ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

-Αφουγκραστήκαμε τον πρωθυπουργό της Πρωτοδεύτερης αριστεράς κυβερνήσεως, ότι θα γίνουν επώδυνες περικοπές στις «αποζημιώσεις»...
- Και δεν εννοούσε ο σ. Αλέξης αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς, στους αγρότες, στους πλημμυροπαθείς, στους παγοπαθείς και σ’ άλλους συμπολίτες που έχουν πάθει ζημιές από καιρικά φαινόμενα, αλλά στους ταγούς μας που οι «αποζημιώσεις» τους είναι σκέτη πρόκληση σε χαλεπούς καιρούς...
- Όπως φερ’ ειπείν, αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας που είναι περίπου διπλάσια του Ιταλού ομολόγου του, του πρωθυπουργού που είναι ανώτερη του Ιταλού ομολόγου του, των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των υφυπουργών των γ.γ., των περιφερειαρχών, των δημάρχων και άλλων δημοσίων προσώπων σε καιρούς που ο κόσμος λέει το ψωμί ψωμάκι!
- Εδώ σε θέλω σ. Αλέξη, για να σταματήσουν «τα σκυλιά να ουρλιάζουν»!..
* * *
- Μας απείλησε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της δεύτερης φοράς αριστεράς, ότι αν δεν ψηφίσουν τα δεύτερα προαπαιτούμενα μέτρα οι της αντιπολιτεύσεως απειλούνται οι συνταξιούχοι να υποστούν επώδυνα μέτρα περικοπών στις συντάξεις τους!..
- Ενώ, προφανώς, αν τα ψηφίσουν θα είναι μέτρα μη επώδυνα!..
- Με απειλές σκέφτεται να κυβερνήσει αυτή τη χώρα και τον δύσμοιρο λαό που την κατοικεί;
- Αυτό προδίδει καθαρά σταλινική νοοτροπία ή στην καλύτερη περίπτωση συνταύτιση με την σκέψη του Μπους Τζούνιορ, ο οποίος είχε πει το εξής αμίμητο: «Όποιος δεν είναι με μας είναι εναντίον μας!..»
- Αυτό, ίσως διδάχθηκε με την επίσκεψή του στο Τέξας, μετά την επίσκεψή του στη Βενεζουέλα, τελευταίο σταθμό σε Λατινική Αμερική στους ομόφρονες και ομογάλακτους, τους οποίους και απελάκτισε!
* * *
- Ενώ γίνονται συζητήσεις για την καταπολέμηση του ρατσισμού φυλετικού, θρησκευτικού, ιδιαιτεροτήτων κ.λπ. διαπιστώνουμε από τις τάσεις και τις προθέσεις της κυβερνήσεως και των παραγόντων της, ότι καλλιεργείται μια τάση εργασιακού ρατσισμού, αφού με τα μέτρα που παίρνει ο άλλοτε ΚΝίτης Κατρούγκαλος, εκείνοι που ευνοούνται είναι όσοι εργάζονται στο δημόσιο τομέα στενό και ευρύ!
- Και αυτοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα είναι τα μελλοντικά θύματα του εργασιακού Καιάδα…
- Είναι αυτοί που δεν έχουν σίγουρη και σταθερή εργασία και εργάζονται με τον εφιάλτη της αιφνίδιας απολύσεως από την εργασία, όχι δικής τους υπαιτιότητας, αλλά από το λουκέτο που θα θέσει η εργοδοσία λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, κάτι που οφείλεται στην κρίση που ενέσκηψε στη χώρα.
- Επ’ αυτού τίποτα δεν κινείται και το μόνο που απασχολεί είναι ο δημόσιος τομέας, αρκεί να σημειώσουμε εδώ, ότι υπάρχουν 404 μη ενεργοί η ανενεργοί δημόσιοι οργανισμοί που «ζουν και βασιλεύουν και την κοινωνία κοροϊδεύουν»!..
* * *
- Συνέβη και αυτό, αφού ο Δήμος Σαλαμίνος εκήρυξε πτώχευση λόγω των υπέρογκων χρεών που έχουν συσσωρευτεί!..
- Αλλά δεν έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία που να αιτιολογούν αυτή την πτώχευση…
- Αυτό έδωσε το έναυσμα σε άλλους Δήμους να αναπροσαρμόσουν τα δημοτικά τέλη παρά την κρίση που βολοδέρνει τους δημότες. Δεν έδωσαν καν και στοιχεία που να δείχνουν ότι προέβησαν σε ενέργειες περιορισμού άσκοπων λειτουργιών, όπως του δημοτικού φωτισμού που βλέπουμε, ενώ ο ήλιος «είναι μια βουκέντρα πάνω απ’ τον ορίζοντα» ,είτε το πρωί είτε το απόγευμα τα φώτα του Δήμου είναι αναμμένα!
- Όπως δεν μας ενημέρωσαν για περιστολή των λειτουργικών δαπανών περιορισμού της σπατάλης είτε στη θέρμανση το χειμώνα, είτε του κλιματισμού το θέρος, όπως και του φωτισμού στα κεντρικά γραφεία, όπου με «ήλιο με κέρατα», τα φώτα είναι αναμμένα!..
- Αυτά προκαλούν τους δημότες, όταν μάλιστα πολλοί έχουν κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα, το ίδιο και για την Περιφέρεια…
T T T
- Από τον «Βηματοδότη» η πληροφορία: Ο σ. Φλαμπουράρης μετά από την επίθεση που έγινε στο σπίτι του από αναρχικούς με βόμβες «μολότοφ» διαμένει σε ξενοδοχεία και δη στο «ATHENS PLAZA» 5άστερο, αλλά καταβάλει εξ’ ιδίων τα έξοδα.
- Στο ίδιο ξενοδοχείο διαμένουν και βουλευτές από την επαρχία, τη δαπάνη των οποίων καταβάλει το πρυτανείο της Βουλής.
- Το ερώτημα. σε καιρούς δύστηνους: δεν θα έπρεπε να δείξουν το καλό παράδειγμα οι Εθνοπατρίκιοι και να διαμένουν σε 4άστερο ή και σε 3στερο ξενοδοχείο, ώστε ο Έλληνας φορολογούμενος να μην επιβαρύνεται υπερμέτρως, όταν το εισόδημά του έχει περικοπεί σημαντικώς;
- Εκτός και αν επικρατεί SUI GENERIS ρατσισμός… Άλλοι ράτσα οι βουλευτές και άλλοι ράτσα οι ταπεινοί υπήκοοι!..