Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πλήθος κόσμου στη συνάντηση!

Ο μουντός καιρός που επικράτησε στα Γιάννενα και τη Μεγάλη Παρασκευή δεν πτόησε χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες να βρεθούν στην καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων, η οποία φέτος έλαβε χώρα έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων λόγω των έργων που εκτελούνται στην κεντρική πλατεία. Παρουσία πολλών πιστών έγινε η περιφορά από τους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου, Αγίας Μαρίνας, Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχιμανδρειού, Περιβλέπτου, Αγίου Νικολάου Αγοράς, ενώ τελευταίος έφτασε ο επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού από άνδρες του ελληνικού στρατού. Στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας. Εικόνες προ πανδημίας θύμισε η φετινή συνάντηση των επιταφίων με βαθιά κατάνυξη, ενώ για το διαχρονικό μήνυμα της θυσίας του θεανθρώπου μίλησε ο Μητροπολίτης Μάξιμος!

Ν.Γ. 

Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους…

Βραβεύτηκαν, τη Δευτέρα του Πάσχα, σε εκδήλωση στην Κληματιά, γιατρός και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας για το σπουδαίο έργο τους κατά την πανδημία. Και πράγματι προσέφεραν εξαιρετικό έργο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στον τομέα του εμβολιασμού, και σε όσους ασθενείς κατέφυγαν εκεί. Η έμπνευση ανήκε στον Άγγελο Σιαράβα, πρόεδρο της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ε. Κληματιάς, με αρωγό τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχαήλ Πλιάκο. 

H. M.

Τήρησαν το έθιμο!

 Η δυνατή βροχή που έριξε κατά διαστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή δεν στάθηκε εμπόδιο στην ικανοποιητική προσέλευση του κόσμου στην Κοπάνη του Δήμου Δωδώνης για το Μοιρολόι της Παναγιάς. Είναι ένα έθιμο που χάνεται στα βάθη του χρόνου και το αναβιώνει κάθε Μεγάλη Παρασκευή η εκεί Φιλοπρόοδη Κίνηση. Με παραδοσιακές στολές και με βαθιά κατάνυξη μικροί και μεγάλοι έψαλαν το μοιρολόι, τηρώντας για μία ακόμη χρονιά το παραδοσιακό έθιμο. Εκεί βρέθηκαν οι δυο γυναίκες βουλευτές του Νομού Μαρία Κεφάλα και Μερόπη Τζούφη, υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και άλλοι. Είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι παραδόσεις, να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, ώστε να τις διαδώσουν και στις επόμενες γενιές! 

Ν.Γ. 

 Ταξιδεύοντας με δυο γαϊδουράκια…

 Ένας Γερμανός, ο Μίχαελ και μια Γαλλίδα, η Σίντι, με δύο γαϊδουράκια διανύουν ολόκληρη την Ελλάδα, εδώ και μήνες, και μεταξύ των περιοχών της και την Ήπειρο. Αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε χωριά των Ιωαννίνων. Το επόμενο διάστημα θα βρεθούν και στα παράλια της Ηπείρου (Πρέβεζα και Θεσπρωτία). Το μήνυμα, που θέλουν να στείλουν, περνώντας από διάφορες χώρες της Ευρώπης, είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από τη διαδρομή αυτή, προβάλλουν τους τόπους, που επισκέπτονται. Είναι μια πρωτότυπη πορεία, που έχει την αξία και τη σημασία της. 

Η.Μ.

Αρχιτέκτονας… χάους!

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ένας αρχιτέκτονας τύπου Τσίπρα όταν ακούσαμε ότι ο πατέρας της Κωνσταντοπούλου παρακαλούσε τους καθηγητές του Πολυτεχνείου να του βάλουν ένα πέντε (5) για να πάρει πτυχίο; Αν δεν είναι έτσι ας το διαψεύσει ο κ. Κωνσταντόπουλος….                                             Θ.

Η ανακύκλωση στο στόχαστρο…

 Τι γίνεται με τις ηλεκτρικές συσκευές που όταν δεν μπορούν να επισκευαστούν οι συμπολίτες μας  αρνούνται να τις παραλάβουν από τα καταστήματα επισκευής;  Από τα Γρεβενά  παραλαμβάνουν μόνο τις ληγμένες μπαταρίες. Πώς τις ανακυκλώνουν δεν το γνωρίζουμε. Οι μεγάλες συσκευές τι τύχη έχουν;  Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να απασχολήσει τους «αρμόδιους»! ΜΑΤ

Με νοσταλγία…

Έναν ξεχωριστό τρόπο και με έντονη νοσταλγική διάθεση ευχήθηκε για το Πάσχα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και το γραφείο Τύπου και επικοινωνίας. Δημοσίευσε μία φωτογραφία από το 1973 όπου απεικονίζει έναν τροχονόμο να έχει πάρει θέση σε ένα τεράστιο αυγό, ενώ άλλους να ανταλλάσουν ευχές με τους πολίτες. Αν μη τι άλλο μια όμορφη πρωτοβουλία από την Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία προτίμησε να κάνει ταξίδι στον χρόνο για να ευχηθεί στον κόσμο!

