ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Φαίνεται, ότι εκεί κατά την Συριζανέλ μεριά έχουν χάσει τον έλεγχο της καταστάσεως, άλλως δεν εξηγείται η εμμονή τους στην καταμέτρηση των εκλογικών επιτυχιών.
- Βεβαιωμένη είναι η εκλογική νίκη στις 25/1/2015, όπως και αυτή στις 20/9/2015, εκείνη όμως της 5ης Ιουλίου 2015 είναι καθαρά ήττα του Συριζανέλ, αφού η κυβέρνηση ήτο υπέρμαχος του ΝΑΙ και το αποτέλεσμα ήτο ΟΧΙ!
- Όμως ο οιηματίας σ. Αλέξης, κατά παράξενο και δόλιο τρόπο, το ΟΧΙ εν μια νυκτί το μετέτρεψε σε ΝΑΙ, παραβιάζοντας το θέλημα του Ελληνικού Λαού, και φέρνοντας στη μνήμη, όσων έχουν κάποια ηλικία πάνω από την 6η δεκαετία, ήτοι γεννημένοι μετά το 1956 και θυμούνται την εκλογική διαδικασία επί Παπαδοπούλου στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουλίου 1973, όταν και τότε άλλο ρίχναμε το πρωί και άλλο έβγαινε στην καταμέτρηση το βράδυ.
- Έμεινε παροιμιώδης η κρητική μαντινάδα: Άλλο να ρίχνεις το πρωί και άλλα να βγαίν’ το βράδυ!..
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε το εξής παράλογο: ζεύγος υπερηλίκων χάνει το σπίτι όπου διαμένει, γιατί αδυνατεί να καταβάλει τον ΕΝΦΙΑ επί σειρά ετών και το σπίτι κατάσχεται από το «φιλόστοργο» κράτος!..
- Ωραία, αφού αδυνατεί να καταβάλει τον ΕΝΦΙΑ να κατασχεθεί το σπίτι, αλλά τι θα το κάνει το «φ» κράτος αυτό το οίκημα;
- Θα το πουλήσει ώστε να εισπράξει τον οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ; Αδύνατον!
- Κανείς δεν αγοράζει και μάλιστα μεγάλα σπίτια. Θα το εγκαταλείψει όπως εγκαταλελειμμένα είναι και τα Ολυμπιακά Ακίνητα και ρημάζουν…
- Απτό παράδειγμα το κτίριο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το Πανεπιστήμιό μας και σήμερα κατέστη καταφύγιο για κουκουβάγιες και για ερπετά, γιατί όχι και για περιθωριακούς!
- Αν αυτό δεν είναι υπουργική παράνοια, τότε τι είναι ανθρωπιστική πρόνοια;
* * *
- Η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, μου έλεγε: Πρόσεξε όταν σε εγκωμιάζει ο εχθρός σου, κάποιο λάθος έκανες!
- Αυτό μου ήρθε στο νου αφουγκραζόμενος τους επαίνους και τα εγκώμια, τα οποία έπλεξε ο Herr Schäuble προς τον πρωθυπουργό μας, τον σ. Αλεξάκη, ο οποίος, επί Σαμαροβενιζέλων του έσερνε τα μύρια τόσα!..
- Σε τι οφείλεται αυτή η μεταστροφή του Herr Schäuble προς τον σ. Αλεξάκη;
- Να άλλαξε τακτική ο Γερμανός υπ/γός των Οικονομικών, αποκλείεται!.. Να μεταστράφηκε ο οιηματίας σ. Αλεξάκης, σίγουρα!
- Εκεί πρέπει να στραφούν οι Συριζαίοι, που άλλα χειροκροτούσαν αφουγκραζόμενοι περί «Γερμανοτσολιάδων» και άλλα συμβαίνουν στην ΑΒ ΑριστεροΔεξιά κυβέρνηση!..
* * *
- Για «καραμέλα» έκανε λόγο η βουλευτής της ΝουΔου κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε διαμαρτυρία συνταξιούχου, ότι γίνονται συνεχείς μειώσεις των συντάξεών τους.
- Στο ίδιο μοτίβο και ο εκ Λαπατοχωρίου σ. Κουτρουμάνης, ότι πολλοί συνταξιούχοι έπαιρναν και παίρνουν συντάξεις από αυτές που δικαιούνται!..
- Αν συμβαίνει αυτό ποιος ευθύνεται; Η λήψη συντάξεων μεγαλυτέρων των αναλογουσών δεν ήτο παράνομη.
- Κάποιος νομοθέτησε, που είχε τη δύναμη αυτή και προφανώς για ιδιοτελείς λόγους.
- Και αυτοί ήσαν οι πολιτικοί μηδενός εξαιρουμένων και της κ. Ντόρας και του σ. Κουτρουμάνη, αποβλέποντες σε ψηφοθηρία, έχοντες προφανώς ανυπέρβλητη μυωπία για τα μελλούμενα που θα έρχονταν κάποια στιγμή, όπως και με τις πρόωρες συντάξεις και με την καταχρέωση του ΝΑΤ  χορηγώντας συντάξεις σε «αντιστασιακούς» και μη. Και ιδού η κατάντια!..
* * *
- Ο ολίγον οιηματίας πρωθυπουργός μας σ. Αλεξάκης τα κατάφερε να καταστεί η Χώρα μας καρπαζοεισπράκτορας και από το λιλιπούτειο κράτος των Σκοπίων!..
- Όπως είδαμε από το video που πρόβαλαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι Σκοπιανοί χωροφύλακες δεν έρριψαν χημικά και δεν πυροβολούσαν από τα 2-3 μέτρα από τον φράκτη, αλλά από πολύ περισσότερο, που σημαίνει ότι παραβίασαν το ελληνικό έδαφος.
- Και η δικαιολογία του αν/τη υπ/γού Πρό Πο σ. Ν. Τόσκα, ότι από σκοπιανό έδαφος πυροβολούσαν είναι πέρα για πέρα έωλη.
- Η δε δήλωσή του, ότι είναι γνωστοί οι αλληλέγγυοι δεν σημαίνει τίποτε, αφού δεν συλλαμβάνονται!
- Κι είναι γνωστοί αφού διέρχονται από συνοριακούς σταθμούς τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.
- Δεν μένει παρά να δώσει εντολή στους αστυνομικούς σταθμούς στη Γευγελή ή στους Ευζώνους και να συλληφθούν ή να απαγορευθεί η είσοδός τους.
- Το αν δίδαξε στρατηγική, που σήμερα δεν την εφαρμόζει αυτό είναι αλλ’νου παππά ευαγγέλιο!