Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Δεν μένει τίποτα!

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς έκλεισε, με κυβερνητική απόφαση, όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία της μεταβιβάζεται στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών! Η απόφαση αφορά και στην αντίστοιχη Α.Ε.Α. Θεσσαλονίκης που επίσης καταργήθηκε. Αυτό το τελευταίο όμως δεν σημαίνει κάτι. Το βασικό είναι ότι στα Γιάννενα και ευρύτερα στην Ήπειρο, όπου η Βελλά έγραψε εκπαιδευτική ιστορία, δεν μένει τίποτα απολύτως! Λογικά ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων θα… βράζει! Για να δούμε πώς θα αντιδράσει, αν και πλέον είναι πολύ αργά για δάκρυα…

K.A.

«Γερασμένες» γέφυρες…

 Στους επαρχιακούς δρόμους της Ηπείρου συναντάμε παλιές γέφυρες. Και το ερώτημα, που προκύπτει είναι πόσο ασφαλείς μπορεί να θεωρηθούν; Οι ειδικοί λένε ότι, όσες δεν έχουν ανακατασκευαστεί, εμφανίζονται "γερασμένες". Κάποιες γέφυρες χρειάζεται να ελεγχθούν και ενδεχομένως να συντηρηθούν και να αναβαθμιστούν, χωρίς κατ' ανάγκην να απαιτείται μεγάλο κόστος γι' αυτό. Πλέον υπάρχουν τα  εργαλεία, οι μέθοδοι, οι τεχνικές μαζί με τα υλικά, για να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί. Αυτό, που προτείνεται ως λύση είναι ότι μετά από κάθε ακραίο φυσικό γεγονός, να γίνεται επιθεώρηση, προκειμένου να εντοπιστεί οποιαδήποτε διάβρωση προκληθεί.

H.M.

Βάζει… γυαλιά!

 Ένα ακόμη βήμα στην άμεση ενημέρωση των δημοτών και την αλληλοεπίδραση μαζί τους κάνει ο Δήμος Πωγωνίου με τη νέα ιστοσελίδα www.pogoni.gr που ήρθε να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της ψηφιακής εποχής και να «απαντήσει» στις προκλήσεις που αυτή φέρνει. Είναι πράγματι ένα site που διευκολύνει την περιήγηση των επισκεπτών, δίνοντάς τους άμεσα και εύκολα όλες τις πληροφορίες που αναζητούν. Παρόλο που η νέα ιστοσελίδα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί στο σύνολό της και σε καθημερινή βάση προστίθενται στοιχεία και πληροφορίες, ο Δήμος Πωγωνίου βάζει… γυαλιά σε πολλούς Δήμους που είναι ακόμη πίσω σε αυτό το κομμάτι!

Ν.Γ.

Με χρονοκαθυστέρηση…

 Ο Σκουρλέτης με ύφος μεγατόνων δίνει εντολή να παγώσουν οι πλειστηριασμοί και με νομοθετική ρύθμιση να προστατευτούν οι δανειολήπτες! Και γιατί δεν το έκαναν όταν είχαν την εξουσία; Ποιοι κατέφυγαν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να αποφύγουν τις παρεμβάσεις εκείνων που αντιδρούσαν στις μεθοδεύσεις Τσίπρα και ΣΙΑ;

ΜΑΤ.

Οδηγός και για άλλα!

Τις δυνάμεις τους για την αειφορία, προθώντας την ανακύκλωση, ενώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και το 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής μαθητές του  Γυμνασίου και κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Πήχα θα διανείμουν σακούλες ανακύκλωσης και ενημερωτικό υλικό την ερχόμενη Δευτέρα, ώρα 12.30 μ.μ. μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου. Μία αξιόλογη κίνηση που προωθεί την οικολογική συνείδηση των μαθητών και βάζει στην καθημερινότητά τους την ανακύκλωση. Είναι σημαντικό τα σχολεία να παίρνουν στα ζεστά το «στοίχημα» της ανακύκλωσης. Βέβαια, τον πρώτο και κύριο λόγο για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών προς αυτήν την κατεύθυνση, οφείλει να διαδραματίσει η οικογένεια!

Ν.Γ.

Για πόσο ακόμη; 

Στα 82 χρόνια του ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος ήθελε να κατέβει πάλι υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία! Και του το… χάλασε ο πρωθυπουργός στέλνοντας εκεί και τον Αβραμόπουλο! Θα μου πείτε και ο Αβραμόπουλος για πόσο ακόμη θα είναι υποψήφιος; Άλλη δουλειά δεν έχει να κάνει; Μήπως είναι καιρός να αλλάξουν πολλά και στο ελληνικό πολιτικό σύστημα; Στην Πορτογαλία οι βουλευτές έχουν δικαίωμα για δύο θητείες και μετά επανέρχονται στην εργασία τους. Δεν τους ρωτάμε γιατί το κάνουν;

Θ.

