ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Σε απόσταση αναπνοής ήταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες να χρησιμοποιήσουν τους στρατιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον καθαρισμό των πόλεων.
- Άλλωστε αυτό άφησε να εννοηθεί και ο αν. υπουργός ΕΘΑΜ σ. Βίτσας σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ (29/6).
- Σεισμοί; Ο στρατός! Επιδρομές αλλοφύλων; Εδώ οπωσδήποτε ο στρατός!..
- Και, φυσικά, στον στρατό που τον απασχολούν σ’ όλες τις συμφορές δεν υπηρετούν παιδιά του τε προέδρου, του πρωθυπουργού, των υπουργών, των αν. υπουργών, των υφυπουργών κ.λπ. παρατρεχάμενων.
- Αυτά έχουν βύσμα και βολεύονται στα γραφεία, καλή ώρα ο σ. Αλεξάκης στο ΓΕΕΘΑ!
- Οι άλλοι οι παρακατιανοί και γι’ αυτούς το γενναιόδωρο κράτος καθόρισε μηνιαία αμοιβή 8,20€! Το αφιλότιμο!..
* * *
- Από τα παράξενα της Ελληνοφρένειας, όταν κάποιος υπουργός και στην προκειμένη περίπτωση που δεν είναι και μοναδική αυτή του σ. Π. Σκουρλέτη, δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε, τότε ο πρωθυπουργός αυταπατώμενος ή όχι αναλαμβάνει να το επιλύσει!..
- Μόλις, ο πλέον ή Αριστερός σ. Π. Σκουρλέτης δεν τα κατάφερε με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, προθυμοποιήθηκε ο πρωθυπουργός.
- Τότε τι τους θέλει σαράντα οκτώ (48) υπουργούς και υφυπουργούς, αφού τα κατάφερε μόνος τους;
- Ή με τον τρόπο αυτό λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας, γιατί ο κάθε υπουργός, ή αναπληρωτής, ή υφυπουργός περιβάλλεται και από μια κουστωδία 25-30 μετακλητών και αμετακλήτων, οπότε μειώνεται ο αριθμός των ανέργων στο πνευματικό, τύπου Καρανίκα, προλεταριάτο!
* * *
- «Homo homini lupus»: Ρωμαϊκό ρητό που σημαίνει, ότι: ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος!..
- 1.500.000 είναι οι άνεργοι που κατέστησαν άνεργοι λόγω της κρίσεως. Αυτούς κανείς δεν τους σκέφτεται!
- Και κάθε τρεις και λίγο και από μια απεργία που στρέφεται όχι εναντίον κάποιου υπουργού ή της κυβερνήσεως.
- 15 μέρες απήργησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη υποβάλλοντας σε συνεχή ταλαιπωρία τους κατοίκους της πόλεως και όχι μόνο.
- Πριν λίγες μέρες προέκυψε η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα σε όλη τη χώρα εκτός από μερικούς Δήμους, όπως το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ο Παλαιός Φάληρος, η Κασσανδρεία Χαλκιδικής και άλλοι, όπου δεν απεργούν όχι γιατί είναι απεργοσπάστες αλλά αυτή είναι η συμφωνία όπως με όπως δημάρχους και οι πόλεις λάμπουν από καθαριότητα.
- Δεν καταλαβαίνουν ότι με την απεργία υποφέρουν οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί;
- Δεν δείχνουν κατανόηση οι πολιτικοί, να μην όπως δέχονται όταν όπως επισκέπτονται και όπως προεκλογικές περιόδους να όπως αποφεύγουν, να όπως γυρίζουν την πλάτη και όχι να προστρέχουν να όπως χειροκροτήσουν!..
* * *
- Όπως προαναφέρθηκε λοιπόν, οι δήμαρχοι: Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, Κασσανδρείας Χαλκιδικής, και Παλαιού Φαλήρου δεν αντιμετώπισαν προβλήματα με την απεργία των ασχολουμένων με την αποκομιδή των απορριμμάτων.
- Το πώς τα κατάφεραν πρέπει να απασχολήσει όλους τους άλλους Δήμους της Χώρας μηδέ και του ημετέρου που δεν ψάχνει τον καλύτερο δήμαρχο να παραδειγματισθεί, αλλά έχει ως υπόδειγμα τον Γιάννη τον Μπουτάρη, που η Θεσσαλονίκη απ’ άκρου σ’ άκρου έζεχνε από την συσσώρευση των σκουπιδιών!
- Κάπου κάπου ας ερευνούν οι ηγέτες και ηγετίσκοι να εύρουν τον καλύτερο!
- Καλοί οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, αλλά αυτοί δεν ενεργοποιούνται χωρίς την παρουσία και του προσωπικού καθαριότητας!..
* * *
- Όπως πληροφόρησε το πάνελ στο ΣΚΑΙ στις 25/6 ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, νέο χαράτσι κυοφορείται από τον διαρκώς μειδιόντα υπουργό ΕΝΑΝ σ. Γιώργο Σταθάκη.
- Το νέο αυτό χαράτσι έχει ήδη ταυτοποιηθεί και αποκαλείται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ και το οποίο δεν καταχωρείται στας  δέλτους του κράτους, όπως ο πολίτης αποκτά την ταυτότητά του όταν ενηλικιωθεί, αλλά απαιτείται η σύνταξη ειδικών πιστοποιητικών από πολιτικό μηχανικό και τοπογράφο και το ελάχιστο κόστος υπολογίζεται στα πεντακόσια (500,00) ευρώ!
- Τουτέστιν μια μέση σύνταξη ή ο βασικός μισθός και δεν εντοπίζεται στην εφάπαξ σύνταξη αυτής της πολυπόθητης ταυτότητας, αλλά το Σ/Ν προβλέπει ότι αυτή θα ανανεώνεται ανά 5ετία με νέα προφανώς έξοδα.
- Δεν επαρκεί ότι το κάθε ακίνητο είναι δηλωμένο στο Δήμο, στο Υποθηκοφυλακείο, στο Κτηματολόγιο και στο Ε9, πρέπει ντε και καλά να υποβληθούν τα συνήθη υποζύγια σε νέες δαπάνες;
- Δεν μας φτάνουν αυτές που μας έχουν άχρι τούδε επιβληθεί;..