ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο συντοπίτης μας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Ν. Μαντάς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος πέφτει από γκάφα σε γκάφα, και δεν μπορώ να τον παρακολουθώ σ’ όλα τα κανάλια και… βοθροκάναλα που περιέρχεται, όμως τον αφουγκράσθηκα να λέει ότι: Η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήτο ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ!
- Και δεν έμεινε εκεί, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους ανέργους που θα προκύψουν από το κλείσιμο των καναλιών, απάντηση αφοπλιστικά και αποστομωτικά: Πόσες θέσεις εργασίας χάθηκαν τα τελευταία χρόνια;
- Δηλαδή, επειδή τα τελευταία χρόνια από τις αναίσθητες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, ΝουΔου-ΠΑΣΟΚ έγιναν απολύσεις ή ανέχθηκαν τις απολύσεις, πρέπει και η Α-Β φορά Αριστεροδεξιά κυβέρνηση να τις συνεχίσει.
- Αυτή είναι η ηθική της Αριστεράς;

* * *

- Αφουγκραζόμενος τον πρωθυπουργό μας, καλή του ώρα να διατυμπανίζει ότι τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν σε ευπαθείς ομάδες εμνήσθην την εποχή της χούντας, τότε που η χουντική τρόικα κάποια φορά που μετέβαινε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, ο Στ. Παττακός είπε με το γνωστό του στόμφο:
- Να ρίξω ένα χιλιάρικο εν πτήσει ευρισκόμενοι, θα το βρει κάποιος και θα πει: «Ζήτω η Επανάστασις»!
- Παρεμβαίνει ο Παπαδόπουλος και του λέγει: Ρίξε δυο πεντακοσάρικα (το πεντακοσάρικο τότε αντιπροσώπευε ένα κιβώτιο γάλα εβαπορέ και 2-3 κουτιά), θα τα βρουν δυο Έλληνες και θα πουν «Ζήτω η Επανάστασις»!..
- Τον λόγο παίρνει ο οικονομικός παράγων Ν. Μακαρέζος και προτείνει να ριφθούν 10 κατοστάρικα, θα τα βρουν 10 Έλληνες και θα πουν «Ζήτω η Επανάστασις»!..
- Δεν χάνει ευκαιρία ο πιλότος του αεροσκάφους και τους λέγει: Να σας ρίξω και τους τρεις και τότε όλη η Ελλάδα θα πει: «Ζήτω η Δημοκρατία»!..
- Ο πρωθυπουργός μας ο οιηματίας σ. Αλεξάκης θα δώσει την α’ δόση 82.000.000,00 € σε 3.000.000 νεόπτωχους Έλληνες, δηλαδή 27,35 € σε κάθε νεόπτωχο και περιμένει να πουν «Ζήτω η Α-Β φορά Αριστεροδεξιά κυβέρνηση»;
- Και οι 2.000 άνεργοι που θα προκύψουν παραμονές Χριστουγέννων και Νέου Έτους πώς θα ζήσουν;
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε την πάντα χαρούμενη σ. Χαρούλα Καφαντάρη να αναφέρεται στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και να απορεί πώς γίνεται αυτό!..
- Φαίνεται, ότι η σ. Χαρούλα και κάθε Χαρούλα ζει σε άλλο πλανήτη ή μάλλον σε άλλο Γαλαξία, διότι αν ζούσε στο Ελλαδιστάν θα γνώριζε, ότι προσλήψεις ή βολέματα όπως τύπου Καρανίκα ή Ταμισάκη ή Αργυρίου για τον οποίον συστήθηκε ειδικός οργανισμός κρατικοδίαιτος για το βόλεμά του, θα αντιλαμβανόταν ότι αυτά τα φαινόμενα επωάζουν το ωόν του όφεως που αποκαλείται άνοδος της Ακροδεξιάς!..
* * *
- Απόλυτος ο Τηλετρύφων στην αποστροφή του, ότι όλοι θα πληρώσουν εννοώντας, ότι πρέπει να πληρώσουν και οργανισμοί ΜΗ κερδοσκοπικοί, όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα «Χωριά SOS», το Άσυλο του Παιδιού κ.ά.
- Αυτά έπρεπε να τα είχε υπό την κρατική προστασία, σ. Τηλετρύφωνα, το επίσημο κράτος, όπως συνέβαινε προ αρκετών ετών, αλλά μεθοδικώς τα απέβαλλε ως ξένο σώμα και ευτυχώς βρέθηκαν άτομα φιλεύσπλαχνα τα οποία ανέλαβαν την φροντίδα αυτών των ανθρώπων των κατατρεγμένων από την τύχη τους.
- Έτσι για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέρθηκε να καταβάλει τον ΕΝΦΙΑς η κ. Κλέλια Χατζηϊωάννου εγχειρίζοντας τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο το ποσό των 57.313,31€ ώστε να μην βλέπει εφιάλτες ο σ. Τηλετρύφων για το ποιος δεν πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με έναν νόμο και ένα άρθρο!..
* * *
- Μονότο το ρεφραίν των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιτών, ότι «αυτό το καθεστώς της 27χρονης παρανομίας των καναλιών ή κατά τον Πολάκη των βοθροκάναλων, έπρεπε να τελειώσει!.. Και ποιος δεν θα το ήθελε αυτό.
- Όμως, από όρθρου βαθέως έως βαθείας νυκτός ξημεροβραδιάζονται σ’ αυτά τα βοθροκάναλα τόσο ΣΥΡΙΖΑΐτες όσο και ΑΝΕΛίτες.
- Πώς είναι δυνατόν αψεγάδιαστοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες να συγχρωτίζονται με τα βορθοκάναλα; Δεν γνωρίζουν το ευαγγελικό Ματ. Ιε’ 14 «τυφλός τυφλόν εάν οδηγεί, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται»!
- Που σημαίνει, ότι όσοι συνωστίζονται στα βοθροκάναλα, θα εθισθούν στην βρώμα και στην δυσωδία!..