Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Άλλο η πολιτική απόφαση!

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χαράλαμπος Μηλιώνης, ο οποίος σε δηλώσεις του, κληθείς να σχολιάσει την άρση από πλευράς του υπουργείου Υγείας και των τελευταίων μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, διευκρίνισε ότι με μία πολιτική απόφαση μπορεί κανείς να ορίσει τον χρόνο των εκλογών, όμως δεν μπορεί να βάλει τέλος σε μία πανδημία! «Οι πανδημίες τελειώνουν όταν ο ιός παίρνει ενδημική μορφή» σημείωσε ο Καθηγητής, ο οποίος ως υπεύθυνος για τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων στο Π.Γ.Ν.Ι. έδωσε μεγάλη μάχη μαζί με το προσωπικό τους επί μία τριετία περίπου. Πάντως, τόνισε ότι ο κορωνοϊός έχει μπει πια στην ενδημική του φάση! Μόνο που συνέστησε προσοχή στην επαφή με ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, γιατί γι’ αυτές οι κίνδυνοι παραμένουν!

Κ.Α.

Δίκαιη βράβευση!

 Τον φωτογράφο Ιωάννη Μπράτη τίμησε η ΔΕΕΠ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας για την αποτύπωση των φωτογραφικών στιγμιοτύπων της παράταξης τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. 

Η ΔΕΕΠ είχε λάβει την απόφαση να τον τιμήσει στην ετήσια συνεστίασή της που όμως ακυρώθηκε δις λόγω του θανάτου του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και στη συνέχεια λόγω της τραγωδίας των Τεμπών. Έτσι, η βράβευση και η παράδοση της αναμνηστικής πλακέτας από την Πρόεδρο Λένα Σταμάτη έγινε στα γραφεία της τοπικής Ν.Δ. παρουσία και άλλων μελών της ΔΕΕΠ. Η κ. Σταμάτη ευχαρίστησε τον Ι. Μπράτη για τις καταπληκτικές του φωτογραφίες σε κάθε εκδήλωση της παράταξης και τόνισε πώς η αναμνηστική πλακέτα δεν είναι ισάξια της προσφοράς του. Πανταχού παρών σε κάθε εκδήλωση που γίνεται στα Γιάννενα εδώ και δεκαετίες ο αγαπητός σε όλους κύριος Γιάννης, «αιχμαλωτίζει» κάθε σημαντική στιγμή με τον φωτογραφικό του φακό!

Ν.Γ.

Δεν τον λυπούνται;

 Η εικόνα του Μητροπολίτη Παραμυθιάς Τίτου, όπως την κατέγραψε ο τηλεοπτικός σταθμός του Art tv ανήμερα της Εθνικής Επετείου, θα έπρεπε ήδη να έχει οδηγήσει τον Αρχιεπίσκοπο σε άμεση ενέργεια αντικατάστασής του. Όχι δηλαδή ότι ήταν άγνωστη, αλλά τώρα είναι και τηλεοπτικά... επιβεβαιωμένη. Θα έπρεπε εδώ και χρόνια, οι τοπικές αρχές να είχαν ζητήσει την αντικατάστασή του, θα έπρεπε οι άλλοι μητροπολίτες της Ηπείρου -τουλάχιστον- να είχαν παρέμβει «αδελφικά» ώστε να σταματήσει ο διασυρμός του ιδίου, αλλά και της εκκλησίας. Εν τέλει, κανένας δεν λυπάται αυτόν τον γηραιό και καλοκάγαθο Μητροπολίτη, ώστε να μπει ένα τέλος στο μαρτύριό του;

Ν. 

Οι «μεταπηδούντες»!

Ο Ραγκούσης προκειμένου να έχει «καλύτερη τύχη» εγκατέλειψε το κόμμα του και εγκαταστάθηκε στα έδρανα μεγαλύτερου πολιτικού χώρου. Αν θα του βγει σε καλό θα το μάθουμε εν καιρώ. Μέχρι τότε ας απολογηθεί για το πώς πήρε δάνειο από την Εργατική Εστία για να χτίσει τη βίλα του. Δεν μπορεί να… αγανακτεί με τις πρακτικές των άλλων και τις δικές του να τις… καλοδέχεται!

Θ.

Φτάνουν οι ιερείς; 

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τις οργανικές θέσεις των ιερέων και του πολιτικού προσωπικού στις Μητροπόλεις της χώρας. Ο αριθμός τους είναι κατά πολύ μικρότερος από τις ενορίες που υπάρχουν και  τα κενά πρέπει να καλυφθούν με προγραμματισμό από τις ίδιες τις μητροπόλεις. Να σημειώσουμε ότι για την Μητρόπολη Ιωαννίνων οι οργανικές θέσεις είναι: Μητροπολίτης, 149  ιερείς, τρεις ιεροκήρυκες, επτά  διάκονοι, τρία άτομα πολιτικό προσωπικό. Αντίστοιχα, για την Μητρόπολη Κόνιτσας προβλέπονται ένας Μητροπολίτης, 40 ιερείς, δύο διάκονοι, τρεις ιεροκήρυκες, τέσσερα άτομα πολιτικό προσωπικό. Αρκούν, θα πει κανείς οι ιερείς; Όχι βεβαίως, τουλάχιστον για τις εορτές του Πάσχα, του Δεκαπενταύγουστου και των Χριστουγέννων. Γιατί τις άλλες ημέρες, αρκετοί και από τους ήδη υπηρετούντες ούτε καν τις Κυριακές δε λειτουργούν στις ενορίες τους. Στη στήλη  γίνονται συχνά διαμαρτυρίες, αλλά ας  κάνουν κι έναν έλεγχο οι προϊστάμενοι των δύο Μητροπόλεων, να διαπιστώσουν αν βρίσκονται οι κληρικοί στις θέσεις τους.

