Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Από λόγια… καλά!

 «Χορτασμένη» σε δεσμεύσεις από τους παράγοντες της Πολιτείας είναι η Ήπειρος όσον αφορά στην τουριστική της ανάπτυξη. Και τελικά καταλήγει να το παλεύει μόνη της φέρνοντας αποτελέσματα, όπως αποδεικνύεται όλο και πιο συχνά, όμως υπάρχει πάντα και το καλύτερο. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι οι δεσμεύεις του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ προς την Ένωση Ξενοδόχων για ένταξη του Αεροδρομίου Ιωαννίνων στο πρόγραμμα στήριξης χειμερινού τουρισμού και για ένταξη της πόλης στην καμπάνια του Οργανισμού για τον αστικό τουρισμό αυτή τη φορά θα υλοποιηθούν γιατί κάτι τέτοια τα έχουμε ξανακούσει. Και καλό θα ήταν οι τοπικοί φορείς να απευθύνουν μία πρόσκληση και στον ίδιο τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια να επισκεφθεί τον τόπο μας. Τόσα χρόνια στην κυβέρνηση και δεν πάτησε το πόδι του ούτε μία φορά!

Προχωρούν τα λουτρά…

Στο μεταξύ, προχωράει από την Περιφέρεια η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων των ιαματικών λουτρών στα Καβάσιλα της Κόνιτσας που επί δεκαετίες είχαν αφεθεί στην τύχη τους (φωτό). Κάτι μας λέει ότι θα γίνουν ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή, το οποίο, σε συνδυασμό με τα ατμόλουτρα Αμαράντου προς τα οποία έχει βελτιωθεί καίρια η οδική πρόσβαση, μπορεί να προσδώσει ιδιαίτερη αξία στο τουριστικό της προϊόν. Εξάλλου, ο ιαματικός τουρισμός κερδίζει διαρκώς έδαφος σε όλη την Ευρώπη. Είπαμε όμως, πρέπει και η Πολιτεία να συμβάλλει στην προσπάθεια. Όταν δηλαδή έρθει η ώρα και είναι έτοιμες οι υποδομές (και στην Πρέβεζα προχωρά η ανακατασκευή των λουτρών), να προβάλλει στο εξωτερικό τις μοναδικές ιαματικές πηγές της Ηπείρου…

Κ.Α.

Πανηγυρίζει…

 Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί! Νομίζει ότι πέτυχε τους σκοπούς του; Ό,τι και να κάνει, η Αγία Σοφία ήταν και είναι χαρακτηρισμένη ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς… Ο Ερντογάν κάποια στιγμή θα αποδημήσει εις Κύριον! Η Αγία Σοφία θα είναι πάντα εκεί!

ΜΑΤ

Γιατί τόση φασαρία;

 Γιατί κάνουν τόσο ντόρο όσοι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ; Εκτός κι αν είχαν κάτι επιλήψιμο να κρύψουν! Σε κάθε χώρα υπάρχει υπηρεσία πληροφοριών που προστατεύει τους λαούς από τις «κακοτοπιές» και όποιοι δεν κάνουν «κουτσουκιέλες» δεν κινδυνεύουν να πάνε φυλακή…

ΜΑΤ 

Με ουσιαστικό έργο…

Aπό την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων στη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου μετακινήθηκε ο έμπειρος και ικανός Θεσπρωτός αξιωματικός Φώτης Ντίνης, που φέρει το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Κων/νου Σκούμα. Πρόκειται για έναν αξιωματικό με πολλές εμπειρίες, υπηρεσιακές και μορφωτικές, που για πολλά χρόνια ήταν σε διάφορες θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, διετέλεσε και διευθυντής της, όπου χειρίστηκε δύσκολες υποθέσεις και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Αλλά και στα Γιάννενα το έργο του είναι ουσιαστικό, γι' αυτό απολαμβάνει τη συμπάθεια και την εκτίμηση συναδέλφων του και πολιτών. 

H.M.

Στην Άρτα η Ζαχαράκη!

Περίοδος εκδηλώσεων κοπής πίτας είναι αυτή που διανύουμε και οι μαζώξεις έχουν ακόμη πιο έντονο ενδιαφέρον μιας και το 2023 είναι μία άκρως εκλογική χρονιά. 

Στην Άρτα, για παράδειγμα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ του Νομού. Όπως ήταν φυσικό όλοι έστειλαν ένα μήνυμα ενόψει εκλογών και τοπικά ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη. 

Στην εκδήλωση πέραν του Υφυπουργού Γιώργου Στύλιου βρέθηκε και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, μία πολιτικός που έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Ήπειρο τα τελευταία χρόνια με αφορμή είτε κομματικές εκδηλώσεις φορέων είτε για θέματα του τουρισμού!

