Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Δύσκολο καθήκον…

Ένα δύσκολο καθήκον έχει να επιτελέσει σήμερα ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος θα ταξιδέψει στην Κρήτη επικεφαλής αντιπροσωπείας της Βουλής να παραβρεθεί στην κηδεία του αείμνηστου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη, η οποία θα γίνει στη γενέτειρά του τα Χανιά. Ο θάνατος του βουλευτή σκόρπισε τη θλίψη τόσο στο κόμμα του όσο και γενικά στον πολιτικό κόσμο, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Το επόμενο Σαββατοκύριακο πάντως ο κ. Τασούλας θα έρθει στα Γιάννενα προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια», τις οποίες θα τιμήσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας…

K.A.

Κουρέλι η σημαία!

Δεν είναι ωραία εικόνα μία κουρελιασμένη ελληνική σημαία να κυματίζει σε χώρο συνάθροισης πολλών ατόμων. Ο λόγος για τη σημαία στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων (φωτό), η οποία κυριολεκτικά έχει διαλυθεί, όμως δεν βρέθηκε κάποιος ιθύνοντας να την κατεβάσει και να την αντικαταστήσει με μία καινούρια. Στο μεταξύ, οι υπόλοιπες διαφημιστικές σημαίες δίπλα της είναι μία χαρά! Ας φροντίσει λοιπόν άμεσα η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για αλλαγή της διαλυμένης σημαίας. Έχει και αγώνα σήμερα στο Στάδιο, θα γίνουμε ρεζίλι!

Κ.Α. 

Στα δικαστήρια…

 Αποφασισμένες να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό είναι οι επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων προκειμένου να λύσουν τους λογαριασμούς τους με τη διαχειρίστρια εταιρία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, οι οποίοι λογαριασμοί έχουν «φουσκώσει» επικίνδυνα την τελευταία διετία και έπεται συνέχεια. Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Λευτέρης Αραμπατζής, έστειλαν εξώδικο στην ΕΤΒΑ και θα καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα για τη ρύθμιση των κοινόχρηστων τελών που καλούνται να καταβάλλουν, τα οποία για το 2023 θα αγγίξουν τις 600.000 ευρώ από 133.000 το 2019! Δίκιο έχoυν οι επιχειρήσεις. Δεν τους φτάνουν οι υπόλοιπες δυσκολίες, καλούνται να ανταπεξέλθουν και στα «καπέλα» που μπαίνουν στα τέλη της ΒΙΠΕ!

Κ.Α. 

Ιδιοκτησιακές αντιλήψεις…

Επέβαλε ο Αλ. Τσίπρας στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την Πόπη Τσαπανίδου αφού όποιες πόρτες κι αν χτύπησε τις βρήκε «κλειστές»! Ακούμε ότι της υποσχέθηκε και θέση στο επικρατείας! Αντέδρασε η εσωκομματική αντιπολίτευση επειδή πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπερασπίζεται τις θέσεις αριστερού κόμματος μία δημοσιογράφος με μεγάλη διαδρομή στα κανάλια της «διαπλοκής»!

ΜΑΤ 

Προς αποκατάσταση…

Το πρώτο βήμα γίνεται για να αλλάξει η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Κόνιτσας. Έχει εγκριθεί κονδύλι για προμήθεια χλοοτάπητα και λοιπού εξοπλισμού τόσο για το υπάρχον Στάδιο όσο και για τη δημιουργία βοηθητικού γηπέδου. Στο περιθώριο της εκδήλωσης κοπής της πίτας της Πίνδου Κόνιτσας, ο Δήμαρχος Νίκος Εξάρχου τόνισε πώς έχουν ανοιχτεί οι προσφορές και η διαδικασία θα πάρει ένα τετράμηνο - πεντάμηνο. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να αρχίσουν επιτέλους εργασίες στο Στάδιο της Κόνιτσας. Πέρα από την ανδρική ομάδα, ασχολούνται με το ποδόσφαιρο περί τα 50 παιδιά στην τοπική ακαδημία και η ακριτική κωμόπολη πρέπει να έχει το γήπεδο που της αρμόζει!

Ν.Γ. 

Υποψήφιος με Καχριμάνη!

 Την υποψηφιότητά του με την παράταξη του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη γνωστοποίησε ο αγρονόμος τοπογράφος Πέτρος Μπούγιας. Ο ίδιος ασχολήθηκε ενεργά τα προηγούμενα χρόνια με τα κοινά, πρώτα στο χώρο του Ποταμιού και έπειτα με το Κίνημα Αλλαγής, ενώ στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με τον Θωμά Μπέγκα στον Δήμο Ιωαννιτών. Ο Πέτρος Μπούγιας (γιος του τακτικού συνεργάτη του «Π.Λ.» Γιάννη Μπούγια) ανάρτησε φωτογραφία με τον Αλ. Καχριμάνη, επισημαίνοντας ότι θα δώσει τον δικό του αγώνα για μία βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη αλλά και για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον στην Ήπειρο. Από τη στήλη καλή επιτυχία!