Ν.

Και τώρα τί;

 Και τι θα κάνει τώρα η λεγόμενη «αριστερά» του Τσίπρα και των «κολλητών του»; Χωρίς «ηθικό πλεονέκτημα» πώς θα τα βγάλουν πέρα; Έχασαν ήδη πολλά! Αυτό λέτε να τους πειράξει; Όσο για τις σακούλες με τα χρήματα από μεριάς Καλογρίτσα ο δικηγόρος του Ανδρέας Λοβέρδος τους προκαλεί να αντιδράσουν για να ακουστούν περισσότερα… Γι’ αυτές δεν άκουσε  τίποτε τότε ο Τσίπρας; Όλα ο Παππάς τα έκανε μόνος του και εν αγνοία του φίλου του πρωθυπουργού; Λέτε τελικά ο Τσίπρας για να σώσει τα προνόμιά του να εγκαταλείψει το φίλο του την ώρα της μάχης; Για να δούμε… Τσίπρας είναι αυτός! Όλα τα περιμένουμε… Εκτός κι αν τον «κρατάει» ο Νίκος Παππάς και αν δει ότι τα χάνει όλα θα τον πάρει μαζί του. Οι εξελίξεις θα δείξουν… Το παρελθόν τους τους εκδικείται αυτή την ώρα…

Φορτικότατος…

Αν πράγματι υπάρχουν καταγεγραμμένα πάνω από 200 μηνύματα του Νίκου Παππά προς τον Καλογρίτσα σκεφθείτε πόσο πιεστικός ήταν ο υπουργός προκειμένου να του προσφέρει ο επιχειρηματίας όσα επιδίωκε να αποκτήσει τότε. Κι αν κάθε πρωί πριν πάει στη δουλειά του ο υπουργός περνούσε από το γραφείο του Καλογρίτσα για να του τα πει και δια ζώσης  σκεφθείτε πόσο σημαντικό ήταν για τον τότε υπουργό να ελέγξει τα κανάλια. Και αν έχασε το παιγνίδι, τώρα αξιολογώντας την κατάσταση θα ξέρει γιατί το έχασε! Όμως είναι αργά και για δάκρυα και για αλλαγή στάσης. Τώρα αποκαλύφθηκαν όλα στο ειδικό δικαστήριο και καθένας ας αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του. Πάντως τον έζωσαν τα φίδια τον Τσίπρα γι’ αυτό και η «αφωνία του»! Ούτε μια λέξη επί του θέματος…

 Δεν είναι απίθανο…

 Μέσα στην απόγνωσή του Τσίπρα για την πορεία της δίκης του «κολλητού του» επέλεξε να τα φορτώνει όλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη! Αυτός φταίει για όλα τα λάθη των πολιτικών από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Αυτή είναι η υπευθυνότητα των πολιτικών μας.  Χρησιμοποιούν λογύδρια της δεκάρας, πέτρες στους αντιπάλους και καρέκλες στις πισίνες… Όλη του η πορεία ανευθυνότητα εκπέμπει… Ίσως και να μην του δόθηκε η ευκαιρία να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον υπευθυνότητας και προσπαθειών για το καλύτερο… Εκτός κι αν προσπαθούσαν οι γονείς του αλλά εκείνος αντιδρούσε αρνούμενος να κάνει ό,τι κάνουν σχεδόν όλα τα παιδιά. Το ότι απέφυγε να μάθει σωστά μία και δύο ξένες γλώσσες, όπως κάνουν τα περισσότερα παιδιά  αυτό κάτι αποδεικνύει… Μόνο στις καταλήψεις είχε έφεση!

Και τώρα τι θα κάνει;

Οι εκλογές πλησιάζουν! Θα πορευθεί μέχρι τις εκλογές αγκαζέ με τον Νίκο Παππά αλλά και υποψήφιο για βουλευτή ή θα τολμήσει, ίσως και πρώτη φορά, να «καθαρίσει» το κόμμα που τον τίμησε και τον εμπιστεύθηκε για αρχηγό του; Όμως τέτοιες πράξεις θέλουν λεβεντιά, όπως το έκανε έμπρακτα ο Μητσοτάκης όταν παρουσιάστηκε η παραμικρότερη σκιά για κάποιο από τα στελέχη του… Επίπονη διαδικασία αλλά αναγκαία που λειτουργεί και διδακτικά για κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να μας εκπροσωπεί στη Βουλή των Ελλήνων. Τα προνόμια που τους προσφέρουμε είναι προκλητικά και οφείλουν να μας σέβονται και να είναι «πεντακάθαροι»! Όμως για να σταθεί ένας αρχηγός στο ύψος του θέλει πολλά ειδικά προσόντα που ο Τσίπρας δεν φαίνεται να τα έχει… Προχειρολόγος σε όλη την πορεία του.

Θεανώ Βλάχου