Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Απαράδεκτη εικόνα…

 Η εικόνα στην Παπαζόγλειο που στεγάζει πλέον την Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τα ατέλειωτα συνθήματα προσβάλλει την ίδια τη Σχολή, το Πανεπιστήμιο, την πόλη. Καιρός είναι οι αρμόδιοι να αναλάβουν πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της. Και επιτέλους, ας καταλάβουν και οι φοιτητές ότι δεν μπορεί να «μουντζουρώνουν» παραδοσιακά κτίρια που, συν τοις άλλοις, οι ίδιοι πρέπει να προστατεύουν. 

Ν.

Κουρέλι η σημαία!

Αυτή η έρμη η γαλανόλευκη στον πύργο του ρολογιού πάνω από την κεντρική πύλη του Κάστρου έχει γίνει κυριολεκτικά κουρέλι τις τελευταίες ημέρες λόγω του ανέμου, ο οποίος την ξέσκισε (φωτό). Καθόλου ωραία εικόνα αυτή για την πόλη μας! Μήπως λοιπόν κάποιος αρμόδιος να σηκώσει ψηλά το βλέμμα του και να παρέμβει; Ας κατεβάσουν τη διαλυμένη σημαία και ας βάλουν μία άλλη καινούρια στη θέση της ή, αν δεν μπορούν να μεριμνούν γι’ αυτήν, ας μην βάλουν άλλη. Τόσο δύσκολο δεν μπορεί να είναι…

Κ.Α.

Την τιμητική του!

Γέμισε επισκέπτες ο Νομός Ιωαννίνων το τριήμερο της Αποκριάς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να ζήσουν από κοντά την εμπειρία των δρώμενων με τις τζαμάλες και το Καρναβάλι, αλλά και να δουν αρκετά αξιοθέατα της περιοχής. Ένας από τους προσφιλείς προορισμούς Ελλήνων και ξένων επισκεπτών όταν έρχονται στα Γιάννενα είναι αναμφίβολα το Νησί. Μπορεί ο καιρός στη μεγαλύτερη διάρκεια του τριημέρου να μην ήταν σύμμαχος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους πιο πολλούς να κάνουν τη βόλτα τους στο νησάκι. Κάπως έτσι, τα καραβάκια πηγαινοέρχονταν από τον Μώλο στο Νησί γεμάτα κόσμο!

Ν.Γ.

Δεν ξεχνάμε…

 Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε «επικίνδυνη» κατάσταση… Τι έλεγαν τα στελέχη του για τα γεγονότα στον Έβρο και για την υπόθεση των 38 μεταναστών; Όταν διαψεύστηκε η είδηση ότι υπήρχε και νεκρό κορίτσι πώς ένιωσαν; Όσο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, τι ακριβώς έκαναν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ; Δεν λειτουργούσε η ΕΥΠ; Αλλά και η πυρκαγιά στο Μάτι θα τους ακολουθεί ως το μεγαλύτερο έγκλημα σε ειρηνική περίοδο…

Θ.

Την έριξαν στα βαθιά!

Συνέντευξη έδωσαν οι εκπρόσωποι τύπου της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Οικονόμου και Πόπη Τσαπανίδου… Ξεχώρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ για την πολυμάθειά του, τον ορθό λόγο και τον τρόπο έκφρασης! Την έριξε στα βαθιά ο Τσίπρας σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τα βγάλει πέρα και να υπερασπιστεί τον αντιπολιτευτικό λόγο. Τι πέτυχε; Εκείνη ξέρει την τρομάρα που πήρε!

ΜΑΤ

Ματαίωση εκδήλωσης…

 Η προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο πολιτική εκδήλωση - συνεστίαση της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο δεν θα πραγματοποιηθεί. Η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη οδήγησε τη ΔΕΕΠ σε νέα αναβολή της, ενώ και η Γραμματεία Οργανωτικού της Ν.Δ. ανακοίνωσε την αναβολή όλων των κομματικών εκδηλώσεων στη χώρα από 1 έως 5 Μαρτίου. Να σημειωθεί πώς αυτή είναι η δεύτερη φορά που εκδήλωση της ΔΕΕΠ αναβάλλεται, μιας και είχε αναβληθεί και η κοπή της βασιλόπιτας με καλεσμένο τον Κ. Χατζηδάκη λόγω του θανάτου του Μ. Ελισάφ. Όπως και να έχει, σωστή η απόφαση να μη γίνουν οι εκδηλώσεις της τοπικής Ν.Δ. και στις δυο περιπτώσεις!