Ν.Γ. 

Η σύγκριση υπέρ του!

Τα δυνατά σημεία του σημερινού Έλληνα πρωθυπουργού είναι πολλά και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση! Πρώτα η συνέπειά του, ανάμεσα στα λόγια και τα έργα και αμέσως μετά η αποτελεσματικότητα. Ό,τι έλεγε το έκανε… Δουλεύει με συγκεκριμένο σχέδιο και αλλάζει τις δομές ενός γερασμένου κράτους. Όσο για τις όποιες αστοχίες που συμπαρασύρθηκαν από το τσουνάμι των απρόβλεπτων διεθνών κρίσεων, αυτά συμβαίνουν σε όλες τις κυβερνήσεις ακόμη και με ούριο άνεμο…. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι επέδειξε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ακόμη και στην κρίση στον Έβρο έναντι της τουρκικής προκλητικότητας. Συνέβησαν τόσα με την επιθετική στάση των Τούρκων στον Έβρο μέσω των Αφγανών και Αφρικανών μεταναστών… 

Τεράστια προσπάθεια…

Τεράστια προσπάθεια επέδειξε ο Μητσοτάκης στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας… Οι άξιοι συνεργάτες του, που ο ίδιος τους επέλεξε και τους ανέθεσε συγκεκριμένα καθήκοντα, κατάφεραν να οργανώσουν σωστά τις υπηρεσίες του κράτους στα θέματα των εμβολιασμών. Το ότι επέβαλαν έγκαιρα την καραντίνα απεδείχθη σωτήρια παρέμβαση  για τη δημόσια υγεία… Ακούσαμε τι έγινε στην Ιταλία που άργησε να αντιδράσει. Κι ενώ στα ξένα κράτη μας είχαν ως παράδειγμα άμεσων αποφάσεων, η εν Ελλάδι αντιπολίτευση είπε και τι δεν είπε εναντίον του πρωθυπουργού… Θα μου πείτε πως όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, αλλά ελπίζαμε αυτές τις ώρες των μεγάλων κρίσεων θα έδειχνε σύνεση και θα βοηθούσε την κοινή προσπάθεια…

 Σοβαρότητα…

 ΝΑΙ στη σύγκριση, ΟΧΙ στη σύγκρουση λέει ο Μητσοτάκης! Και τι απαντάει ο Τσίπρας; «Πόλεμος μέχρις εσχάτων»! Και πώς να δεχθεί τη «σύγκριση»; Σε τι να συγκριθεί με τον «αντίπαλο» και να κερδίσει; Στις σπουδές; Στην εργατικότητα; Στη συνέπεια λόγων και έργων; Στο σοβαρό σχεδιασμό των δράσεων ενός κυβερνήτη; Η σκέψη και μόνο να διαχειριζόταν τα προβλήματα αυτής της τριετίας ο Τσίπρας μας τρομοκρατεί… Γι’ αυτό ας απαλλάξει και το κόμμα του και τη Βουλή από τις «ευεργετικές» προτάσεις του. Κάτι θα βρει να κάνει όσο κι αν δεν είναι στις επιλογές του η εργατικότητα για να βγάλει τον επιούσιο. Έμαθε στην εύκολη και καλοπληρωμένη εργασία και είναι δύσκολο να ξεμάθει. Αλλά όλα μαθαίνονται όταν βρεθείς μπροστά σε αδιέξοδα…

Οι δύο κόσμοι…

 Δημιουργική ομαλότητα ή πεζοδρομιακή πολιτική τύπου ΣΥΡΙΖΑ; Και για να μην αδικούμε ολόκληρο το κόμμα, ας πούμε «πεζοδρομιακή πολιτική τύπου Τσίπρα». Σε όλη τη διαδρομή του δεν κατάφερε να υλοποιήσει κάτι καλύτερο. Μέχρις εκεί έφθαναν οι φιλοδοξίες του... Και όσο στο κόμμα του δεν υπήρχαν φανερές αντιδράσεις βολεύονταν με την αρχηγία. Αν όμως αποφασίσουν τα σοβαρά στελέχη να πάρουν ξεκάθαρη θέση, τότε τι θα κάνει; Και δεν αμφιβάλουμε ότι και πάλι κάποιος Κωνσταντόπουλος ή Αλαβάνος θα βρεθεί στο δρόμο του και θα του βρει την εναλλακτική λύση. Χαμένος δεν θα πάει. Πάντοτε τα βόλευε και βρισκόταν σε προνομιακές «θέσεις»… Ούτε ως μηχανικός χρειάστηκε να δουλέψει ούτε έψαξε για εναλλακτική λύση. Δύσκολη η «προσγείωση» αλλά θα βρει πάλι κάποιο σωσίβιο!

Θεανώ Βλάχου