Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Τώρα η ευκαιρία!

 Κι εκεί που είπαμε ότι με την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη γίνεται επιτέλους ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος λίμνης, εμφανίστηκαν εμπόδια και «αγκάθια»! Σοβαρότερο όλων το αίτημα του Αλέκου Καχριμάνη να αποσυρθεί η Μελέτη ως ακατάλληλη. Αν γίνει κάτι τέτοιο, «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»! Γιατί λοιπόν δεν την εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και να καταθέσουν στη διαβούλευση προτάσεις για αλλαγές; To Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν υπάρχει περίπτωση να αγνοήσει τις ενστάσεις της Περιφέρειας και το ίδιο ισχύει και για τις παρατηρήσεις που θα κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις θα υπάρξει αποτέλεσμα. Είναι μοναδική ευκαιρία αυτή να εκπονηθεί επιτέλους η Μελέτη για την Παμβώτιδα. Δεν πρέπει επομένως να χαθεί. Αρκετός χρόνος χάθηκε ήδη…

Κ.Α.

Γυναίκες κυνηγοί…

 Πολύς κόσμος βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και της Ε’ ΚΟΗ στα Γιάννενα. Αυτές όμως που έκλεψαν τις εντυπώσεις ήταν πέντε νέες γυναίκες κυνηγοί που βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή και την προσφορά τους στα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς που έκανε και τις βραβεύσεις, χαρακτήρισε τεράστιο πρόβλημα τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων που καταστρέφουν καλλιέργειες και αποτελούν κίνδυνο για όσους κινούνται στους δρόμους. Όσο για το κυνήγι, εδώ και χρόνια δεν είναι χόμπι μόνο των ανδρών αλλά και γυναικών που το ασκούν με την ίδια δυναμικότητα και μεράκι!

Ν.Γ.

 Γέμισε πάλι κορμούς!

 Γέμισε  ξανά κορμούς πλατάνων η γέφυρα Ραγίου, στο φράγμα του Καλαμά. Δεν πέρασε πολύς καιρός που είχε καθαριστεί και το πρόβλημα πάλι ενέσκηψε. Είναι χιλιάδες τα ξερά πλατάνια κατά μήκος του Καλαμά, πέφτουν οι κορμοί του στα νερά του και προκύπτει πρόβλημα, καθώς παρασέρνονται και όπου δεν βρίσκουν διέξοδο δημιουργούν όγκο. Αυτό το φαινόμενο χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση, που έχει να κάνει κυρίως με την έγκαιρη απομάκρυνση  των κορμών, πριν καταλήξουν στον ποταμό.

H.M.

Και άλλος ανεξάρτητος…

 Άλλη μία ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου ήρθε τις τελευταίες μέρες. Μετά τη Γιάννα Γεωργούλη, ακόμη ένα στέλεχος της δημοτικής αρχής, ο Νίκος Σφήκας, αποχώρησε από αυτή. Ο ανεξάρτητος πια δημοτικός σύμβουλος διαπίστωσε αδυναμία της παράταξης με την οποία εκλέχθηκε να δώσει πνοή στο Δήμο και να τον κρατήσει σταθερά σε τροχιά προόδου. Ωστόσο, σημείωσε πώς θα συνεχίσει να μάχεται για τον Δήμο Ζίτσας, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να κατέβει υποψήφιος με άλλη παράταξη στις εκλογές του Οκτωβρίου. Για να δούμε…

Ν.Γ. 

Οι πίτες... σύννεφο!

 Θα πάει η κοπή πίτας… σύννεφο αυτές τις μέρες για τους υποψηφίους των εθνικών εκλογών, καθώς ουσιαστικά μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο. Γιατί καλύτερη ευκαιρία να έρθει κανείς σε επαφή με τους πολίτες από εκδήλωση βασιλόπιτας δεν υπάρχει. Τυχεροί όμως είναι εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν ήδη με σιγουριά ότι θα είναι υποψήφιοι, αφού μπορούν να τρέχουν από τώρα σε εκδηλώσεις, δηλαδή ουσιαστικά οι νυν βουλευτές. Οι υπόλοιποι που δεν έχουν ακόμα βεβαιωθεί ότι θα δώσουν τη μάχη του σταυρού μάλλον είναι σε μειονεκτική θέση. Πού θα πάει όμως, όπου να ‘ναι θα κλείσουν οι λίστες! 

Κ.Α.

Βραβεύτηκε η «Λέσυ»…

Για 12 χρόνια, από το 2009 μέχρι τις αρχές του 2022, οπότε και αποσύρθηκε, ο σκύλος του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας «Λέσυ Κ9019» βοήθησε καθοριστικά στο εντοπισμό και εξιχνίαση μεγάλου αριθμού υποθέσεων ναρκωτικών ουσιών, όπλων - πυρομαχικών και παράνομων καπνικών προϊόντων στον λιμένα Ηγουμενίτσας. Πραγματικά η συνεισφορά του ήταν μεγάλη, σ' ένα λιμάνι, όπου τα περιστατικά δεν είναι λίγα. Γι' αυτό στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Ναυτιλίας παρέλαβε τιμητική διάκριση ο συνοδός-χειριστής της ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος Χαράλαμπος Τσάκαλος.