Α.

Τι να πρωτοθυμηθείς...

…και τι να ξεχάσεις; «Γερμανοτσολιάς» ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά το ΣΥΡΙΖΑ το 2009-2011 και ο Τσίπρας στις ομιλίες του στη Βουλή αναρωτιόταν αν ο Παπανδρέου γνωρίζει ότι είναι πρωθυπουργός! Ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ο Σωκράτης Ξενίδης αναρωτιέται τώρα απευθυνόμενος στον Παπανδρέου: «Συγγνώμη σου ζήτησε ο Αλέξης πριν παρακαθίσετε στο πρόσφατο γεύμα σας»; Και θυμάται ότι τότε σκουπιζόταν όλοι τους από τα αυγά, τις ντομάτες και κυρίως τις ύβρεις που τους πετούσε ο Τσίπρας και οι δικοί του… Βλέπεις τα VIDEO υπάρχουν και ό,τι και να λένε οι πολιτικοί εκ των υστέρων εκτίθενται. Αλλά θα μου πείτε πόσοι νοιάζονται γι’ αυτά που λέγονται σε βάρος τους; Τα προνόμια να απολαμβάνουν και τα άλλα περισσεύουν. Τους επιτρέψαμε να ακολουθούν αυτή την πορεία… 

Την ανέλαβε εργολαβικά…

 Ο Τσίπρας έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι ο μόνος πολιτικός που προστατεύει στην Ελλάδα τη Δημοκρατία! Τέτοια προστασία να της πετύχει… Τη χάνουμε τη Δημοκρατία. Εμφανίζεται συνεχώς δήθεν θυμωμένος και εκνευρισμένος και του φταίνε πάντα οι «άλλοι»!  Αντί να σπαταλάει το χρόνο του με τέτοιες ανοησίες, ας σκύψει έστω για πρώτη φορά στη σοβαρή διαχείριση του σήμερα και του αύριο, γιατί οι «ανακατατάξεις» τρέχουν και δεν τις προλαβαίνει. Η Ελλάδα αλλάζει δρομολόγιο…Και αν τώρα δεν αλλάξουν όλα, δεν θα προλάβουμε το τρένο της επόμενης εποχής που θα το βλέπουμε να περνάει από μακριά και να μη κάνει στάση στην Ελλάδα… Αυτό θέλουμε; Οι νεότερες γενεές δικαιούνται το καλύτερο δυνατό και αυτό δεν είναι σε θέση να της το προσφέρει ο σημερινός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είπα, ξείπα…

Θυμόμαστε ότι το 2014 από τη Λέσβο, και αφού εμπέδωσε ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί, αναφωνούσε το ιστορικό «GO BACK κυρία Μέρκελ»! Στη συνέχεια άλλαξε στάση και τη χαρακτήρισε ως πολιτικό που είχε  συναίσθηση της ευθύνης και παρ’ ότι είναι στον κεντροδεξιό χώρο είναι «ανοιχτόμυαλη»! Βγάλτε άκρη με τις αερολογίες του… Η αντίληψη ότι «ανοιχτόμυαλοι» είναι όσοι βρίσκονται προς τα «αριστερά» είναι παλιομοδίτικη και εκτός πραγματικότητας…Εμείς θα τους χαρακτηρίζαμε παλαιάς κοπής με αναχρονιστικές αντιλήψεις και καλό θα ήταν να αλλάξουν πορεία όσο είναι ακόμη καιρός, γιατί αν χάσουμε και αυτό το τρένο το άλλο είναι αμφίβολο πότε θα σφυρίξει. Και όσο βάζουν εμπόδια στη σημερινή κυβερνητική πολιτική, απλά κάνουν κακό σε όλους μας…

Η άλλη όψη…

«Δεν επιζητώ σύγκρουση, επιζητώ σύγκριση», δήλωσε ο Μητσοτάκης! Δύσκολη η εξίσωση για τον Τσίπρα, αλλά τι να κάνει θα τη λουστεί. Η τελευταία του «παράσταση» στη Βουλή δεν …έκοψε τα εισιτήρια που εκείνος ήλπιζε. Κρίμα στην προετοιμασία! Άνθρακες ο θησαυρός. Και όσο αποτυγχάνει στις προσπάθειες που καταβάλει, τόσο χάνει και το δικαίωμα που ο ίδιος εκχώρησε στον εαυτό του ώστε να λογίζεται ως «προστάτης της δημοκρατίας»! Και ενώ δηλώνει «άθεος», πετάει κάποια στιγμή και ένα περιστέρι τα Θεοφάνεια έτσι για το θεαθήναι… Μεγάλη η «σύγχυσή του» ή μπορεί και να έμαθε να παίζει θέατρο ακόμη και με πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι η πίστη και η θρησκεία… Ποια θα είναι η κατάληξη αυτού του πολιτικού δεν το ξέρω… Μπορεί να καταφέρει  να επιβιώσει πολιτικά, ή θα εξαφανιστεί;

Θεανώ Βλάχου