ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

*    Ο νέος Πρωθυπουργός επεσήμανε στην νέα Πρόεδρο της Βουλής να εξετάσει το θέμα με την παραχώρηση δωρεάν οχημάτων στους     βουλευτές.
*    Είχε παραγίνει το κακό με την πανάκριβη BMW, κτήσεως Παπακωνσταντίνου και χρήσεως Βενιζέλου αξίας 750.000,00 Ε, αλεξικεραύνου, αλεξισφαίρου, αλεξιβόμβου, αλεξιόλμου με την οποία κυκλοφορούσεν ο Μπένυ!
*    Ευτυχώς δημοπρατήθηκε, ώστε να βρει δικαίωση το περί δικαίου, ισονομίας, ισοπολιτείας, ισοδυναμίας αίσθημα του πολίτη!..
*    Όμως, γεννάται το ερώτημα, οι εθνοπατρίκιοι και εθνοπατρίκιες δεν έχουν δικά τους οχήματα;
*    Το νέο βουλευτήριο αποτελείται από μηχανικούς, δικηγόρους, γιατρούς, εκπαιδευτικούς κλπ, που κατά τεκμήριο έχουν ατομικό όχημα, γιατί να τους χορηγήσει και το επίσημο κράτος;
*    Άλωστε με την θέλησή τους κατήλθον στην πολιτική κονίστρα, ουδείς τους παρακίνησε, ουδείς τους προέτρεψε, ώστε να διεκδικούν κρατικό ωτομομπίλιο, που θα έλεγε και η αλησμόνητη Γεωργία Βασιλειάδου.
*    Λίγα απομύζουν από τον κρατικό κορβανά, ώστε να απαιτούν και ωτομομπίλιο;
*    Όταν μάλιστα ο κόσμος πένεται, είναι πρόκληση να τους χορηγείται και όχημα κρατικό…
***
*    Ποιος περίμενε, ότι 2.000 ως 2.500 χρόνια μετά ίσως και 3.000 χρόνια, ότι η Ελληνική Μυθολογία για τους εκατόγχειρες, τους Γίγαντες και τους Τιτάνες θα έπαιρνε σάρκα και οστά στην παροχή συντάξεων σε άτομα πολυτεχνίτες και ερημοσπίτες, όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του FREEPEN. Ιδού τι αποκαλύπτει:
*    Δέκα (10) συντάξεις παίρνουν 4 συνταξιούχοι! Εννέα (9) συντάξεις παίρνουν 7 σ/χοι, οκτώ σ/ξεις παίρνουν 48 σ/χοι, 7σ/ξεις 458 σ/χοι, 6 σ/ξεις 4.586 σ/χοι, 5 σ/ξεις 14.058 σ/χοι, 4 σ/ξεις 59.524 σ/χοι, 3 σ. 333.947 σ., 2 σ. 949.821 σ., και μία (1) σ. 2.057.649 συνταξιούχοι!..
*    Αυτοί οι τελευταίοι είναι, προφανώς, οι πληβείοι της ελληνικής κοινωνίας!..
*    Και μπορεί κάποιος να δουλεύει σε δύο, άντε τρεις, ταυτόχρονα εργασίες και να καταβάλει τις ανάλογες εισφορές και τελικώς να λαμβάνει 2 ή τρεις συντάξεις, να κάνει 10 δουλειές ή 9 και να απολαμβάνει 10 ή 9 συντάξεις, αυτό είναι φύσει αδύνατον!..
*    Πως λοιπόν αυτοί οι τέσσερεις κατάφεραν και έλαβαν από 10 σ/ξεις ή οι 7 σ/χοι παίρνουν από 9 σ/ξεις;
*    Ιδού η απορία στη χώρα των θαυμάτων ή της Φαιδράς πορτοκαλέας!.. Ή στη χώρα των εκατογχείρων…
***
*    Ο Υπουργός Προπο Γιάννης Πανούσης επεσκέφθηκε το κέντρο κράτησης (λαθρο) μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αθηνών και έμεινε άναυδος από τις συνθήκες κράτησης όσων έχουν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στην Χώρα μας, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων - χαρτιά λέγονται τώρα - με απώτερο στόχο την επαναπροώθησή τους στις χώρες τους!..
*    Η Αμυγδαλέζα δεν είναι Έβρος, μπορούσε ανά πάσα στιγμή και ο σ. Πανούσης και σ. Κατριβάνου που τον συνόδευσε, να επισκεφθούν την Αμυγδαλέζα και να σχηματίσουν ολοκληρωμένη εικόνα από τις συνθήκες κρατήσεως αυτών και να μην πέσουν από τα σύννεφα μετά τις εκλογές.
*    Τότε θα ήτο άδολο και το ενδιαφέρον τους για τους (λαθρο) μετανάστες.
*    Τώρα για λόγους εντυπώσεως και μόνον επεσκέφθηκαν το κέντρο αυτό και μάλιστα μετά την αυτοκτονία (λαθρο) μετανάστη, που είχε συλληφθεί στο Ρέθυμνο γιατί στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων…
*    Σκέψου την κατρακύλα του σ. Πανούση αν αποφασίσει να επισκεφθεί το κέντρο κράτησης του Στ’ Συν/τος Κορίνθου!..
***
*    Ποιος θα το φανταζόταν ποτέ, ότι ήτο δυνατόν ο ιδεολογικός εκφραστής του ΚουΚουΕ «Ριζοσπάστης» θα διαφήμιζε την μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρεία, αναψυκτικών, την COCA COLA, από τις στήλες του;
*    Και, όμως, συνέβη και αυτό ο «Ριζοσπάστης» στις 13/02 και επείκεινα, δημοσίευσε ολοσέλιδη στην τελευταία του σελίδα διαφήμιση της COCA COLA, προβάλλοντάς την και στα στελέχη του, στα μέλη του, στους ΠΑΜΙτες…
*    Αυτοί μάλλον, παρασπονδούσαν και είτε συνωμοτικώς απολάμβαναν την γευστικότητα και την δροσιά της, είτε φανερά κατά τις πολύωρες διαδηλώσεις, τα συλλαλητήρια, τους αποκλεισμούς πολυκαταστημάτων και μεγάλων επιχειρήσεων, εκτός από τα σημαιάκια, αναρτημένα στα φονικά παλούκια, κρατούσαν και το προϊόν αυτό της μεγάλης πολυεθνικής!..
*    Και μετά υπάρχουν δύσπιστοι, ότι το χρήμα δεν έχει μυρωδιά, γεύση και χρώμα ή κατά τον Βεσπασιανό: PECUNIA NON OLET, όπως τόνισε στον γιό του, όταν καθιέρωσε τέλος χρήσεως των δημοσίων αποχωρητηρίων ή βεσπασιανών, όπως καθιερώθηκαν!..