Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Θα έχει… ψωμί!

Περίεργη και σίγουρα ενδιαφέρουσα θα είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ, όχι μόνο λόγω των σημαντικών θεμάτων που περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη, με πρώτο και καλύτερο τη δοκιμαστική λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη παρουσία του Δημ. Παπαγεωργίου ως δημάρχου και η πρώτη συνεδρίαση μετά την ουσιαστική διάσπαση της Δημοτικής Αρχής καθώς, ως γνωστόν η παράταξη του Νίκου Γκόντα διαχώρισε τη θέση της όσον αφορά στις διαδικασίες εκλογής δημάρχου και λοιπών οργάνων και τα στελέχη της τέθηκαν εκτός Δημοτικής Αρχής. Θα έχει λοιπόν… ψωμί το πράγμα!

K.A.

Να παραμείνει Κ.Ε.Ν!

Πραγματοποιήθηκε χθες η ορκομωσία των νεοσυλλέκτων της Β’ ΕΣΣΟ 2023 στο Στρατόπεδο Περάματος. Ορκίστηκαν γύρω στους 150 στρατιώτες και η προσέλευση των οικείων τους ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, με το Στρατόπεδο να θυμίζει τις παλιές καλές εποχές προ πανδημίας. Όπως είναι γνωστό, το Στρατόπεδο Περάματος σε λίγους μήνες  δεν θα λειτουργεί πλέον ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά στο αρμόδιο Υπουργείο και να παραμείνει εκεί το Κέντρο, η ύπαρξη του οποίου μόνο οφέλη έχει για την πόλη. Όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει το ΚΕΝ, αλλά θα μπορούσε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Νεοσυλλέκτων της χώρας!

Ν.Γ. 

Σχεδόν έτοιμα…

Σε ρυθμούς εκλογών κινούνται τα κομματικά επιτελεία τα οποία εργάζονται πυρετωδώς ώστε να βάλουν και τις τελευταίες πινελιές στα ψηφοδέλτια πριν αυτά ανακοινωθούν επίσημα. Σχετικά με τα γαλάζια ψηφοδέλτια στην Ήπειρο, εκκρεμότητα υπάρχει ακόμα σχετικά με τη γυναικεία συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Άρτας. Στους υπόλοιπους Νομούς οι υποψηφιότητες είναι γνωστές με τα κομματικά επιτελεία να προσαρμόζουν τα πλάνα τους και με βάση τη νέα κατανομή των εδρών. Θυμίζουμε πώς Γιάννενα και Πρέβεζα δεν έχουν χάσει έδρα σε αντίθεση με την Άρτα που είναι πλέον διεδρική και τη Θεσπρωτία που γίνεται μονοεδρική. Εκεί δε αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη για το ποιος θα την κερδίσει!

Ν.Γ.

Κατάντημα…

 Μη έχοντας κάτι σημαντικό να προτείνουν, στελέχη της αντιπολίτευσης, αναπαράγουν τα διάφορα fake news για θέματα στον Έβρο παίζοντας το παιγνίδι της Τουρκίας… Είναι απλά αφελείς ή εξελίσσονται σε επικίνδυνους; Και αν τολμούν ας το δηλώσουν τώρα: «Θα γκρεμίσουν το φράχτη στον Έβρο»; Ως πότε θα παραμένουν κατώτεροι των εξελίξεων; Όλα αλλάζουν και στον τόπο μας και στον παγκόσμιο χάρτη… Τι μας περιμένει δεν ξέρουμε!

Θ. 

Ας συμπράξει!

 Ο Ανδρουλάκης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις ευθύνες του! Και ποιος έφερε εις πέρας το βαρύ φορτίο των τελευταίων εξελίξεων εντός και εκτός της χώρας αυτά τα δίσεκτα χρόνια; Μήπως το έπραξε ο Ανδρουλάκης ή βοήθησε ο Τσίπρας με τον «πετροπόλεμο»; Αν τον γοητεύει η «υπευθυνότητα» του Τσίπρα  ας συμπράξουν για να αποδείξουν στην πράξη τι αξίζουν… Από λόγια μας χόρτασαν!

ΜΑΤ

Αυτή ήταν αγάπη… 

 Από τη μια είναι οι ιδιοκτήτες σκύλων που τα βασανίζουν ή τα διατηρούν σε άθλιες συνθήκες. Από την άλλη, εκείνοι που τα αγαπούν σε υπερβολικό βαθμό, ακόμη και μετά... θάνατον. Όπως ο άγνωστος Γιαννιώτης φιλόζωος, που "κήδεψε" τον τετράποδο φίλο του με όλες τις τιμές και τα... πρωτόκολλα. Του έχτισε μνήμα με μάρμαρο, με τη φωτογραφία του σε κάδρο, τοποθέτησε και παγκάκια προφανώς για να κάθονται οι συγγενείς και φίλοι στα κατά καιρούς ... μνημόσυνα. Αν στην πορεία δούμε να χτίζεται και εκκλησάκι δίπλα, δε θα μας προξενήσει καθόλου εντύπωση. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος σκύλος έζησε ως "άνθρωπος", κηδεύτηκε  ως "άνθρωπος" , γιατί να μην τρέφει και μεταθανάτιες προσδοκίες για αυτόν  το αφεντικό του;

Ν.

