Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Όλα πιθανά!

Προβιβάσιμους βαθμούς σε σειρά μαθημάτων στην ερχόμενη εξεταστική υπόσχονται μέλη συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης σε φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ζητώντας τους ως αντάλλαγμα την ψήφο τους στις αυριανές φοιτητικές εκλογές. Αυτό καταγγέλλουν φοιτητές του Τμήματος σε ανοιχτή επιστολή τους. Η στήλη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές, ωστόσο, γνωρίζοντας το τι συμβαίνει στα ΑΕΙ με τις φοιτητικές παρατάξεις, δε θα μας έκανε εντύπωση κάποια απόπειρα «εξαγοράς» ψήφων!

Κ.Α.

Το πήρε στα… ζεστά!

 Όνειρο που γίνεται πραγματικότητα είναι η κατασκευή στο Καλπάκι μνημείου αφιερωμένου στους πεσόντες του ελληνικού Έπους του 1940 – 41. Δεν είναι φυσικά μόνο το μνημείο. Το σχέδιο του Δήμου περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ολόκληρου πάρκου ιστορίας στην περιοχή, έργο ιδιαίτερα σημαντικό γι’ αυτήν, για πολλούς λόγους. Και ευτυχώς για το Καλπάκι, βρέθηκε ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος πήρε στα… ζεστά το θέμα και μερίμνησε για τη χρηματοδοτική στήριξη μέσω της Βουλής του όλου έργου, οπότε αυτό βαίνει προς υλοποίηση. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μόνο για το μνημείο, από τα 1,25 εκατ. ευρώ που θα στοιχίσει, τα 800.000 ευρώ προέρχονται από τη Βουλή και τα υπόλοιπα τα βάζει ο Δήμος. Με άλλα λόγια, χωρίς Κ. Τασούλα, το σχέδιο για το πάρκο ιστορίας του Δήμου Πωγωνίου θα έμενε στα… χαρτιά!

Β.

Σε 491 τμήματα…

Σε 491 ανέρχονται τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα προσέλθουν οι ψηφοφόροι του Νομού Ιωαννίνων στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως καθορίστηκαν με πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Σιαράβα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ένα ειδικό εκλογικό τμήμα που θα λειτουργήσει στο σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου. Ακριβώς 491 ήταν τα εκλογικά τμήματα και στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου 2019 όταν οι εγγεγραμμένοι σε εκείνες τις εκλογές άγγιζαν τις 173.000 και οι ψηφίσαντες ήταν 99.461, με τη συμμετοχή να είναι στο 57,66%. Κυριακή κοντή γιορτή η 21η Μαίου, για να δούμε σε τι ποσοστό θα κυμανθεί η συμμετοχή στο Νομό μας στις εκλογές και φυσικά τη δύναμη των κομμάτων και την κατανομή των εδρών!

Ν.Γ.

Θράσος χωρίς όρια…

 Τα κακά μαντάτα για το αποτέλεσμα των εκλογών αποσυντόνισαν εντελώς τον Τσίπρα! Το φάντασμα του Πάτση προβάλει νομίζοντας ότι έτσι θα πλήξει τη ΝΔ! Ποιος μιλάει; Ο αρχηγός του κόμματος που έχει δίπλα του και υποψήφιο βουλευτή τον Νίκο Παππά καταδικασμένο με ψήφους 13/0 από τα δικαστήρια. Τελικά το θράσος τους δεν έχει όρια…

Θ.

Ο αγώνας της Όλγας…

 Ακούσαμε ότι αγωνίστηκε η Όλγα για να πείσει τους Αρτινούς να κατέβουν στο δρόμο και να… υποδεχθούν τον μεγάλο αρχηγό! Η Όλγα ως γιατρός εκχώρησε τα δικαιώματά της στο γιό της που έχει μαγνητικό τομογράφο. Κάποια εποχή ο τομογράφος του νοσοκομείου βρισκόταν τακτικά εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς της Άρτας και των γειτονικών νομών κατέφευγαν στον ιδιωτικό. Τότε σχολιαζόταν ποικιλοτρόπως η κατάσταση!

ΜΑΤ

Όχι παραμύθια!

Με παλμό και ενθουσιασμό υποδέχτηκαν χθες σε Παραμυθιά, Πάργα και Άρτα οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός είπε μια ατάκα που έγινε η αφορμή να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα οι πολίτες. «Παραμύθια από την Παραμυθιά δεν θα ακούσετε από εμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά και αποθεώθηκε από το πλήθος. Και συνέχισε λέγοντας πώς τήρησε κατά τη διάρκεια της θητείας του όσα δεσμεύτηκε στις εκλογές του 2019, όπως η μείωση φόρων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η διαφύλαξη των συνόρων κλπ. Όπως και να έχει, έξυπνη ατάκα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ιδιαίτερο νόημα!

