Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Στη νέα εποχή…

Την πρώτη αγγελία της νέας εποχής που διανύει έστειλε χθες προς δημοσίευση η τοπική «Κιβωτός του Κόσμου», η οποία αναζητά κοινωνικό λειτουργό για τη στελέχωση των δομών παιδικής προστασίας στην Πωγωνιανή και την Κόνιτσα. Δύο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες: Πρώτον, η αγγελία περιλαμβάνει αναλυτική περιγραφή των προσόντων των υποψηφίων και των καθηκόντων που θα κληθούν να αναλάβουν, κάτι που μέχρι πρόσφατα δεν αποτελούσε… κανόνα! Δεύτερον, ότι ως διάρκεια της σύμβασης αναφέρεται η φράση «προοπτική αορίστου χρόνου»! Αντίστοιχη εικάζουμε πως είναι και η προοπτική των δομών της «Κιβωτού» στην περιοχή μας! Με άλλα λόγια, ουσιαστικά επιβεβαιώνεται και μέσω της αγγελίας η δέσμευση της νέας Προέδρου της οργάνωσης Αλεξάνδρας Μαρτίνου προς τον Κώστα Τασούλα και τον Κώστα Καψάλη ότι θα διατηρηθούν τα τοπικά της παραρτήματα!

Κ.Α.

Ανεξίτηλη η σφραγίδα του!

 Ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ηπείρου, αλλά και ολόκληρης της χώρας, ο αείμνηστος Κώστας Μήτσης, τιμήθηκε προχθές από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Με καταγωγή από το Κρυονέρι Πωγωνίου, αναδείχθηκε σ’ έναν από τους πλέον δραστήριους επιχειρηματίες της χώρας, που ίδρυσε δεκάδες ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στον ποιοτικό ελληνικό τουρισμό.

Όμως όνειρό του ήταν να δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο – κόσμημα και στον τόπο καταγωγής του, κάτι που βεβαίως πέτυχε. Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που βρέθηκαν στο διάβα του, το Grand Serai δικαίωσε τους κόπους του και με το παραπάνω! Στην προχθεσινή εκδήλωση η επί σειρά ετών σύντροφός του Ελένη Λαμπίρη που παρέλαβε το βραβείο, αναφέρθηκε στον αείμνηστο Κώστα Μήτση και στην αγάπη του για την γενέτειρα, λέγοντας ότι «χωρίς να υπολογίσει εμπόδια και δυσκολίες, έδωσε στα Γιάννενα ένα στολίδι, αντάξιο σύμβολο της Ηπειρωτικής φιλοξενίας»! Μάλιστα, όπως είπε, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της, μέσα από αυτή τη βράβευση αναζωπυρώνεται η μνήμη ενός ανθρώπου που τίμησε τον συνάνθρωπο, την κοινωνία, τους φίλους του, τα Γιάννενα, την Ήπειρο, την πατρίδα μας!

Πράγματι, όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, μπορούσαν να αντιληφθούν αυτά τα χαρίσματα της προσωπικότητάς του, γι’ αυτό και θα τον θυμούνται πάντα ως παράδειγμα δημιουργίας και προσφοράς…

Ε.

Θα στηρίξει Ριζόπουλο;

 Το ενδεχόμενο στήριξης υποψηφιότητας του Σπύρου Ριζόπουλου για τη θέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, εξετάζει το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την εφημερίδα «Στο Καρφί». Όπως σημειώνει, όμως, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο συναντά αντιδράσεις από πράσινα τοπικά στελέχη. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον μία ενδεχόμενη στήριξη της υποψηφιότητας του επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» από το ΠΑΣΟΚ και ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσουν τα τοπικά στελέχη. Πάντως, αν δεν υπάρξει εναλλακτική επιλογή, δεν αποκλείεται να είναι ο κ. Ριζόπουλος ο εκλεκτός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης ενόψει περιφερειακών εκλογών.

Ν.Γ.

Τα πιστεύουν;

 Τα πιστεύουν αυτά που λένε; Ακούσαμε πως αν συμπράξουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα έχουμε «προοδευτική διακυβέρνηση»! Ποια συγκεκριμένα στοιχεία τη συγκροτούν; Το να λένε αερολογίες κακό του κεφαλιού τους… Όσο για το υποτιθέμενο πρόγραμμα, αυτό για να συνταχθεί και να υλοποιηθεί θέλει γερά κότσια. Τους έδωσε δείγμα γραφής ο Μητσοτάκης! Αλλά είναι άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας… Τσίπρας και σοβαρή δουλειά είναι ασυμβίβαστα!

ΜΑΤ

Γιατί διατηρείται;

Τι σημασία έχει πια η διατήρηση της γιορτής του Πολιούχου Ιωαννίνων ως σχολικής αργίας; Φυσικά ποιος δεν τη θέλει στη σχολική κοινότητα, όμως τα ίδια τα παιδιά τι αποκομίζουν από τη συγκεκριμένη αργία πέραν του ότι γλιτώνουν μία ημέρα σχολείο; Κάποτε ίσως υπήρχε ένας σκοπός, αυτός της συμμετοχής στις ακολουθίες. Σήμερα πολύ αμφιβάλουμε ότι γνωρίζουν τα Γιαννιωτόπουλα για ποιο λόγο κάθονται σπίτι τη συγκεκριμένη ημέρα. Να αφιερώνεται άραγε κάποια διδακτική ώρα στα σχολεία για ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον Πολιούχο Νεομάρτυρα Γεώργιο; Η απάντηση είναι όχι, σύμφωνα με μία γρήγορη έρευνα που έκανε η στήλη. Μας είπαν μόνο ότι σε κάποιο Νηπιαγωγείο της πόλης έβαλαν τα παιδάκια να ζωγραφίσουν τον Νεομάρτυρα εξηγώντας τους ποιος ήταν!

