Ευρώπη και αμέσως μετά τα απόνερά του, δηλαδή η ενεργειακή κρίση που μεταφράζεται σε κρίση ακρίβειας μειώνοντας τα εισοδήματα των ευρωπαίων πολιτών… Πότε θα περάσουν όλα; Θα το μάθουμε στην πράξη εάν ζήσουμε… Και η εν Ελλάδι αντιπολίτευση μόνο «κρα» φωνάζει… Είναι πράγματι δυστύχημα για τον τόπο μας οι αντιπολιτευτικοί κύκλοι να ψάχνουν με το κερί για να βρουν κάποιο «αμάρτημα» των κυβερνητικών παραγόντων για να το κάνουν σημαία τους και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Στο κυβερνητικό πρόγραμμα αντιπρόταση καμία! Όπως πορεύτηκαν με προχειρότητα σε όλη τους την πορεία έτσι συνεχίζουν και τώρα.

Θεανώ Βλάχου