ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Φάλτσο σ. Στάθη Παναγούλη να προτείνεις από του βήματος της Βουλής την επαναπρόσληψη, κατ’ εξαίρεση, των άλλοτε εργαζομένων στην τότε ΕΡΤ και ήδη προς επανίδρυσή της, και μάλιστα κατά προτεραιότητας εκείνων που εργάσθηκαν για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ…
- Δηλαδή, σ. Στάθη Παναγούλη άμεση προτεραιότητα το πελατειακό κράτος, αυτό που σύμπας ο Ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του απαιτεί να καταργηθεί, αλλά ο παλαιοκομματισμός, παρότι πνέει τα λοίσθια, ντε και καλά μερικοί παλαιοκομματικοί το έχουν βάλει «μέτι Μωαμέτη» να τον συντηρήσουν έστω και ως βρυκολάκιασμα…
- Λυπούμαι διπλά, λυπούμαι σ. Στάθη Παναγούλη, που το 1985 με τον στρατηγό Χρήστο Θεοδώρου σε παρουσιάσαμε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων κατά την προεκλογική περιοδεία σου, πιστεύοντες ότι κάτι νέο υγιές αναδύεται, αφού διαχώρισες τη θέση και τη στάση σου από το κομματικό κράτου του ΠΑΣΟΚισμού.
* * *
- Δεν είναι μόνον ο σ. Στάθης Παναγούλης που εμφορείται από ακραίες θέσεις παλαιοκομματισμού και πελατειακού κράτους, είναι και ο σ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, που επιμένει να παραιτηθούν οι υφιστάμενοι διοικητές των νοσοκομείων στην επιθυμία του να διορίσει κομματικούς, όπως το είδαμε και στο Freepen με την εξής αναλογία: Λαφαζανικοί 30, Προεδρικοί 20, Κομματικοί επίσης 30 και ΑΝΕΛικοί 20!..
- Αλλά οι νυν υπάρχοντες διοικητές των νοσοκομείων δεν παραιτούνται και δεν αποφασίζει ο σ. Κουρουμπλής να τους «παραιτήσει», γιατί μια τέτοια απόφασή του θα έχει ως συνέπεια την αποζημίωσή των αφού θα πρόκειται για απόλυση και το ταμείον είναι μείον…
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε και τον σ. Πετράκο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να τονίζει από το τηλεπαράθυρο του ΣΚΑΙ, ότι πρέπει να επιταχυνθεί η επαναπρόσληψη των αδίκως απολυθέντων δημοσίων υπαλλήλων, προφανώς υπαινίσσεται τους πελάτες της εταιρείας «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ και ΣΙΑ».
- Αμέριστο το ενδιαφέρον των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι μετρούνται σε μερικές χιλιάδες ίσως της μίας χειρός.
- Υπάρχουν όμως και οι 100δες χιλιάδες του ιδιωτικού τομέα, που έχασαν τη δουλειά τους, καταστήματα και επιχειρήσεις που έκλεισαν και καταφεύγουν οι άλλοτε αξιοπρεπείς συμπολίτες μας στα συσσίτια της Εκκλησίας, ευτυχώς που έτεινε κι αυτή ευήκοον ους στους πεινώντες και στην προσφορά των Δήμων, για να πετύχουν ένα πιάτο φαγητό, όταν αρκετοί άλλοι αναζητούν τροφή ακόμα και στους κάδους των απορριμμάτων.
- Γι’ αυτός σ. Πετράκο τσιμουδιά; Αυτοί δεν είναι συμπολίτες μας;
* * *
- Πού είναι το κράτος; Αφουγκραζόμαστε αυτόν τον αφορισμό σε κάθε θεομηνία, νεροποντή, σεισμό, καταιγίδα, κατολίσθηση κ.λ.π.
- Αλλά την απουσία του Κράτους την διαπιστώσαμε με τις καραβιές των προσφύγων και των (Λ)μεταναστών, που αποβιβάζονται στα ελληνικά παράλια των νησιών του Αιγαίου και την φροντίδα την επωμίζονται οι κάτοικοι αυτών των ακριτικών περιοχών, που, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, σκέφτεται το κράτος αντί να στείλει εφόδια για τους κατατρεγμένους αυτούς να αυξήσει και τον Φ.Π.Α. Το άκρων άωτον της τρέλας!
- Δεν θα έπρεπε το επίσημο Κράτος, να προβλέψει την σύσταση αποθηκών με εφόδια πρώτης ανάγκης, ήτοι τρόφιμα, ενδύματα, κλινοσκεπάσματα, πόσιμο νερό και να παρέχονται αυτά στους κατατρεγμένους και καταβρεγμένους και να μην βρίσκονται σε δύσκολη θέση τόσο οι Υπηρεσίες από έλλειψη εφοδίων όσο και οι κάτοικοι των νησιών, των οποίων ραγίζει η καρδιά από τους ταλαίπωρους αυτούς ναυαγούς!..
* * *
- Τα δύο μεγάλα κόμματα βαρύνονται με υπέρογκα δάνεια, τα οποία έχουν λάβει από συστάσεώς τους και απλώς μετακυλίονται από χρονιά σε χρονιά, χωρίς να μπορούν να τα αποπληρώσουν.
- Μάλιστα σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ φέρεται να απολαμβάνει της προτιμήσεως και εκτιμήσεως του εκλογικού σώματος μόλις κατά 2,5%!
- Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ανέθεσε σε έξι ελεγκτικές εταιρείες να διακριβώσουν και να εξακριβώσουν πού πήγαν περί τα 110.000.000 ευρώ τα οποία λείπουν από τα ταμεία του κόμματος ή κινήματος!
- Οι εταιρείες αυτές προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες και παρέδωσαν τα πορίσματα στον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κρατεί ως επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια του.
- Αν στις προσεχείς εκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν πετύχει είσοδο στο κοινοβούλιο και καταστεί εξωκοινοβουλευτικό, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο, όταν πολίτες για μικροποσά σύρονται στις φυλακές;