ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

-    Κατά το σωτήριον έτος 2014 μ.Χ. και επί υπουργίας του Ανδρέα Λοβέρδου έκλεισε ο Οργανισμός Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, που στεγάζονταν σε κτήριο κάπου στον Κολωνό.
-    Αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι εκεί υπάλληλοι, έμειναν απλήρωτοι, στο δρόμο και τα υπάρχοντα εκεί υλικά, δηλαδή εποπτικά όργανα για τα σχολεία, αφύλακτα, στη διάθεση του κάθε κακοποιού, όταν σε σχολεία και ανώτερα ιδρύματα υπάρχουν ελλείψεις!..
-    Όταν το κράτος διώκει τους πολίτες και για ευτελή χρέη, είναι εγκληματικό να εγκαταλείπονται πολύτιμα εποπτικά όργανα και να ΜΗΝ αποστέλλονται στα σχολεία και να μένουν ανενεργά.
-    Γι' αυτήν την απαράδεκτη αμέλεια, κανείς δεν ευθύνεται;
* * *
-    Το Ίδρυμα Στ. Νιάρχου προσφέρθηκε να αντικαταστήσει τους τομογράφους των Κρατικών Νοσοκομείων, ώστε να μην οδηγούνται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να αυξάνουν αναιτιολόγητα οι δαπάνες για την Υγεία!
-    Όμως, και στην περίπτωση αυτή, το Ίδρυμα Στ. Νιάρχου περιμένει στο ακουστικό.
-    Τι συμβαίνει, λοιπόν, και δεν γίνονται αποδεκτές οι προτάσεις για δωρεές και μάλιστα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος;
-    Μέχρι τώρα είχαμε τους σκληροπυρηνικούς Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη όπως και τον προκλητικό Ανδρέα Λοβέρδο, που με την αποστροφή του αύξησε το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων, προφανώς ενεργούσαν υπέρ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.
-    Ο σημερινός σοσιαλιστής υπουργός Υγείας ίσως δεν έχει ενημερωθεί εισέτι για την πρόταση αυτή του Ιδρύματος Στ. Νιάρχου.
-    Ποια, λοιπόν, η φερεγγυότητα του Κράτους στην αξιοποίηση των προσφορών; Ουδεμία!..
* * *
-    Η Ντέπυ Γκολεμά είναι τηλεκριτικός και ως τοιαύτη γνωρίζει κάλιον παντώς άλλου, τα δρώμενα στα Μ.Μ.Ε. και κυρίως στην τέως ΕΡΤ και στην τωρινή ΝΕΡΙΤ.
-    Έτσι, σε σημείωμά της μας πληροφορεί ότι η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» της ΝΕΡΙΤ στοιχίζει στους Έλληνες φορολογούμενους περί τα 700.000 ευρώ!
-    Δεν διευκρινίζει αν το ποσό αυτό αναλογεί σε μια ετήσια οργάνωση και προβολή της εκπομπής αυτής.
-    Αλλά και έτσι αν έχουν τα πράγματα τα λεφτά είναι πολλά, που θα έλεγε και ο Σπύρος Καλογήρου, για μια εκπομπή μέτριας αν όχι κατωτέρας αποδόσεως.
-    Απ' ό,τι είδα στην εκπομπή της Δευτέρας του Πάσχα, μπορεί και να ταυτισθεί με σχολικές εορτές με την ευκαιρία της λήξεως του σχολικού έτους, απ' αυτές που διοργανώνουν τα σχολεία!
-    Γιατί μας βαυκάλιζαν ο Σίμος με τον Παντελή για μια σοβαρή αναβάθμιση της ΕΡΤ με την μετατροπή της σε ΝΕΡΙΤ; Δυστυχώς μας εξηπάτησαν!
* * *
-    Το Ολλανδικό Κοινοβούλιο, ύστερα από πρόταση του βουλευτού Joel Woordewind της Χριστιανικής Ένωσης, πρότεινε να αναγνωρισθούν οι γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων και το Κοινοβούλιο όπου τα κόμμα του Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και την Δημοκρατία, της Χριστιανοδημοκρατικής Εκκλησίας και άλλα έκαναν αποδεκτή την πρόταση και ψήφισαν την αναγνώριση των Γενοκτονιών εκτός από δύο Τουρκογενείς βουλευτές…
-    Εκεί στην προτεσταντική Ολλανδία δεν υπάρχουν Ρεπούσες να αρνηθούν την γενοκτονία και να αποχωρήσουν από την αίθουσα του Κοινοβουλίου για να μην παραστούν στην τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμήν των αγρίως δολοφονηθέντων ομογενών μας από τις ορδές του Ταλάτ, καθ' υπόδειξη του Γερμανού στρατηγού, του οργανωτή του τουρκικού στρατού.
-    Εκεί αξιοποιούν τα γεγονότα και ψηφίζουν αναλόγως, όταν μάλιστα η πρόταση γίνεται από μέλος του Ολλανδικού Κοινοβουλίου χωρίς υποβολιμιαίες προτάσεις απ' έξω…