K.A. 

Τα ίδια και τα ίδια!

 Τα λέει στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά, λέει ο λαός! Έτσι και το Τσίπρας εκφράζει δημόσια την αισιοδοξία του ότι θα κερδίσει την επόμενη εκλογική μάχη αλλά μέσα του ξέρει τι τον περιμένει μετά από τις επόμενες εκλογές και αν δεν είναι προετοιμασμένος γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν τότε θα ξαφνιαστεί δυσάρεστα και δεν θα ξέρει πώς να αντιδράσει… Η σκέψη του ότι αν χάσει τις επόμενες εκλογές οι πολίτες που τον ψήφισαν για αρχηγό, όταν κατέβηκε ως μοναδικός υποψήφιος, αυτοί θα πρέπει να ερωτηθούν ξανά για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής αυτού του πολιτικού χώρου ή θα πρέπει να αποχωρήσει και να ψάξει για εργασία. Δύσκολες αποφάσεις για τους πολιτικούς που δεν εργάστηκαν ποτέ αλλά κάποτε θα πρέπει να  συνεχίζουν τη ζωή τους…

Όσο καθυστερεί…

 Όσο καθυστερεί να πάρει τις αποφάσεις του και να δει τι θα κάνει στην πραγματική ζωή τόσο πιο δύσκολο θα είναι να προσαρμοστεί στην κανονικότητα. Γιατί κανονικότητα είναι να εργάζεσαι για να βγάζεις τον επιούσιο και να συντηρείς την οικογένειά σου… Αυτή την κατάσταση ούτε την επέλεξε ποτέ ούτε τη βίωσε στην πράξη. Και τώρα απροετοίμαστος γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν πάει κι έρχεται και αρκείται στις καταγγελίες εναντίον του «αντιπάλου του» που έχει συγκεκριμένο σχέδιο και ξέρει που οδηγεί το καράβι. Και αντί να στρωθεί κάτω και με τους επιτελείς του να ερευνήσουν ποιες μετατροπές χρειάζεται το κυβερνητικό σχέδιο Μητσοτάκη για να γίνει καλύτερο, αρκείται στον καταγγελτικό λόγο που του είναι οικείος από τα γεννοφάσκια του! Και θέλει, τρομάρα του, να ξανακυβερνήσει…

Μας τρόμαξε…

 Οι τελευταίες δηλώσεις του για το μεταναστευτικό μας τρόμαξαν αλλά τρόμαξε ιδιαίτερα τους κατοίκους της Θράκης. «Αν η Ελλάδα, δήλωσε, αρέσκεται σε ρόλο δεσμοφύλακα σε μια Ευρώπη φρούριο θα έχει κακά ξεμπερδέματα…». Δηλαδή; Πόσα εκατομμύρια μετανάστες είναι σε θέση να υποδεχθεί η χώρα μας και να τους προσφέρει καλύτερη ζωή; ΝΑΙ, δυστυχώς υπάρχουν απελπισμένοι πολίτες που μετακινούνται αναζητώντας καλύτερη τύχη, όμως αυτή είναι σε θέση η χώρα μας να τους την προσφέρει; Και αν σήμερα δεν υπήρχε ο «φράχτης» στον Έβρο με τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις του Ερντογάν αντιλαμβανόμαστε τι θα συνέβαινε στη χώρα μας; Οι θρακιώτες το ξέρουν και γι’ αυτό ανησυχούν. Και με το φράχτη ένιωσαν επιτέλους κάποια ασφάλεια!

 Ας συνεργαστούν όλοι!

Έτσι όπως εξελίσσεται η διεθνής κατάσταση μία μόνο λύση υπάρχει για να αντιμετωπίσουμε τα μύρια προβλήματα που εμφανίζονται στην καθημερινότητά μας. Και τα προγράμματα που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση δίνουν κάποιες λύσεις… Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης έδωσε μια ανάσα στους συνταξιούχους αφού αύξησε το εισόδημά τους. Καλώς έκανε η κυβέρνηση ή έπρεπε να συνεχίζει την αφαίμαξη του εισοδήματος των απόμαχων; Όσο για το πρόγραμμα εξασφάλισης φτηνής στέγης για νέους αποδεικνύεται ότι ξέρουν ποιους να στηρίξουν για να έχει συνέχεια το ελληνικό κράτος που διαρκώς μειώνεται ο πληθυσμός του. Το να πληρώνουν δόση του δανείου όσο θα έδιναν ενοίκιο είναι μία πολύ καλή πρακτική… Γι’ αυτά δεν είπε ούτε μια λέξη ο Τσίπρας! Να μην κατάλαβε τι γίνεται;

Θεανώ Βλάχου