Ν.Γ.

Αυτό ξέρει, αυτό κάνει!

Τελικά ο κ. Τσίπρας δεν είναι σε θέση να κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση! Λαχταράει τόσο την εξουσία που τα μπέρδεψε στην προσπάθειά του να αντιπολιτευτεί τον πρωθυπουργό. Καταλήγει σε μια στείρα αντικυβερνητική πρακτική και με τα ψέματα που υιοθετεί κάνει πολύ κακό στην εικόνα του… Έτσι, αντί να βοηθήσει το λαό, απλά σκέφτεται πρώτα τον εαυτό του, γι’ αυτό τους λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν και όχι την αλήθεια! Τώρα, αν τάχει μέσα του τόσο μπερδεμένα μετά την απώλεια της εξουσίας, αυτό βλάπτει και τον ίδιο, γι’ αυτό το ποσοστό του δεν λέει να πάρει την ανιούσα… Ίσως ήρθε η ώρα να τους απαλλάξει από την παρουσία του για να δουν πώς θα προχωρήσουν πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο σύγχρονης διακυβέρνησης. Ας αναζητήσουν έγκαιρα τον κατάλληλο ηγέτη.

Δεν στέρεψε η χώρα…

 Δεν ξέρω γιατί δέχονται οι σκεπτόμενοι συριζαίοι να έχουν αρχηγό τους έναν πολιτικό ασυνεπή, που έδωσε δείγμα διακυβέρνησης και απέτυχε, που δήμευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και που ενώ χύνει μαύρο δάκρυ για τους αδύναμους τους έκοψε το ΕΚΑΣ στο οποίο δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά για να τους ζητήσει να τον συγχωρήσουν για την αναλγησία του… Νομίζει ότι θα ξεχαστεί αυτή του η πράξη; Ίσως όταν πεθάνουν αυτοί που εθίγησαν! Μέχρι τότε θα θυμούνται τον ασυνεπή πολιτικό που μόνο στα λόγια ήταν ευαίσθητος. Το 2022 δεν είναι 2015 που έκοβε και έραβε και ραφτικά δεν πλήρωνε. Τώρα έχει δώσει δείγμα γραφής και όσο και αν προσπαθεί να ξεχαστούν όσα έπραξε κατά την κυβερνητική του θητεία αυτά  είναι εδώ και τον στοιχειώνουν… 

Για… τεστ ικανότητας;

Λέτε να άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ άλυτα τόσα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα προκειμένου να κάνει… τεστ ικανότητας στον Κυριάκο Μητσοτάκη  και να δοκιμάσει τις αντοχές του; Δεν νομίζω να είναι ευχαριστημένοι οι Συριζαίοι από τις επιδόσεις του αρχηγού τους… Δεν ξέρω αν είναι σε θέση να απαριθμήσουν τα επιτεύγματά τους και να προβάλουν το έργο τους! Και δεν είναι μόνο η αριστεροδεξιά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που άφησε άλυτα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα είναι και οι προκάτοχοί τους που δεν οργάνωσαν σε βάθος αυτό το έρημο το ελληνικό κράτος που με την ανοργανωσιά του δυσκόλευε τη ζωή των Ελλήνων και όχι μόνο. Όσοι ξένοι είχαν την… έξυπνη ιδέα να επενδύσουν στη χώρα μας δεινοπάθησαν από τη γραφειοκρατία, τους μεσάζοντες και τη στάση πολλών εργαζομένων!

Μας το οφείλουν…

 Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν χρέος να σχεδιάζουν και να υλοποιούν κάθε φορά την ομαλή διαδοχή και όχι μια ρεβανσιστική επιστροφή… Κι ακόμη αυτό το ράβε -ξήλωνε χωρίς σοβαρό σχεδιασμό που να έχει συνέχεια δεν μας έβγαλε πουθενά μέχρι τώρα. Κάθε κυβέρνηση που επιλέγαμε έρχονταν σαν τον σίφουνα για να εγκαθιδρύσει το δικό της …βασίλειο και ξήλωνε ό,τι έβρισκε για να εγκαταστήσει τη δική της «αυλή»! Και πώς γίνεται να βρισκόμαστε σε τέτοια υστέρηση έναντι άλλων κρατών ακόμη και μικρότερων από την Ελλάδα; Μας εξέπληξαν οι παρεμβάσεις και οι σχεδιασμοί του Πιερρακάκη! Γιατί εμείς βρισκόμαστε τόσο πίσω; Τι παρέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Επιλέγαμε ανάξιους κυβερνήτες που δεν μπορούσαν να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρα; Εμείς τελικά φταίμε…

Θεανώ Βλάχου