ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Πρόσφατα ο σ. Αλεξάκης επισκέφθηκε την γειτονική Βουλγαρία, όπου είχε συνομιλίες με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσωφ.
- Φοιτητής συμπολίτης μας που φοιτά σε βουλγαρικό πανεπιστήμιο στη Σόφια μου διεμήνυσε τα εξής:
- Α) να περιέπεσε στην αντίληψη του σ. Αλεξάκη - ή ως οιηματίας απέφυγε αυτές τις παρατηρήσεις - ότι στην Βουλγαρία κυκλοφορούν περί τα 30% μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. δηλαδή JEEP;
- Β) Περατώθηκε ο δρόμος Προμαχώνας-Σόφια-Καπετάν Αντρέγιεβο (βουλγαροτουρκικά σύνορα 500 περίπου χλμ.) και δεν υπάρχει ούτε ένας σταθμός διοδίων;
- Γ) Όποιος ξένος εισέρχεται στην Βουλγαρία με το ΙΧ του δεν καταβάλει ουδένα τέλος εισόδου για την πρώτη μέρα. Αν μείνει και δεύτερη μέρα καταβάλει 15 λέβα ισόποσο των 7,50 € και εξασφαλίζει παραμονή μιας εβδομάδας, ενώ αν παρατείνει την διαμονή του πέραν της μιας εβδομάδας καταβάλει άλλα 15 λέβα ή 7,50 € και εξασφαλίζει παραμονή ως το τέλος του μηνός.
- Εδώ στη χώρα των θαυμάτων κάθε 40-50 χλμ. Και ένας σταθμός διοδίων και δικαίωμα εισόδου για τους ξένους…
- Αυτά τα πληροφορήθηκε ο σ. Αλεξάκης, ή περί άλλων μεριμνούσε και τύρβαζε;
* * *
- Πρέπει να πληροφορήθηκε ο σ. Αλεξάκης, κατά την επίσκεψή του στην Βουλγαρία, ότι, εκτός από τους φοιτητές αλλοδαπούς που φοιτούν σε κρατικά πανεπιστήμια στην Βουλγαρία, πολλές χιλιάδες φοιτητών, Βουλγάρων και αλλοδαπών, φοιτούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν άμα τη πτώσει του σοβιετικού τύπου κομμουνιστικού καθεστώτος.
- Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ένα σοβαρό ποσοστό του ΑΕΠ της Βουλγαρίας σε συνάλλαγμα και δημιουργούνται θέσεις εργασίας για το πανεπιστημιακό προλεταριάτο, αλλά και για πολλούς Βουλγάρους που ασχολούνται σε βοηθητικές εργασίες στα πανεπιστήμια.
-Εδώ στη χώρα της Φαιδράς πορτοκαλέας αυτά είναι «απαγετής βλασφημίας», σε συγχρωτίζονται σοσιαλκομμουνιστές (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες) και ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία είναι και, πώς να το κάνουμε, συνυφασμένη με την αριστεία, άπαγε, ξανά της βλασφημίας, μη μας ακούσει ο σ. Μπαλτάς (όνομα και αυτό) και μας κάνει ντά!..
* * *
- Βρε, βρε τον σύντροφο Κουτσούμπα που δεν μπορεί να κρατήσει ούτε ένα μυστικό, απ’ αυτά που του εξομολογήθηκε ο σ. Αλεξάκης;
- Του άνοιξε την καρδιά του ο οιηματίας σ. Αλεξάκης και του είπε: - Σύντροφε Κουτσούμπα, βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Έχω αναλάβει δεσμεύσεις προς την Ε.Ε., προς την FRAU Μέρκελ, τον HERR Γιούνγκερ, τον HERR Σουλτς κ.ά., αυτούς που θα χτυπούσα τα νταούλια και θα χόρευαν στο ταψί και δεν μπορώ να εκπληρώσω τις δεσμεύσεις προς τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Θέλω να με καταλάβεις σ. Κουτσούμπα!..
- Και ο Κουτσούμπας, προκειμένου να συγκρατήσει του ΚουΚουΕδες, τα είπε φόρα παρτίδα, όπως θα έκανε και ο κάθε φιλαλήθης πολίτης αυτής της Χώρας!
* * *
- Αφουγκραζόμαστε από κάθε Συριζαίο που βγαίνει στα τηλεπαράθυρα, ότι όλοι γνωρίζαμε το τι περιείχε το Γ’  Μνημόνιο που το αποκαλούν ευφωνικά συμφωνία.
- Αυτό που ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην ΚουΚουΕδων και Χρυσαυγιτών στις 14 Αυγούστου 2015 και που το ψήφισαν οι πολίτες στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
- Μα αυτό το Γ’ Μνημόνιο δεν το γνώριζαν ούτε οι βουλευτές του Σύριζα γιατί αυτό διαλαλούν από τα τηλεπαράθυρα, όσοι είναι φιλαλήθεις και ειλικρινείς.
- Οι άλλοι, τύπου Μπαλαούρα και Φίλη θιασώτες του «ποιείν τον ήσσονα κρείττονα λόγο», κάνουν το άσπρο μαύρο και πιστεύουν ότι «ό,τι πέφτει τρώγεται»!..
* * *
- Κατά την προσέλευση του οιηματία πρωθυπουργού τόσο στην ομιλία του, στον Άγιο Δημήτριο Αθηνών όσο και στην εξαγγελία για την μεταρρύθμιση του Συντάγματος ο Ελληνικός Λαός έμεινε ενεός (χάνος, με το στόμα ανοικτό) για την πλέρια ψυχική ευφορία η οποία διακατείχε τόσο τον ίδιο όσο και τους παρευρισκομένους στην πρώτη σειρά, ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τα εμφανή χαμόγελα!..
- Πού όμως στήριζαν αυτή τους την ψυχική ευφορία όλοι αυτοί που συνωστίζονταν στο να χαιρετήσουν δια χειραψίας και να εκδηλώσουν την αμέριστη χαρά τους που τους δόθηκε η ευκαιρία να σφίξουν το χέρι του σ. Αλεξάκη;
- Όταν όλος ο Ελληνικός Λαός τσουρουφλίζεται από τους απανωτούς φόρους που εκών άκων καλείται να καταβάλει είτε αυτός είναι φόρος εισοδήματος, είτε ο ΕΝΦΙΑ-Σ, είτε τα τέλη αυτοκινήτων, είτε μια σειρά έμμεσων φόρων ων ουκ έστιν αριθμός;
- Πώς βρίσκουν αυτή την πλέρια ηθική ικανοποίηση για τα δεινά του Ελληνικού Λαού;