ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Το αφουγκρασθήκαμε και αυτό από συντοπίτη μας εθνοπατέρα, ότι «η δημόσια υγεία τα τελευταία χρόνια έκανε άλματα»!..
- Δεν διευκρίνισε, όμως, αν αυτά τα άλματα ήταν απλά, τριπλά, εις ύψος, ή επί κοντώ και αν αυτά τα άλματα έγιναν κάτω από τον πήχυ ή επάνω από τον πήχυ.
- Γιατί στις 3/11 αφουγκρασθήκαμε τον σ. Βέττα να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι «σε λίγες ημέρες θα τοποθετηθεί αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Λαμίας, για το οποίο και ο Διευθυντής αυτού μετέβη εις το κλεινόν άστυ»!
- Όταν ασθενείς διαμαρτύρονται ότι και αναλώσιμα δεν έχουν τα νοσοκομεία, στερούνται σεντονιών, συρίγγων, επιδέσμων και οι καρκινοπαθείς αδυνατούν να κάνουν τις χημειοθεραπείες που είναι απαραίτητες… Αυτά είναι τα άλματα στην δημόσια υγεία;
- Θου Κύριε φυλακήν τω στοματί μου!
* * *
- Και τα άλματα στην δημόσια υγεία είναι συνεχή και ανεξάντλητα, όπως οι δυο περιπτώσεις που θα αναφερθούν στη συνέχεια.
- Ανάπηρος με αναπηρία 90% υφίσταται ανηλεή φορολαίλαπα υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως, όπως παρακρατείται 6% στην επικουρική του και 6% στο επίδομα αναπηρίας, ήγουν τουτέστιν 3x6=18%!
- Το ίδιο και άλλος ανάπηρος που του παρακρατούν επίσης  3x6=18% αν και παραπληγικός με βαθμό αναπηρίας 95%!..
- Πράγματι τέτοια δημόσια υγεία πρωταθλήτρια σε όλα τα άλματα άχρι τούδε δεν είχε άλλη φορά πέσει στην αντίληψή μας!..
* * *
- Αν και διάγει την μέση ηλικία ο σ. Κατρούγκαλος, δηλώνει απεριφράστως, ότι είναι κομμουνιστής, σε αντίθεση με ό,τι μας κληροδότησε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος τόνισε: - Νέος και δεν είσαι κομμουνιστής (απείθαρχος) δεν έχεις καρδιά!.. Γέρος ή μεσήλιξ και εμμένεις να είσαι κομμουνιστής, δεν έχεις μυαλό!..
- Ο σ. Κατρούγκαλος, λοιπόν, απέστειλε επιστολές και δυσνόητες και ακατανόητες από το σύνολο των συνταξιούχων, με τις οποίες προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, γιατί περιέκοψε τις συντάξεις ο… Ψαλιδοχέρης!
- Και σε δήλωσή του είπε: - Το έκανα αυτό για να προφυλάξω τους συνταξιούχους από το να υποστούν έμφραγμα!..
- Μα με αυτές τις επιστολές σ. Κατρούγκαλε, πολλοί συνταξιούχοι με το υπογλώσσιο απέφυγαν το έμφραγμα!..
* * *
- Είναι γνωστή η αυθόρμητη συμμετοχή του σ. Αλεξάκη στην εκδήλωση αντιαμερικανικών αισθημάτων, ιδίως στην περίπτωση της επισκέψεως του «δολοφόνου» των Λαών προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον!
- Ως πρωθυπουργός για να υποδεχθεί τον διάδοχό του Μπάρακ Ομπάμα έκανε τα αδύνατα δυνατά να είναι όσο το δυνατόν πιο άψογη η συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων στην επίσκεψη και πάνω απ’ όλα ασφαλής!..
- Όμως αυτός του ο αυθορμητισμός και η αμετροέπειά του όπως θα έλεγαν οι καθαρολόγοι ή η μπαρούφα του για τους μαλλιαρούς εκδηλώθηκε προ καιρού, όταν ακόμα ο νεοεκλεγείς Τραμπ, για τον οποίο εξεφράσθη το λιγότερο απρεπώς, λέγοντας: - Ελπίζω να μης (μη) μας βρει κι αυτό το κακό να εκλεγεί στις ΗΠΑ πρόεδρος ο Τραμπ!..
- Και τώρα που εξελέγη τι έχει να πει αν αποφασίσει να επισκεφθεί την Χώρα μας; Είσαι PERSONA NON GRATA;
* * *
- Στον πρόσφατο δομικό ανασχηματισμό διαπιστώσαμε, ότι ο οιηματίας πρωθυπουργός μας σ. Αλεξάκης, παρέλειψε να υπουργοποιήσει στελέχη του που σε καθημερινή βάση δίνουν μάχη από τα βοθροκάναλα, όπως οι σ.σ. Συρμαλένιος, Βέττας, Αυλωνίτου, Καρακώστα, Σεβαστάκης κ.ά.
- Και πλέον τους βλέπουμε με κάποια πικρία, που σημαίνει, ότι οι συνιστώσες, οι συλλογικότητες και λοιπές παράμετροι δεν έχουν εκείνο το σφρίγος, την δυναμικότητα, το αυθόρμητο, την πρωτοβουλία, την αγωνιστικότητα που τις διέκρινε στην Α’ και Β’ Αριστεροδεξιά κυβέρνηση της Αριστεράς.
- Εκεί που έκανε 49 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς να έκανε και τον Μανιό ώστε να συμπληρωθεί μια 50αδα και θα ήταν και η πίτα σωστή και ο σκύλος χορτάτος χωρίς πικρίες!
* * *
- Αξέχαστη θα μείνει η διαστροφή του άλλοτε πρωθυπουργού, κακή τη μοίρα, Γ.Α.Π., που από το μακρινό Καστελόριζο μας έβαλε στο ΔουΝουΤου και στη συνέχεια περιφερόταν από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο συκοφαντώντας την πατρίδα του SIC και το λαό της, ότι είναι διεφθαρμένοι.
- Φθάσαμε στο σημείο ο γ.γ. Ε.Ε. σ. Λευτέρης Κρέτσος να υποδεικνύει σε διευθύντρια της Γ.Γ.Ε.Ε. να συστήσει στους κατά τόπους υπαλλήλους των πρεσβειών να ζητήσουν από τις εφημερίδες που κυκλοφορούν εκεί να δημοσιεύσουν επαίσχυντο άρθρο του που δημοσιεύθηκε, κατά την LIBERAL, στην Εφημερίδα των Συντακτών και διασύρει και συκοφαντεί τόσο τη Ν.Δ. όσο και τον Ελληνικό Λαό.
- Μπράβο του, που ως καλός μαθητής του Γ.Α.Π. ακολουθεί τον δρόμο του, μόνο που ο Γ.Α.Π. περιφερόταν ως γνωστόν και έβγαζε λογύδρια για τα οποία αμειβόταν και μάλιστα αδρά, ενώ στην προκειμένη περίπτωση του σ. Κρέτσου το ελληνικό δημόσιο, που τόσο πολύ ενδιαφέρεται ο σ. Ν. Παππάς, θα καταβάλει αυτό τη δαπάνη για τα δημοσιεύματα!.