ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Οι μετακλητοί υπάλληλοι είναι άτομα προερχόμενα από την παραγωγή του κομματικού σωλήνα…
- Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο!.. Άρα η απόσπασή τους στα κομματικά γραφεία ή αυτά των υπουργών και των αναπληρωτών τους των αν/των υπουργών και των γ.γ. των υπουργείων γίνεται τη συναινέσει τους, επομένως τα θέλει η ψυχούλα τους να ξεσκονίζουν την ηγεσία του κόμματος.
- Αν λοιπόν, κατά τον σ. Συρμαλένιο εργάζονται περισσότερο απ’ ότι οι άλλοι υπάλληλοι το γνώριζαν εκ των προτέρων και είναι ανεπίτρεπτη η ευνοϊκή μεταχείριση από την Πολιτεία να τους μεταφέρει με μια μονοκονδυλιά από υπαλλήλους του Α’ ή του Β’ κλιμακίου σε υπαλλήλους του ΙΓ με μισθό 2.000 ευρώ και πλέον, όταν στον ιδιωτικό τομέα οι αμοιβές περιορίζονται στα 500 με 600 ευρώ και αν τα διαθέτει αυτός που απασχολεί κάποιον ιδιωτικό υπάλληλο…
- Καλή η νέα σύνταξη του νέου μισθολογίου, αλλά να συμβαδίζει με τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, άλλως έχουμε παιδιά και αποπαίδια…
* * *
- Δεν ξέρω αν το συνειδητοποίησαν οι αναγνώστες και γενικότερα οι πολίτες, ότι το πλαστικό χρήμα που λανσάρει ο χαμογελαστός Τρύφων αποτελεί τον Δούρειο Ίππο για το κλείσιμο μικρών παντοπωλείων, λαϊκών αγορών κ.λπ.
- Και τούτο διότι με το πλαστικό χρήμα θα επωφελείται ο καταναλωτής μέσω του Φόρου Εισοδήματος και ιδού πώς: Στη λαϊκή αγορά δεν θα υπάρχουν μηχανήματα για να γίνεται χρήση των καρτών, οπότε ο καταναλωτής που προβαίνει σε αγορά καταναλωτικών αγαθών από τα πολυκαταστήματα, θα αγοράζει και είδη που προσφέρονται σε αφθονία από τις λαϊκές αγορές.
- Είδατε μεθόδευση υπέρ των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών;
* * *
- Αφουγκράσθηκα, αν δεν με απατά η μνήμη μου στις 17/12 τον συμπολίτη μας βουλευτή σ. Μαντά να εκφράζεται λέγοντας: Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει!..
- Έριξα μια ματιά στην ομήγυρή του και δεν είδα κανένα να γελά!
- Ούτε στο δρόμο συναντά ο διαβάτης άτομα να γελούν, το πλείστον των ατόμων αντιμετωπίζει την σημερινή κατάσταση με θλίψη, κατάθλιψη, πικρία, έντονα ψυχικά προβλήματα και των τούτοις ομοίων!..
- Που να απευθύνονταν ο σύντροφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Ο μόνος που τη σήμερον ημέραν είναι γελαστός, χαμογελαστός, είναι ο πρωθυπουργός της ΠρωτοΔεύτερης Αριστεράς Κυβέρνησης!..
- Αλλά δεν πιστεύω να αναφερόταν στον οιηματία πρωθυπουργό, που νεαρός, νεαρότατος, μόλις 40 ετών έγινε πρωθυπουργός;
- Άβυσσος όμως η ψυχή του ανθρώπου!..
* * *
- Μπαλτάς είναι και συγχωρείται αν του ξεφεύγει και κάποια χοντράδα, όπως αυτή που είπε, τονίζοντας, ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά».
- Αυτός ο ίδιος Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε, ότι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τα «ελγίνεια μάρμαρα» με δικαστική συνδρομή, γιατί μπορεί και να την χάσουμε!..
- Όμως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Δριτσέλη σε αγόρευσή της από του βήματος της Βουλής τον άδειασε κανονικώς, τονίζοντας, ότι πρέπει να διεκδικήσουμε όσα μας έχουν κλέψει κατά καιρούς είτε στρατεύματα κατοχής είτε αρχαιοκάπηλοι, είτε άλλοι και τα κλοπιμαία κοσμούν είτε ιδιωτικές συλλογές, είτε κρατικά μουσεία ανά τον κόσμο.
- Αυτό στις 17/12 και θα έπρεπε να προβληματίσει τον σ. Μπαλτά, τουλάχιστον σε κάποια δήλωση αν όχι και σε παραίτηση, γιατί το άδειασμα από μια νεοσσό είναι πλέρια καταισχύνη!..
* * *
- Ο «δαμαλούκος» (που είσαι Μαλβίνα να δεις νέο Δαμαλούκο) του ΣΥΡΙΖΑ σ. Φίλης, ο αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων συνέστησε τρεις επιτροπές για θέματα Παιδείας στη μια εξ’ αυτών που αφορά ιστορικά, κατέστησε πρόεδρο τον εθνοαποδομητή «ιστορικό» Αντώνη Λιάκο, ο οποίος σε ημερίδα είχε ταχθεί υπέρ της Ιστορικής Ταυτότητας των Ελλήνων και όχι της Εθνικής!..

- Είμαστε λοιπόν, το μοναδικό Έθνος, το οποίο αρνούμαστε την Εθνική μας συνείδηση και ταυτότητα και περιοριζόμαστε στην ιστορική…
- Άλλωστε και η καρρηκομώοσα αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας δεν δέχεται τη συνοχή του Ελληνικού Έθνους και ισχυρίζεται, ότι μια ποικιλία ομάδων, που προφανώς, ως συνδετικό κρίκο έχουν την ίδια γλώσσα και την ίδια θρησκεία, δηλαδή, μας λείπει το όμαιμον που ενώνει τους λαούς!..
- Όλοι τους από κοινού προσπαθούν την αποδόμηση του έθνους, παρά τις επιταγές του Συντάγματος άρθρο 16.2 που επιτάσσει: Η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων και την ανάπτυξη της Εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως και διάπλασής των σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες!..