ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Με πλέρια άνεση και πλούσια εμφάνιση η κυβερνητική εκπρόσωπος κοντοπατριώτισσά μας σ. Όλγα Γεροβασίλη μας πληροφόρησε, ότι: - Καιρός είναι οι καναλάρχες να πληρώσουν για την χρήση του δημοσίου αγαθού, που θα κάνουν χρήση!..
- Τι ωραία που τα είπε η καλή συντρόφισσα Όλγα Γεροβασίλη!
- Όμως δημόσιο αγαθό είναι και για τις ΕΡΤ-1, ΕΡΤ-2, ΕΡΤ-3… και αντί όλες αυτές οι ΕΡΤ να καταβάλλουν τον οβολό τους για τη χρήση του Δημοσίου αγαθού από χρόνια τώρα, έτσι άλλωστε και το βρήκαν, επιβάλλουν χαράτσι στους έχοντες την δυνατότητα να καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα υπέρ των αδηφάγων ΕΡΤ!
* * *
- Το αφουγκρασθήκαμε και αυτό από τον λαλίστατο σ. Κουρουμπλή στον ΣΚΑΙ να δηλώνει απεριφράστως και ανερυθριάστως, ότι:  - Εμείς είμαστε τώρα, εμείς κυβερνάμε!..
- Και άμα κυβερνάς σ. Κουρουμπλή τι γίνεται; Αυτό είπε και ο Λουδοβίκος ΙΔ’ και είδε τα ραδίκια από την ανάποδη και ξεχνά το αρχαίο ελληνικό απόφθεγμα ότι: «Ουκ εσαεί άρχει, επί ανθρώπων άρχει και με νόμους άρχει!
- Δηλαδή, σ. Κουρουμπλή όλα αυτά τα ποδοπατά η ηθική της αριστεράς; Και ότι ως αρχή έχετε αυτή του Λουδοβίκου: «Εγώ είμαι το κράτος!..»
- Καλό είναι να «αφιππεύσετε από την κάλαμο την οποία έχετε ιππεύσει», διότι είναι ενδεχόμενο να πάθετε βέρτιγκο και να υποστείτε κατάπτωση επικίνδυνη. Το έχουν πάθει πολλοί προτού από εσάς!..
* * *
- Το ‘βαλαν μέτι Μωαμέτι οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ να μας πείσουν, ότι οι Έλληνες Ομογενείς της Διασποράς και δη αυτοί που απεδήμησαν προσφάτως, την τελευταία 5ετία-6ετία δεν μπορούν να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές, οψέποτε αυτές γίνουν, διότι άκουσον-άκουσον: - Το θέμα αυτό δεν έχει ωριμάσει ακόμη! (Κουρουμπλής) και – Δεν είναι της ώρας! (Αραχωβίτης ΣΚΑΙ 14/7)
- Και πότε θα ωριμάσει ή θα γίνει της ώρας ώστε να ανακτήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι απόδημοι Έλληνες;
- Είμαστε μια από τις ελάχιστες χώρες, που δεν έχουμε «ωριμάσει», όταν έχουν ασκήσει το δικαίωμα αυτό όλοι οι κάτοικοι των Ανατολικών Χωρών αμέσως μετά την πτώση του σοβιετικού τύπου καθεστώτος με την καθιέρωση της Περεστρόικας του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ!
* * *
- Μας καραφλιάζουν οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ με τις στομφώδεις δηλώσεις όπως: - Η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο γίνεται σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο!.. Εδώ γελάμε ή στην καλύτερη περίπτωση προκαλείται κλαυσίγελως!..
- Ποιος δεν θυμάται την περσινή περίπτωση, όπου συνεζητείτο η στάση της Ελλάδας στην Ε.Ε. και εζητείτο από τον πρωθυπουργό να μην αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές, και την επαύριο προκήρυξε δημοψήφισμα για την 5η Ιουλίου και σε λίγο βουλευτικές εκλογές για την 20η Σεπτεμβρίου!
- Μπορεί ο πολίτης και δη ο πολιτικός να έχει εμπιστοσύνη στον οιηματία πρωθυπουργό, που και ο ίδιος αυταπατάται, δεν θα εξαπατήσει τον Ελληνικό Λαό; Ιδού η απορία!..
* * *
- Ενδεχομένως, και η ταπεινότης μου δεν είχε σκεφθεί αυτό που μας το είπε κόντρα λα μούτρα η σ. Λιάνα Κανέλλη από τον σταθμό του ΣΚΑΙ: - Τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου (αυτό το γνωρίζαμε), είναι η μάνα που είδε να σταυρώνεται ο Γιος της αγόγγυστα…
- Εορτάζουμε, λοιπόν, και δεν πανηγυρίζουμε (εκτός αν έχουμε καταστεί για τα πανηγύρια) την Κοίμηση της Θεοτόκου και σε περίπτωση θανάτου και εξοδίου αναφοράς δεν πανηγυρίζουμε αλλά με σοβαρότητα τελούμε αυτή την θρησκευτική τελετή.
-  Όμως έχει καθιερωθεί, ελαφρά τη καρδία, να μεταβαίνουμε σε εκκλησίες και παρεκκλήσια που είναι αφιερωμένα στη μνήμη της Θεοτόκου και να το ρίχνουμε στο άκρατο γλέντι, στην κατανάλωση πλουσίων εδεσμάτων και οινοποσία μέχρι σκασμού που απέχουν πολύ από το εορταζόμενο γεγονός!..
* * *
- Τα καταφέραμε και σ’ αυτό το σημείο να μην εκμεταλλευθούμε τα δικά μας λασπόλουτρα και να μεταβούν για λασπολουτροθεραπεία οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας στα ιαματικά λασπόλουτρα του Λουτρακίου Αλμωπίας!
- Το ερώτημα που αδήριτο ανακύπτει: - Τα λασπόλουτρα του Λουτρακίου Αλμωπίας υπάρχουν από πολλών ετών και γίνεται χρήση από ασθενείς για την ίαση τους; Ωραία!
- Τα λουτρά Καβασίλων, με άφθονη ιαματική λάσπη, όπως από πολλών ετών μου είχε εκμυστηρευθεί ο συμπολίτης ιατρός Αχιλλέας Φίλιος ήσαν και είναι λίαν ιαματικά, αφού μετέφεραν τους ασθενείς εντός κοφίνων (καλάθια μεγάλα που μάζευαν τα σταφύλια) και επέστρεφαν πεζοί!
- Γιατί έμειναν στην πρωτόγονη κατάσταση και δεν αξιοποιήθηκαν; Τι να φταίει; Η Τοπική Αυτοδιοίκηση; Τότε είχαμε Νομαρχία και Γενική Διοίκηση.
- Τώρα μας αξίωσε ο Θεός να έχουμε και Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δηλαδή, μόνο περίσσευε, διπλό δεν φτάνει!.. Τι να πει κανείς!..