Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Εγκαίνια το καλοκαίρι!

 Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του αρχοντικού του αείμνηστου Κώστα Φρόντζου, το οποίο ανήκει στη διαχείριση του Ιδρύματος Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου, θυγατρικού της Ε.Η.Μ.. Όπως ανέφερε χθες, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Χάρη Δάφλο, ο Πρόεδρος του ΙΜΙΑΧ Κων/νος Πέτσιος, σε ένα τμήμα του κτιρίου θα λειτουργήσει μουσείο με παραδοσιακές φορεσιές και δημιουργίες της Αμαλίας Φρόντζου, ενώ σε αίθουσα και στο αίθριό του θα φιλοξενούνται εκδηλώσεις. Ο κ. Πέτσιος υπενθύμισε ότι η ανακαίνιση κατέστη εφικτή χάρη στο ενδιαφέρον που έδειξε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Προς το παρόν, το αρχοντικό παραμένει κλειστό στο κοινό. Επισκέψιμο θα είναι από το καλοκαίρι, όταν θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα!

Κ.Α.

Το παρακάνουν…

 Μας έλεγαν για πολιτευόμενους -μικρή σημασία έχουν τα όνοματά τους και οι περιοχές- ότι βρίσκουν ευκαιρία σε κηδείες και μνημόσυνα να κάνουν "πολιτική περιοδεία",  με χαιρετούρες και αγκαλιές και χαϊδέματα στην πλάτη, ακόμη και ανθρώπων που δεν γνωρίζουν! Όπως ανέφερε κάποιος στη στήλη, «έπεσε πάνω μου ο... τάδε βουλευτής σε μια κηδεία, για να με αγκαλιάσει, χωρίς να έχουμε συναντηθεί ποτέ. Γνωριζόμαστε; τον ρωτάω Αλλά αυτός συνέχισε ακάθεκτος, σαν να μη συμβαίνει τίποτα»! Και συμπλήρωσε ο συνομιλητής μας: «Δεν ξέρω, αλλά έτσι, που το πάνε, μου ‘ρχεται να φανταστώ ότι κάποιοι από αυτούς, προκειμένου να ψηφιστούν, θα φθάσουν στο σημείο να κάνουν "περιοδεία" και στα νεκροταφεία για να τους βλέπουν οι συγγενείς των νεκρών»! Το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι πολιτευόμενοι, το θέμα είναι τι ψηφίζει ή τι επιλογές έχει ο κόσμος...

Η.Μ.

Καμπάνια με δέντρα!

Έναν εναλλακτικό τρόπο για προεκλογική καμπάνια σκέφτηκε η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Έλσα Εξάρχου. Αντί να μοιράσει τις καθιερωμένες προεκλογικές κάρτες, προτίμησε να πρωτοτυπήσει και να δωρίσει δεντράκια. Με σύνθημα τον σεβασμό στο περιβάλλον, προσφέρει δεντράκια τα οποία θα φυτευτούν σε εύλογο χρονικό διάστημα και έτσι θα πρασινίσουν οι πλαγιές μας, όπως η υποψήφια βουλευτής επισημαίνει. Ένας ξεχωριστός τρόπος εκστρατείας από την κ. Εξάρχου και φυσικά είναι σημαντικό να γίνει αυτή η δράση της δεντροφύτευσης για να περάσει και το συγκεκριμένο μήνυμα! 

Ν.Γ.

Αναβολή στην αναβολή…

Τι συμβαίνει με τις αναβολές μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο; Για κάθε διδάσκοντα προηγούνται οι άλλες υποθέσεις του και έπονται τα μαθήματα; Και με τη μετάθεση των μαθημάτων τους σε άλλη μέρα λαμβάνουν υπόψη τους αν είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο το πρόγραμμα των φοιτητών εκείνη τη μέρα; Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα ΑΕΙ;

ΜΑΤ

Ας απολαύσουμε…

 Αφού καταφέραμε να αγνοήσουμε το σχέδιο Δοξιάδη για την οικοδόμηση της πόλη μας ας απολαύσουμε το θέαμα… Ούτε δρόμοι, ούτε τετράγωνα! Η μία οικοδομή πάνω στην άλλη και μέσα από τις πυλωτές οι δίοδοι για τις πίσω οικοδομές! Αλίμονο αν πιάσει φωτιά… Πώς θα πάρουν βοήθεια; Όσο για τον ήλιο… καλύτερα να κρύβεται για να μη μαυρίζουν οι ένοικοι!

Θ.

Προϊόντα Ηπείρου…

 Μήνυμα στήριξης των προϊόντων της Ηπείρου που, αν μη τι άλλο, διακρίνονται για την ποιότητά τους έστειλε με ανάρτησή του ο Αλέκος Καχριμάνης. «Τώρα που ο τόπος μας μάς χρειάζεται, επιλέγουμε Ήπειρο. Αγοράζουμε και βάζουμε στο τραπέζι μας Ηπειρωτικά προϊόντα κάθε είδους: κρέας, ψάρια, τυροκομικά, αυγά, ζυμαρικά, κρασί, μέλι, λάδι, ελιές, φρούτα, βότανα, οπωροκηπευτικά  κ.α.. Παραγγέλλουμε έγκαιρα στον κρεοπώλη μας το αρνί ή το κατσίκι και ζητάμε να είναι από ντόπιους κτηνοτρόφους. Στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή, για να βγει η Ήπειρος την επόμενη μέρα πρωτοπόρα και δυνατή», γράφει. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Γι’ αυτό το Πάσχα ας γίνουμε λίγο πιο… τοπικιστές όσον αφορά στο τι θα βάλουμε στο τραπέζι μας!