Το «σκάλισμα»…

 Αν οι πολιτικοί έδειχναν τον ίδιο ζήλο που δείχνουν στο «σκάλισμα» των πεπραγμένων των πολιτικών τους αντιπάλων και στην εφαρμογή οργανωτικών μεθόδων    θα είχαμε κάνει εδώ και χρόνια περισσότερα βήματα εκσυγχρονισμού. Αλλά, δυστυχώς, είναι τόσο μικροί για μεγάλα όνειρα…Το «ράβε - ξήλωνε» κυριαρχεί στις μεθοδεύσεις τους και δεν αφήνουν τίποτε όρθιο μετά από την αλλαγή σκυτάλης στις κυβερνήσεις. Προσπάθησε ο σημερινός πρωθυπουργός να σπάσει το κατεστημένο επιλέγοντας κυβερνητικά στελέχη από όλους τους ιδεολογικούς χώρους αλλά αυτό δεν άρεσε στην αντιπολίτευση… Και τώρα, αν καταφέρουν να μας σύρουν σε επαναλαμβανόμενες εκλογές απλά θα επαναλάβουν τη γνωστή τακτική τους ενώ τίποτε δεν θα προχωράει προς τον πλήρη εκσυγχρονισμό…

Έχουν το σκοπό τους!

 Παραμένουν αμετακίνητοι στις πεποιθήσεις τους… Με αιτιολογικό ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών αποφεύγουν να κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και μόνο λεκτικά κάνουν κάποιες αναφορές όταν δεν έχουν ικανή πλειοψηφία για να κυβερνήσουν… Το παράδειγμα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ένα θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Επέλεξε ικανά στελέχη με πολλά προσόντα, από όλους τους πολιτικούς χώρους και τους ανέθεσε καθήκοντα με γνώμονα την εφαρμογή εκσυγχρονιστικών μεθόδων διακυβέρνησης. Το ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν στελέχη της αντιπολίτευσης για να συκοφαντήσουν το έργο του δείχνει ότι και δεν ξέρουν τι πρέπει να γίνει στον τόπο μας και η εμπάθειά  τους οδηγεί στην οπισθοδρόμηση…

Μοναδικές συναινέσεις…

 Κι ενώ δεν βρίσκουν πεδίο συνεννόησης στα πολύ σοβαρά οργανωτικά θέματα, περιέργως αποφασίζουν ομόφωνα όταν συζητούνται θέματα προνομίων των πολιτικών και των κομμάτων. Σ’ αυτά υπάρχει ομοφωνία από όλες τις πτέρυγες. Και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι «ανοιχτοί» και συμπεθερεύουν  και κάνουν κοινές διακοπές. Αν με αυτές τις αντιλήψεις συνεχίσουν να πορεύονται τότε δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να τους συνετίσουμε και να τους υποχρεώσουμε να βάλουν πρώτο το εθνικό συμφέρον και μετά το προσωπικό και το κομματικό τους. Βρισκόμαστε σε στάδιο πλήρους ανασχηματισμού των κρατικών δομών και υπηρεσιών. Και αν τώρα αποτύχουμε και γυρίσουμε πάλι πίσω, τότε δεν ξέρω πότε και αν θα αλλάξουν αυτά που μας ταλαιπωρούν… 

Θα αντιδράσουν!

 Το ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και συκοφαντικές πρακτικές εναντίον οποιασδήποτε κυβέρνησης αποφασίσει να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγεία» αυτό είναι σίγουρο. Τον «βολεμένο» δύσκολα τον έχεις σύμμαχο σε εκσυγχρονιστικές πρακτικές. Κι αυτό γιατί τον ξεβολεύεις. Και τα στελέχη των κομμάτων βρήκαν τρόπο να ικανοποιούν τα δικά τους καλά και συμφέροντα ενώ μέσα στη Βουλή και ιδιαίτερα όταν είναι ανοιχτές οι συνεδριάσεις, σου δίνουν την εντύπωση ότι σε όλα διαφωνούν. Και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν μύρια όσα προνόμια που ουδέποτε συζητήθηκαν σε ανοιχτές διαδικασίες κι όμως τα απολαμβάνουν όλες ανεξαιρέτως οι πτέρυγες της Βουλής, ενώ με ανοιχτά μικρόφωνα μόνο τις διαφωνίες τους προβάλλουν. Και το παιγνίδι των εντυπώσεων θα συνεχίζεται όσο εμείς θα αδρανούμε. 

Θεανώ Βλάχου