H.M. 

Το καλό να λέγεται!

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, αναφέρθηκε στο υπουργείο Εργασίας και δήλωσε ότι αυτό τηρεί τα χρονοδιαγράμματα της χορήγησης των εκκρεμών συντάξεων και των σχεδιασμένων μεταρρυθμίσεων, ζήτημα που ταλαιπωρούσε εδώ και πολλά χρόνια τους συνταξιούχους που ζούσαν χωρίς τη σύνταξή τους… Όλα τα χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ κανένας συνταξιούχος δεν έπαιρνε έγκαιρα σύνταξη και κανένας δεν τον ρωτούσε πώς περνάει… Τώρα εκδηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε είδους «ευαισθησία» αλλά όταν είχε την ευθύνη του ήταν αδύνατο να κάνει σωστά τη δουλειά που ανέλαβε. Γιατί, δουλειά της κάθε κυβέρνησης είναι να φροντίζει για την ομαλή λειτουργία όλων των κρατικών δομών…

Πρωτοποριακό πρόγραμμα…

Καθημερινά μας εκπλήσσει ο Χατζηδάκης με τις πρωτοβουλίες του. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Σπίτι μου» που στηρίζεται σε νομοσχέδιο που έφερε ο Υπουργός για ψήφιση θα βοηθήσει τις νέες οικογένειες να ορθοποδήσουν και να βάλουν σε τάξη τη ζωή τους, ενώ και το πρόγραμμα για τους βοηθούς των ΑμΕΑ δίνει τις λύσεις. Ο συγκεκριμένος Υπουργός κατατάσσεται ανάμεσα στους χαρισματικούς και ιδιαίτερα εργατικούς πολιτικούς. Αν όλοι όσοι αναλαμβάνουν τέτοιες ευθύνες έκαναν σωστά τη δουλειά τους και με ευαισθησία, όλα θα ήταν καλύτερα εδώ και πολλά χρόνια! Αλλά οι περισσότεροι που έβρισκαν «καρέκλα» απλά βόλευαν τις δικές τους επιδιώξεις, γι’ αυτό και όταν ανέλαβε ο Μητσοτάκης βρήκε το κράτος σε μεγάλη «καθυστέρηση».

Ας λειτουργήσει πιλοτικά!

 Η δουλειά που γίνεται στο υπουργείο Εργασίας καλό θα ήταν να λειτουργήσει πιλοτικά και για τα άλλα υπουργεία… Οι όποιες καθυστερήσεις στην οργάνωση και λειτουργία των υπουργείων θα φέρει κι άλλο πίσω τις εξελίξεις που δεν περιμένουν. Τώρα που μπήκε το νερό στ’ αυλάκι τίποτε δεν πρέπει να εμποδίσει τις εξελίξεις, γιατί, αν χάσουμε κι αυτό το τρένο, το επόμενο δεν ξέρω πότε θα έρθει. Τώρα που υπάρχει σχέδιο αυτό πρέπει να υλοποιηθεί με κάθε θυσία και οφείλουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης και να συνεργαστούν για την ολοκλήρωση των κυβερνητικών σχεδιασμών και προ πάντων να κάνουν εποικοδομητικές προτάσεις χωρίς εμπάθειες. Θα μου πείτε, τι να περιμένουμε από τον Τσίπρα. Υπάρχουν ικανά στελέχη και σ’ αυτό το χώρο που έχουν χρέος να βοηθήσουν.

Έρχεται από παλιά…

 Το να κυβερνήσει ένα κόμμα στην Ελλάδα φαντάζει δύσκολη υπόθεση με δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμη απομεινάρια του κράτους ΠΑΣΟΚ που έπιασε γερές ρίζες και είναι δύσκολο να σπάσουν. Και αυτό το κράτος το βιώσαμε όλοι και τα χαρακτηριστικά του είναι γνωστά. Για παράδειγμα, η κομματική γραφειοκρατία έπιασε από τότε γερές ρίζες στο δημόσιο τομέα αλλά και στον συνδικαλισμό φροντίζοντας να δημιουργεί αντιπαλότητες ανάμεσα σε εργαζόμενους με τα ίδια προβλήματα για να μπορεί να τους ελέγχει. Το σύστημα αυτό εμπόδισε για πολλά χρόνια κάθε καινοτόμα προσπάθεια επειδή έβαζαν παντού εμπόδια. Κατέβαλε «φιλότιμες» προσπάθειες ο ΣΥΡΙΖΑ για να ελέγξει του «αρμούς της εξουσίας», όπως έλεγε, αλλά δείχνει να μην είναι ικανοποιημένος με όσα κατάφερε…

Θεανώ Βλάχου