Κ.Α.]

Πολλοί ξεχωρίζουν!

Μακάρι το κριτήριο των πολιτών όταν ψηφίζουν να είναι μόνο αξιοκρατικό… Οι αποδεδειγμένα ικανοί πρέπει να μας εκπροσωπούν για να δημιουργηθεί η νέα  σύγχρονη Ελλάδα. Όσο για τις  τυφλές «ιδεολογίες», αυτές μπορούν να μας ρίξουν μόνο στον καιάδα και θα μας οδηγήσουν στην «καθυστέρηση» αναδεικνύοντας πολιτικούς χωρίς τα κατάλληλα προσόντα και κόμματα με εμπαθείς πρακτικές. Με λόγια του «αέρα» και με κούφιες ιδεολογικές κορόνες δεν χτίζεται το καλύτερο, το σύγχρονο και το αποδοτικό… Γι’ αυτό προσοχή! Η ευθύνη μας είναι μεγάλη… Για συγκρίνετε την προσωπικότητα του Δημήτρη Καιρίδη που εντός και εκτός της χώρας όλοι υπολογίζουν τις απόψεις του με άλλους πολιτικούς που μόνο την εμπάθειά τους μπορούν να προβάλουν… 

Σημαντικές πρωτοβουλίες…

 Η πρωτοβουλία του πρ. υπουργού Mεταφορών Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες για τη διοργάνωση δράσης επαγγελματικού προσανατολισμού για όλα τα παιδιά του Νομού που φοιτούν στην Α’ Λυκείου αλλάζει τη στασιμότητα. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν εξειδικευμένες συνεδρίες προκειμένου να λύσουν τις απορίες τους γύρω από το κρίσιμο ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού. Aυτές οι δράσεις πρέπει να επεκταθούν σε όλη τη χώρα… Μία - μία οι καινοτόμες δράσεις των επιμέρους υπουργείων μπορούν θα αλλάξουν το τοπίο προκειμένου να μας οδηγήσουν στα μονοπάτια του εκσυγχρονισμού… Καιρός δεν ήταν; Ως πότε θα πήγαιναν όλα με τον αραμπά; Και η ευθύνη των ψηφοφόρων είναι μεγάλη. Αν δεν ψηφίσουν μόνο με αξιοκρατικά κριτήρια όλα θα μείνουν στάσιμα!

Πρωτοφανές…

…Και πρωτάκουστο για τα ελληνικά δεδομένα! Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας και η αναβάθμιση της ασφάλειας των ευαίσθητων δεδομένων αλλάζουν την πορεία μας. Κυριάκος Πιερρακάκης στο πηδάλιο και Κυριάκος Μητσοτάκης που του το ανέθεσε με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια. Το ίδιο έγινε και στο υπουργείο Υγείας που δοκιμάστηκε με την πανδημία και έκαναν σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά. Ούτε ιδεολογίες τους εμπόδισαν για να συνεργαστούν ούτε κομματικές μιζέριες. Η χώρα να πάει μπροστά, το σύνθημά τους… Γι’ αυτό το σκοπό δουλεύουν σκληρά και οι δύο. Για σκεφθείτε αυτή την ώρα να είχε αυτές τις ευθύνες ο Πολάκης. Οι «άλλοι» χωρίζουν τους πολίτες σε δεξιούς, αριστερούς και κάτι άλλο… Κακό του κεφαλιού τους. Έχουν χρόνο για να αλλάξουν πορεία αν το θέλουν…

Ένοχη σιωπή!..

 Στη δίκη για το κακό που έγινε στο Μάτι κατέθεσε και η μητέρα που έχασε τότε στη φωτιά τα δίδυμα κοριτσάκια της και την πεθερά της που τα πρόσεχε! Γι’ αυτά που ακούστηκαν στο δικαστήριο ούτε λέξη από τον Τσίπρα τον τότε πρωθυπουργό της χώρας μας… Οι σάκοι γέμιζαν με νεκρούς και εκείνος «συνεδρίαζε»! Δεν ήξερε ούτε τη χρήση του 112 προκειμένου να προλάβει το κακό που έρχονταν… Η στάση του εκείνη την εποχή είναι μία από τις μαύρες σελίδες της πορείας του. Ούτε για τις πρακτικές του Νίκου Παππά πήρε δημόσια θέση ο λαλίστατος πολιτικός… Μόνη του έγνοια τι κάνει ο Μητσοτάκης! Και να ήταν αντικειμενικός στην κριτική του θα προσέφερε και έργο. Έτσι με την τυφλή καταγγελτική πρακτική χάνει και ο ίδιος το μπούσουλα. Και τα αδιέξοδά του θα πληθαίνουν.

Θεανώ Βλάχου