Ν.Γ.

Όσα δε φθάνει η αλεπού…

 Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης! Καλά έκανε… Βγήκε για λίγο από την αφάνεια! Πρακτικές ουσίας δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί όσο κι αν συνδράμουν την προσπάθειά του οι μεταγραφέντες Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούσης αφού έριξαν πρώτα στην ξέρα το δικό τους καράβι. Ούτε προγράμματα επί της ουσίας των μεταρρυθμίσεων ούτε σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Μόνο κινήσεις εντυπωσιασμού και πάντα με το αζημίωτο… Μπορεί να αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στη λειτουργία της Βουλής, αλλά τα «αργύρια» είναι στις τσέπες τους. Λέτε να καταφέρει να επιβάλει το σιωπητήριο και να μη γίνεται καμία κριτική στα δικά του πεπραγμένα; Θα ήθελε να ξεχαστούν ΟΛΑ αλλά η επιδημία δεν μας στέρησε και τη μνήμη… Ας είναι πιο προσεκτικός. 

Από πρώτο χέρι!

Ο Στρατούλης, πρώην συνεργάτης του Τσίπρα, περιγράφει πώς έζησε το κλίμα που υπήρχε στου Μαξίμου τη νύχτα του δημοψηφίσματος… Ο Τσίπρας είχε προαποφασίσει να μη σεβαστεί το «ΟΧΙ» εξαναγκάζοντας τότε τον Βαρουφάκη σε παραίτηση. Εκείνη την πολιτική κολοτούμπα την ξέχασε; Και να ήταν η μόνη… Μία μπρος και μία πίσω πήγαινε σε όλη την πορεία του. Άντε να εμπιστευθείς τέτοιο πολιτικό για να του αναθέσεις την τύχη της χώρας σου. Και μετά τον Στρατούλη, ο Λαφαζάνης πήρε τη σκυτάλη και υπενθυμίζει στον Τσίπρα τις περιπτώσεις των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σε Σεπόλια, Αγίους Θεοδώρους και Γκύζη και του συνιστά την παροιμία «στου κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»! Επί των ημερών Τσίπρα στέναζαν ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφία με την αρπαγή σπιτιών…

 Εξαιρούνταν οι πλούσιοι!

Σπίτια φτωχών νοικοκυριών έβγαζαν στο σφυρί, ενώ χρησιμοποιούσαν ακραίες αυταρχικές πρακτικές και διώξεις σε βάρος όσων αντιδρούσαν στους πλειστηριασμούς μηδέ του Λαφαζάνη εξαιρουμένου. Όσο για το Γιάνη, αυτός δήλωσε αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Τσίπρα ότι, «είχαμε συμφωνήσει να επιστρέψουμε στη δραχμή…». Αυτά θέλει να αποφύγει και κήρυξε «αποχή» από τις διαδικασίες της Βουλής… Για σκεφθείτε να μαζευτούν όσοι έχουν άμεσες εμπειρίες από τη δική του διακυβέρνηση και να αρχίσουν τις αποκαλύψεις. Η Ζωή τι εμπειρίες έχει; Κάθε φορά που μιλάει δείχνει πολύ θυμωμένη με τα έργα και τις ημέρες Τσίπρα. Και αυτή δεν είναι «δεξιά», ούτε συνεργάζεται με τον Μητσοτάκη. Είναι μια ελεύθερη προσωπικότητα που τολμάει να λέει την αλήθεια.

 Τον ζηλεύει…

Φαίνεται πως η ζήλια προκαλεί τις επιθέσεις Τσίπρα εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού! Ο τρόπος που τον υποδέχονται στα ξένα κράτη, ο σεβασμός που δείχνουν στις προτάσεις του αλλά και το χάρισμα του λόγου που έχει και που το δείχνει σε κάθε ομιλία του σε φορείς ξένων κρατών αλλά και σε φοιτητές είναι τα αγκάθια που «ματώνουν» τον Τσίπρα… Αλλά ποιος του φταίει; Εκείνος επέλεξε αντί των σοβαρών σπουδών τις καταλήψεις και τον καρεκλοπόλεμο! Λέτε ο μεγαλοεργολάβος πατέρας του να μην είχε τη δυνατότητα να προσφέρει το καλύτερο στο παιδί του; Δείτε πόσα νέα παιδιά χωρίς να είναι βιομήχανοι οι πατεράδες τους έκαναν πολύ σοβαρές σπουδές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διαπρέπουν σήμερα σε ξένα πανεπιστήμια και σε μεγάλες εταιρείες…

Θεανώ Βλάχου