ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Η Ε.Σ.Ε.Ε. στην προσπάθειά της να βοηθηθούν οι μικρομεσαίοι, μέλη της, πρότεινε στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε και πόροι να εξασφαλισθούν και οι οφειλέτες να διευκολυνθούν.
- Όμως αν και παρήλθαν 11 και πλέον μήνες ουδεμία απάντηση έχουν λάβει, παρότι ο πρωθυπουργός μας, καλή του ώρα, είχε τονίσει σε δηλώσεις του, ότι: - Εμείς δεν είμαστε ίδιοι με τους προηγούμενους!
- Αποδεικνύεται του λόγου το ασφαλές του σ. Αλεξάκη ότι δεν είναι, αλλά είναι και χειρότεροι, αφού καταπιέζουν τους μικρομεσαίους με νέες βαρύτατες ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις αντί να ρυθμίζουν τα παλιά, ώστε να ξελασπώσουν όσοι έχουν τις βαρύτατες απαιτήσεις των ασφαλιστικών ταμείων!..
* * *
- Οι θεσμοί ή άλλως τοκογλύφοι ή και εταίροι μας, εκτός των άλλων ζητούν και καθιέρωση ή κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, δηλαδή όλα τα καταστήματα ανοικτά και τις Κυριακές, που σημαίνει μια διαφοροποίηση του ιδιωτικού τομέα από αυτόν του δημοσίου.
- Διότι, ο μεν δημόσιος τομέας θα διατηρεί τα προνόμια του 5νθημέρου, ο δε ιδιωτικός θα εργάζεται επί επτά μέρες την εβδομάδα.
- Αν αυτή η τακτική δεν αποτελεί κατάφωρη ρατσιστική διάθεση της Α-Β φοράς της ΑριστεροΔεξιάς κυβερνήσεως,τότε τι είναι ο ρατσισμός;
- Φαίνεται ότι ως ρατσισμός νοείται η κριτική διάθεση του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, όταν τα πρώτα διδάγματα γι’ αυτήν την συμπεριφορά την δίνουν τα ίδια τα πολιτικά κόμματα με τις συνεχείς αναφορές τους πικρόχολες και φαρμακερές προς τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, ενώ καλύπτουν αυτή την διαφορετικότητα του δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα!..
* * *
- Του κόσμου τα παράδοξα και τα παράξενα τα συναντά ο πολίτης αυτής της δυστήνου χώρας στην συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και δη στο πρόσωπο του αυταπατώμενου προέδρου του σ. Αλεξάκη.
- Για να συγκροτήσει κυβέρνηση και να στρογγυλοκαθίσει στον πρωθυπουργικό θώκο δεν δίστασε να συνεργαστεί με τον (ακρο)δεξιό Καμμένο, που τον είχε γνωρίσει προ ετών στην Κω!..
- Τελευταίως, συντάχθηκε με τον Γάλλο αριστερό Μελανσόν, αλλά μετά τα εκλογικά αποτελέσματα έτρεξε ασμένως και ασθμαίνων να συγχαρεί τον (νέο)φιλελεύθερο Μακρόν!...
- Άντε τώρα να βρεις αρχή και τέλος στην τακτική και στην συμπεριφορά του τε σ. Αλεξάκη αλλά και γενικότερα του ΣΥΡΙΖΑ!..
- Τουρλού πολιτική από το κόμμα που διατυμπανίζει ότι εκφράζει την Αριστερά.
- Αν αυτό θεωρείται και ηθική της Αριστεράς, καλύτερα να αλλάξουμε κουβέντα…
* * *
- Η δουλειά δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι η αεργία, καμιά σχέση με την ανεργία.
- Αεργία είναι η οκνηρία, η τεμπελιά, η οποία επικρίνεται από την Κοινωνία, απ’ όπου και ο Ησίοδος έλαβε αφορμή γι’ αυτήν την αποστροφή: - Έργον ουδέν όνειδος, αεργία τ’ όνειδος!..
- Αυτό, προφανώς, δεν το γνωρίζει ο σ. Αλεξάκης, άλλωστε, αυταπατώμενος, κατά δική του ομολογία όταν από το πρωθυπουργικό βήμα απευθυνόμενος προς τον γαλάζιο βουλευτή Άδωνι Γεωργιάδη, τον απεκάλεσε τηλεπωλητή!..
- Με την εργασία του αυτή, την οποία ας την νοήσωμεν ως καριέρα, έτσι για να χολώσουμε και τον ιδιαίτερο σύμβουλο του σ. Αλεξάκη σ. Καρανίκα, εξοικονομεί τα προς το ζην του μη καθιστάμενος βάρος ουδενός.
- Τώρα, βεβαίως, απολαμβάνει την βουλευτική του αποζημίωση, αλλά αυτή του η εργασία γινόταν προτού εκλεγεί πληρεξούσιος του λαού. Εννόησες σ. Αλεξάκη;
* * *
- Είκοσι οκτώ συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν (ν)τροπολογία με την οποία ζητούν να τροποποιηθεί η διάταξη του άρθρου 56 με την οποία ζητούν να μην απολύονται οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων για πειθαρχικά παραπτώματα κατά την διάρκεια της υπηρεσίας!
- Και στηρίζουν αυτή την (ν)τροπολογία στο γεγονός, ότι τα πειθαρχικά παραπτώματα δεν εξαρτώνται από την παιδαγωγική κατάρτιση και ικανότητα του εκπαιδευτικού!
- Μα καλοί μου εθνοπατρίκιοι, όταν ένας εκπαιδευτικός κατηγορείται για πειθαρχικά παραπτώματα, τι ήθος θα διδάξει στους μαθητές του;
- Μπορεί να είναι ευμέθοδος, δεινός κάτοχος της τε παιδαγωγικής και διδακτικής επιστήμης και άριστος εις το διδάσκειν, όταν είναι δακτυλοδεικτούμενος τι γνώμη θα σχηματίσουν μαθητές και γονείς που καταβάλλουν και τα λύτρα για την μόρφωση των παιδιών τους.
- Αυτό δεν προβληματίζει του ΣΥΡΙΖΑίους συντρόφους!..
- Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!..