Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Δε θα βρίσκουν άνθρωπο!

Τελευταίο Σαββατοκύριακο αυτό για κυνήγι θηραμάτων, αλλά τα χωριά δεν θα χάσουν τους λιγοστούς επισκέπτες τους. Αρχίζει το «κυνήγι του σταυρού» και όλο και κάποιοι υποψήφιοι θα κάνουν περιοδεία σε ορισμένα από αυτά. Τώρα, αν θα βρουν κάτοικο να χαιρετήσουν, αυτό είναι άλλη ιστορία. Πάλι καλά που ανοίγει ο καιρός και κάποιοι απόδημοι συνταξιούχοι θα αρχίσουν να επιστρέφουν για τους επόμενους μήνες.

Ν.

Μακάρι και άλλοι…

 «Σε τούτα δω τα μάρμαρα, καμιά σκουριά δεν πιάνει…». Κάποιοι τόλμησαν να λασπολογήσουν σε βάρος του Προέδρου της  Βουλής Κώστα Τασούλα! Μακάρι την ποιότητα και την αξιοπρέπεια του Γιαννιώτη βουλευτή να την είχαν όλοι οι συνάδελφοί του. Θα ήταν καλύτερη και η λειτουργία της Βουλής και γενικά η πολιτική ζωή… Αυτή την ώρα για άλλους η Βουλή αίρει την ασυλία για να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη και άλλοι αγωνίζονται για να προσφέρουν…

Θ.

Θα δώσει δυναμική…

 Μία ολόκληρη γειτονιά θα αναβαθμιστεί και θα αποκτήσει άλλη δυναμική με τη λειτουργία του Κέντρου για το Παιδί στις παλιές εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων, παραπλεύρως της Πλατείας Ομήρου. Περνώντας χθες από εκεί, είδαμε ότι οι εργασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό και τα κτίρια του Κέντρου έχουν πάρει τη βασική τους μορφή (φωτό), όμως υπάρχει δρόμος ακόμα. Το θέμα είναι ότι ένας χώρος που παρέμενε εγκαταλειμμένος για αρκετά χρόνια αξιοποιείται και θα αποκτήσει πάλι χρήση. Και εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι για να ξεμπλοκάρει το έργο και να φτάσει στην υλοποίηση συνεργάστηκαν οι δύο τελευταίες Δημοτικές Αρχές, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Κ.Α.

Είχε και συναντήσεις…

 Μεταξύ των προσωπικοτήτων που έδωσαν το «παρών» την περασμένη Κυριακή στην κηδεία του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ ήταν και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Τσούνης. Στο περιθώριο της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σεραφείμ Λιάπη με τον οποίο συζήτησαν για θέματα της επικαιρότητας και της περιοχής. Παράλληλα, την ίδια μέρα ο Πρέσβης και ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος συναντήθηκαν στη Μητρόπολη με τον Μητροπολίτη Μάξιμο. Πάντως, θα έχει ενδιαφέρον στο μέλλον ο Αμερικανός Πρέσβης να πραγματοποιήσει και μία πιο εθιμοτυπική επίσκεψη στα Γιάννενα!

Ν.Γ.

Συντροφικά «μαχαιρώματα»!

«Eυτυχώς ή δυστυχώς ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Μάριος Κάτσης), ένας τυχερός άνθρωπος, περιορισμένων όμως δυνατοτήτων, κατάφερε νύκτα, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχα, να περάσει ως υποψήφιο έναν άνθρωπο του επιπέδου του, του φυράματος και του χεριού του». Το παραπάνω απόσπασμα είναι από δήλωση του Παντελή Κυπριανού, που υπογράφει «ως παρολίγον υποψήφιος βουλευτής» και αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ της Θεσπρωτίας, αλλά και έμμεσα αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν από τους μηχανισμούς του, που δεν μπορεί να είναι άσχετες με τον επιδιωκόμενο έλεγχο της κατάστασης μετά την ήττα στις προσεχείς εκλογές.

Ν.

Μαθήματα αλληλεγγύης…

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των μαθητών, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και στην Συρία. Οι μικροί μαθητές και οι γονείς τους, συνεπικουρούμενοι από τους δασκάλους τους και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου παρέδωσαν χθες το πρωί στα στελέχη του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τρόφιμα μακράς διάρκειας, υγειονομικό υλικό και είδη ιματισμού για αποστολή τους στις πληγείσες περιοχές, παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Μπράβο στους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους, όπως και σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή στα καλέσματα για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς. Η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό στις μέρες μας…

Γ.Κ. 