Καλύτερα να σιωπούν!

Αντί να λένε κοτσάνες τα στελέχη των κομμάτων, καλύτερα να σιωπούν. Τα λάθη είναι διαχρονικά και οι ευθύνες επιμερίζονται ανάλογα με το χρόνο άσκησης της εξουσίας… Και δεν ξέρω αν γι’ αυτά τα λάθη φταίει η δική τους ανικανότητα ή τα εμπόδια που τους βάζουν τα διάφορα συμφέροντα που ξεβολεύονται… Αυτός ο «πόλεμος» κρατάει χρόνια και απλά αλλάζουν οι πρωταγωνιστές. Όσο για εκείνους που κάνουν εκ του ασφαλούς κριτική, έξω απ’ το χορό, αυτούς δεν τους υπολογίζουμε. Ας απολαύσουν τα «οφέλη τους» κι ας σιωπήσουν… Αυτοί, εξουσία το ξέρουν ότι δεν θα δουν και νομίζω ότι και δεν την επιδιώκουν. Είναι πιο βολικό να κρίνεις τους άλλους παρά να υφίστασαι την κριτική. Γνωρίζουν ότι είτε προσφέρουν έργο στη χώρα είτε απλά φωνασκούν, τα «αργύρια» είναι εξασφαλισμένα.

 Ας μην ξεχνάμε…

 Το κράτος χρεωκόπησε πριν από την τραγωδία στα Τέμπη! Η κομματοκρατία του ΠΑΣΟΚ άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της. Άγγιξε ολόκληρο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα. Άλλο τι λέει τώρα ο Ανδρουλάκης κάνοντας δήθεν τον ανήξερο. Μιλάει λες και προέρχεται από παρθενογέννηση. Εμείς οι παλιότεροι ζήσαμε την αλά ΠΑΣΟΚ πρακτική και ξέρουμε. Αυτό όμως ως πότε θα αποτελεί οδηγό για το μέλλον των νεότερων γενεών; Αυτές δεν έζησαν εκείνες τις αμαρτωλές καταστάσεις και θα μπορούσαν με λίγη προσπάθεια να βαδίσουν σε πιο υγιείς καταστάσεις αν τους το επιτρέψουν… Μακάρι να διαγραφούν όλα τα παλιά και να βαδίσουμε σε νέες διαδρομές….Θα το καταφέρουμε; Ο τρόπος που κάνουν κριτική στις πρακτικές Μητσοτάκη μας δείχνει ότι μόνο η εμπάθεια είναι ο «κυβερνήτης τους»! 

 Μπροστά ή πίσω;

 Το δίλημμα των εκλογών θα είναι συγκεκριμένο! «Μπροστά ή πίσω»; Το να γυρίσουμε πίσω στις γνωστές εφαρμοσμένες πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ μας λούζει κρύος ιδρώτας! Το να κληθεί η όποια «προοδευτική» κυβέρνηση να διαχειριστεί πρόσθετες ευθύνες όπως της πανδημίας, των τουρκικών προκλήσεων και τις άλλες καταιγίδες, που ήδη τις βιώσαμε, μας κόβει κρύος ιδρώτας. Και μη χειρότερα να λέμε… Αλλά εμείς θα αποφασίσουμε. Και έχουμε ευθύνη να πάρουμε θέση. Δεν μπορεί όλα να μας ενοχλούν και για όλα να έχουμε άποψη αλλά όταν μας καλέσουν να πάρουμε υπεύθυνη θέση εμείς να απέχουμε. Θα μου πείτε, αυτό μας δίδαξαν τα κόμματα. Σε κάθε δύσκολη απόφαση απλά δηλώνουν αποχή. Ουδέποτε όμως απείχαν από τα δικά τους καλά και συμφέροντα.

Τι να προλάβουν…

Μεγάλη πρεμούρα εκφράζουν στελέχη της αντιπολίτευσης προκειμένου να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο. Γιατί βιάζονται; Τον Αύγουστο δεν τελειώνει η θητεία της κυβέρνησης; Τι θέλουν να αποφύγουν; Φοβούνται ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στο μελετημένο πρόγραμμά της; Και τότε τι χάνουν εκείνοι; Τώρα που έχουμε δείγμα γραφής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μας κόβει κρύος ιδρώτας στη σκέψη και μόνο ότι θα τον δούμε στου Μαξίμου να αποφασίζει για τις τύχες μας. Εδώ σε ομαλές καταστάσεις και τα έκανε σαλάτα και μπορούμε να ελπίσουμε ότι τώρα θα τα κάνει καλύτερα; Και εμείς έχουμε ευθύνη! Αν δεν πάμε να ψηφίσουμε κακό του κεφαλιού μας. Αυτό δεν είναι λύση….

Θεανώ Βλάχου