Ν.Γ

Στο δρόμο της εξυγίανσης…

Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στους θεσμούς  και τον πολιτικό κόσμο ως άτομα, ως προσωπικότητες και ως οργανισμούς… Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν σ’ αυτό τον τόπο. Και τώρα που ξεκίνησαν οι «ανατροπές», όποιος τις εμποδίσει, από κομματική εμπάθεια, θα είναι υπόλογος απέναντι σε έναν λαό που ανέχθηκε πολλά. Αλλά και μείς ως πολίτες έχουμε μεγάλη ευθύνη όταν κληθούμε να αποφασίσουμε ποιους θα εμπιστευθούμε για να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία. Δύσκολο έργο, πολύ δύσκολο. Για να πραγματοποιηθούν οι «ανατροπές» χρειάζεται συγκεκριμένο και μελετημένο σχέδιο αλλά και αποφασιστικότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι μεταρρυθμιστές τις αντιδράσεις εκείνων που θα θιγούν…

Επιτέλους, συνέπεια!

Συνεπής είναι αυτή η κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, αν και αντιμετώπισε  πρωτόγνωρες κρίσεις. Έκανε πράξη τις περισσότερες δεσμεύσεις της για μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και τώρα βάζει στόχο για τη δεύτερη τετραετία της τους καλύτερους μισθούς. Έχει συγκεκριμένο σχέδιο και προχωράει χωρίς πειραματισμούς… Δεν βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται πάντα μπροστά, οργώνει την επικράτεια, ελέγχει τις εξελίξεις και δίνει οδηγίες προς κάθε κατεύθυνση. Όταν το δείγμα γραφής είναι η συνέπεια, δικαιούται τη δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσει αυτά που σχεδίασε και υλοποιεί βήμα - βήμα… Σκεφθείτε να σταματήσουν όλα από τον Τσίπρα. Η ευθύνη είναι δική μας. Έχουμε δείγμα γραφής προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας. 

Τέτοιες αντοχές…

 Αντιλαμβανόμαστε ότι τα παίρνει όλα επάνω του ο Έλληνας πρωθυπουργός! Χαρά στις αντοχές του. Μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό μεγάλα και τα εισαγόμενα! Παντού μπροστά βρίσκεται. Ακούει τα προβλήματα και δίνει τις λύσεις. Μακάρι η θητεία του να μην ήταν τόσο επεισοδιακή, αλλά παρά τις κακοτοπιές προχωράει χωρίς να διστάζει. Και ο σχεδιασμός, σχεδιασμός. Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη του. Έχει άποψη για όλα. Ευτυχώς που επέλεξε στελέχη για τις ικανότητές τους και όχι με τις κομματικές «ταμπέλες». Αυτή την ώρα όλοι οι ικανοί Έλληνες οφείλουν και δικαιούνται να προσφέρουν στον τόπο μας… Αν τώρα γυρίσουμε πίσω, χάσαμε για πάντα το τρένο! Και μείς γνωρίζουμε από υστέρηση. Βλέπαμε την πρόοδο που επιδείκνυαν αλλά κράτη και ζηλεύαμε…

Ας συγκρίνουμε!

 Ακόμη μια φορά επέλεξε ο Τσίπρας το Ζάππειο για να ανακοινώσει το «πρόγραμμά του» για το… μέλλον της χώρας! Αλήθεια, έχει συναίσθηση τι σημαίνει κυβερνητικό πρόγραμμα; Μήπως έπρεπε να επιλέξει άλλο χώρο για τέτοιες «βαρυσήμαντες» δηλώσεις; Ο συνειρμός των παραστάσεων δεν θα του βγει σε καλό… Το έκανε και άλλη φορά και αποδείχθηκε «άνθρακες ο θησαυρός»! Τι διαφορετικό δήλωσε δεν το μάθαμε. Πάντως, δεν τον θεωρούμε ικανό να σταθεί σοβαρά και υπεύθυνα απέναντι στον ελληνικό λαό και να του ανακοινώσει συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης που να δίνει λύσεις στα προβλήματα και να ανατρέπει τις σκουριασμένες καταστάσεις που πολύ μας ταλαιπώρησαν… Ας κάνουμε σύγκριση στις σημερινές ψηφιακές ανατροπές και στη γραφειοκρατική συριζαίϊκη αντίληψη!

Θεανώ Βλάχου