Αριστεία ή μετριότητα;

Βρισκόμαστε μπροστά στο σταυροδρόμι: «Αριστεία ή μετριότητα»; Και οφείλουμε να κρίνουμε αντικειμενικά και να πάρουμε υπεύθυνη θέση. Έχουμε μπροστά μας πολιτικούς που δούλεψαν σκληρά για να σπουδάσουν και να αποκτήσουν αντικειμενικά προσόντα και πολιτικούς που απλά πέρασαν από την εκπαιδευτική διαδικασία και πήραν ένα «χαρτί» που πιστοποιεί κάποιες σπουδές. Άλλοι ανέβηκαν τα σκαλιά επιδεικνύοντας τα προσόντα τους και άλλοι ανέβηκαν ελέω «υποστηρικτών» που τους έδωσαν το «διαβατήριο» για την απόκτηση προνομίων. Και αν αυτοί οι υποστηρικτές το μετάνιωσαν όταν κατάλαβαν το λάθος τους, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο. Και μένει η δική μας ευθύνη όταν ρίχνουμε ένα ψηφοδέλτιο στην κάλπη!

Ας απαντήσει…

 Και ο αντιπολιτευτικός λόγος δεν έχει καμία ουσία όταν υπάρχουν προηγούμενα πεπραγμένα. Είναι βολικό για τα κόμματα που δεν κυβέρνησαν ποτέ, και απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα κυβερνήσουν, να λένε ό,τι θέλουν! Όμως το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση άλλαξε στο παρά πέντε τον ποινικό κώδικα μετατρέποντας το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα ώστε να παραγράφεται σύντομα. Κάτι ήξεραν τα «σαΐνια»! Σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κάθε φορά που φτερνίζεται ο Μητσοτάκης… Τόση υποκρισία! Ως πότε θα τη συνεχίζουν; Τους μάθαμε πια! Και πώς σκέφτονται και πώς λειτουργούν. Πάντως, ας δουν και κανένα γιατρό για θέματα «αμνησίας»! Είναι τόσα τα προβλήματα που άφησαν και που  μέρα με τη μέρα αυτά διογκώνονται και απαιτούν τις λύσεις τους…

Ελληνικό θαύμα!

Μία επανάσταση συντελέστηκε στη χώρα μας με υπογραφή Πιερρακάκη! Συντάξεις που βγαίνουν στην ώρα τους, 1,2 δισεκατομμύρια συναλλαγές έναντι 8,8 εκατ. το 2018 και έπεται συνέχεια… Αυτά πώς τα βλέπει ο Τσίπρας; Λέτε να μην αντιλήφθηκε τίποτε; Ίσως να τον ενημερώσει η Τσαπανίδου… Γι’ αυτό θα την προσέλαβε! Λέτε να του ανοίξει τα μάτια; Οι άλλοι συνεργάτες του απέτυχαν… Εκτός κι αν εκείνος δεν τα παίρνει τα γράμματα. Όσο κι αν ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ, την τελευταία τριετία δούλεψε η οργάνωση του κράτους και των υπηρεσιών του κόντρα στην πολύχρονη ανοργανωσιά. Ακόμη και η επιδημία βρήκε απέναντί της την ολοκληρωμένη οργάνωση. Πότε άλλη φορά διευκολυνθήκαμε στη χώρα μας σε οργανωτικά θέματα; Το θαύμα Πιερρακάκη είναι η αρχή της νέας εποχής!

Αν ανακοπεί η πορεία…

 Για σκεφθείτε να ανακοπεί αυτή η πορεία με δική μας ευθύνη! Η απόφασή μας θα κρίνει και την μετέπειτα πορεία μας. Δείγμα γραφής των ικανοτήτων των επικεφαλής των ελληνικών κομμάτων έχουμε. Η εργατικότητα είναι ένα στοιχείο της αξιολόγησης που οφείλουμε να κάνουμε. Με ιδεολογικούς «συναισθηματισμούς» είναι αδύνατο να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Τα κριτήριά μας πρέπει να είναι «αντικειμενικά». Αν προχώρησε το σημερινό κυβερνητικό έργο, σε πολύ δύσκολη συγκυρία, αυτό πραγματοποιήθηκε γιατί έσπασε το «κατεστημένο» και τα κυβερνητικά στελέχη επελέγησαν από όλους τους ιδεολογικούς χώρους με κύριο χαρακτηριστικό μόνο τα προσόντα τους. Αποδείχθηκε ότι δεν φοβάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις συγκρίσεις. Η αξιολόγηση είναι κεντρική επιλογή του…

Θεανώ Βλάχου