ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

*    Εξανέστησαν οι συγκυβερνώντες πράσινοι για την πρωτοβουλία του Υπουργού Διοικητής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, να εξισώσει τον κατώτατο μισθό του πρωτοδιοριζομένου στο δημόσιο με αυτόν στον ιδιωτικό τομέα!..
*    Ξιφούλκησε ο παλαιόθεν αρχισυνδικαλιστής, ο άρτι αποκατασταθείς ως προϊστάμενος στην Εθνική Τράπεζα για την εξίσωση των μισθών στο Δημόσιο Τομέα με αυτόν στον Ιδιωτικό.
*    Δεν το θέλουν αυτό οι πράσινοι. Διαχωρίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους, από τους ιδιωτικούς και τους θεωρούν ως κάτι το ανώτερο, το ευγενές και μη συγχρώμενο με τους κατωτέρας υφής ιδιωτικούς υπαλλήλους, που τους θεωρούν ως «τσοκαρία», όπως θα τους αποκαλούσε και η Μαντάμ Σουσού του ανεπανάληπτου συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά…
*    Όμως, αυτή η διάκριση σίγουρα θα γυρίσει ως μπούμερανγκ, γιατί σε μια πολυκατοικία που όλοι τους γνωρίζονται από μικρά παιδιά και ξέρουν τα προσόντα ο ένας του άλλου, δεν μπορεί να γίνεται αυτή η διάκριση ανάμεσα στους πατρικίους δημοσίους υπαλλήλους και στους πληβείους ιδιωτικούς!..
*    Αλλά, εδώ ισχύει ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξουμε…
***
*    Θα μείνει στην ιστορία ο Γ.Α.Π. η Τζέφρυ με την ιστορική του φράση ότι «λεφτά υπάρχουν»…
*    Μας το έφερε στο νου ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος από την τακτική του εμφάνιση στα τηλεκανάλια, όπου τόνισε με νόημα: στη χώρα μας εφαρμόζεται ως μέτρο για την χρηματοδότηση των κομμάτων 9 ευρώ κατά ψηφοφόρο…
*    Όταν στην Ευρώπη ως μέτρο λαμβάνεται υπόψη 4 ή 5 ευρώ κατά ψηφοφόρο… Που σημαίνει ότι στην «Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας» οι κυβερνώντες, διαχρονικώς, δεν υπολογίζουν το ποιος «θα πληρώσει το μάρμαρο»!
*    Με το σκεπτικό αυτό, όχι  μόνον επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο δυσαναλόγως σε σχέση με τους Ευρωπαίους, αλλά θα του φορτώσουν και τα δάνεια, τα οποία έχουν λάβει από τις τράπεζες…
*    Και η μεν ΝουΔου έχει δανεισθεί περί τα 148.000.000 ευρώ, το δε φθίνον ΠΑΣΟΚ πάνω από 115.000.000!
*    Ποιος θα καταβάλλει αυτό το ποσόν, όταν στις προσεχείς εκλογές είναι αμφίβολο αν θα εισέλθει στο Τέμενος της Δημοκρατίας!..
*    Ποιος, λοιπόν, θα καταβάλλει αυτό το ποσόν, όταν ο πρόεδρός του και σπάταλος είναι χρησιμοποιώντας την «Μπέμπα» του αξίας 750.000 ευρώ, και δεν καλεί τον Τζέφρυ να αποδώσει λογαριασμό για τις όποιες δαπάνες επί προεδρίας του αλλά και επί πρωθυπουργίας του…
*    Αυτή του η ανοχή συμβάλλει σημαντικά στην μείωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!..
***
*    Μειώθηκε η τιμή του πετρελαίου θερμάνσεως κατά 0,10-0,15 ευρώ! Και για να χρυσωθεί το χάπι προβλέπεται και επιδότηση σ’ όσους αποτολμήσουν να χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο με εισόδημα έως και 40.000 ευρώ, επαυξανόμενο με τον συνυπολογισμό της συζύγου και των τέκνων!
*    Όμως για τους ανέργους τίποτε, που φυσικό είναι να μη διαθέτουν εισόδημα!
*    Γιατί δεν μειώνουν και άλλο την τιμή του πετρελαίου και να μη προβαίνουν σε χορήγηση επιδόματος σ’ όσους προβούν σε προμήθεια αυτού του καυσίμου;
*    Πάλι οι έχοντες θα επωφεληθούν είτε με μείωση της τιμής είτε με τη χορήγηση επιδόματος!
*    Υπουργική παράνοια σ’ όλο της το μεγαλείο!
***
*    Ο λόρδος, λόρδος τρομάρα του κακιά, Έλγιν, τεράστιας ολκής αρχαιοκάπηλος, αφού κατάφερε με οθωμανικό φιρμάνι να καταληστέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα, τα μετέφερε και τα πούλησε στο Αγγλικό Κράτος και έκτοτε κοσμούν το Βρετανικό Μουσείο!..
*    Επί υπουργίας στο Υπουργείο Πολιτισμού της Μελίνας Μερκούρη ανακινήθηκε το θέμα της επιστροφής αυτών των κλοπιμαίων στη χώρα από την οποία εκλάπησαν, ήτοι στην Ελλάδα. Και με το γνωστό της στόμφο η Μελίνα έκανε λόγο για τα μάρμαρα του Παρθενώνα!..
*    Έκτοτε πρωθυπουργοί, υπουργοί κλπ κάνουν λόγο για μάρμαρα, ενώ πρόκειται για γλυπτά απείρου κάλλους και ανεπανάληπτης καλαισθησίας!..
*    Δεν αποκλείεται οι δόλιοι και παμπόνηροι γόνοι της γηραιάς Αλβιώνος να ενστερνισθούν αυτήν την εκδοχή περί μαρμάρων και να μας αποστείλουν δύο, τρία φορτηγά 5αξονικά με κομμάτια από διάφορα μάρμαρα και να μας που με στόμφο: Τα μάρμαρα θέλατε; Ορίστε! Σας στέλνουμε και επιπλέον κομμάτια, για να σταματήσετε να γκρινιάζετε!..

 ο ΚΑΙΡΟσκόπος
κ.α.α ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