ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Πολλές οι ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα και οι φωτιές η μία μετά την άλλη εκρήγνυνται, λες και όλες προκαλούνται από εμπρησμό!
- Σίγουρα συμβάλλει σ’ αυτές η στενοκεφαλιά και των δασικών υπηρεσιών που στις αναδασώσεις κυριαρχούν τα πεύκα και γενικώς τα ρητινοφόρα δηλαδή τα κωνοφόρα, που τους θερινούς μήνες μετατρέπονται σε εμπρηστικές βόμβες, όταν υπάρχουν τόσα άλλα δένδρα όπως βελανιδιές, αγριοκαρυδιές (ύλανθος ο υψηλότατος), κ.ά. που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε νέα φυτά.
- Μάλιστα ο ύλανθος ο υψηλότατος πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα με τα σπέρματά του που τα παρασέρνει ο άνεμος και είναι και δύσκαυτος.
- Αλλά ο σ. Τόσκας ως προϊστάμενος της πυροσβεστικής επισκέφθηκε τις μονάδες πριν εκραγούν οι φετινές πυρκαγιές και πληροφορήθηκε για τις ελλείψεις.
- Έδειξε ενδιαφέρον για την αντικατάσταση τόσο των φθαρμένων ελαστικών όσο και για την προμήθεια νέων αεροσκαφών που έχουν συμπληρώσει 40ετία στη χρήση;
* * *
- Συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων 19 υπάλληλοι του τε ΙΚΑ και του ΕΦΚΑ, οι οποίοι σκοπό είχαν να… ξελαφρώσουν τα ταμεία αυτών των οργανισμών, που τελευταία είχαν υποστεί και την σχετική «αναιμία» λόγω της κρίσεως!
- Οι 19 αυτοί χρυσοδάχτυλοι επανήλθαν στις υπηρεσίες τους μετά φανών και λαμπάδων, διότι ο ΕΦΚΑ δεν πρόλαβε ακόμη να συγκροτήσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο, επομένως, ποιος θα τους επιβάλλει την οποιαδήποτε ποινή;
- Μάλιστα, ένας εξ αυτών τοποθετήθηκε και σε θέση ευθύνης και… στουμπάει 350 ευρώ το μήνα επίδομα θέσεως!..
- Το ερώτημα: έχουν δηλώσει στην φορολογική τους δήλωση τα ποσά που ξάφρισαν ώστε, τουλάχιστον, να καταβάλουν τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος;
- Θέλω να πιστεύω, ότι θα έχουν δηλώσει τα κλοπιμαία στην φορολογική τους δήλωση, για να μην κατηγορηθούν κα ως φοροφυγάδες!
* * *
- Σιούμπαση έλεγαν οι Παλιογιαννιώτες την ύπαρξη ή μη εγκεφαλικής φαιάς ουσίας. Και φαίνεται, ότι τη σήμερον ημέρα ο «σιούμπασης» λείπει από τους περί του Μαξίμου παροικούντες, άλλως, δεν θα ισχυριζόταν η σ. Θεανώ Φωτίου, ότι λείπουν οι υποδομές και γι’ αυτόν το λόγο 40.000 νήπια δεν θα απορροφηθούν από τους νυν υπάρχοντες Βρεφονηπιακούς σταθμούς.
- Το γαλαντόμο κράτος έχει κατασχέσει περί τις 100.000 και πλέον ακίνητα, τα οποία ο πανδαμάτωρ χρόνος θα τα καταστήσει ερείπια, αν δεν χρησιμοποιηθούν.
- Από αυτά τα 100.000 ακίνητα να επιλέξουν οι δήμαρχοι όπου δεν υπάρχουν υποδομές και να τα χρησιμοποιήσουν για βρεφονηπιακούς σταθμούς.
- Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν λείπουν οι υποδομές αλλά ο «σιούμπασης» τουτέστιν η φαιά ουσία που είναι ικανή να μοιράσει σε γαϊδάρους άχυρο!...
* * *
- Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ πραγματοποίησε δημοσκόπηση γνώσεων. Η πρώτη ερώτηση που απηύθυνε στους ερωτώμενους ήτο: Πόσα εκατομμύρια έχει το δισεκατομμύριο και πόσα δισεκατομμύρια έχει το τρισεκατομμύριο;
- Κανείς δεν γνώριζε πόσα εκατομμύρια έχει το δισεκατομμύριο και πόσα δις το τρις!
- Η άλλη ερώτηση ήτο: Η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική και πού βρίσκεται.
- Σε αυτή την ερώτηση απάντησε περίπου σωστά μια κοπέλα!
- Οι άλλοι άπαντες αδυνατούσαν να εντοπίσουν στον χάρτη που βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη!
- Σ’ αυτή την περίπτωση ο σ. Γαβρόγλου έπρεπε να ζητήσει το βίντεο από τον ΣΚΑΙ και να αναζητήσει τους ερωτηθέντες και να μάθει απ’ αυτούς, ποιους καθηγητές είχαν τόσο στα μαθηματικά και ποιους στην ιστορία, ώστε να τους καλέσει και να τους παρασημοφορήσει με το μετάλλιο της ανοικτής παλάμης!
- Να γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν δέχονται επιθεώρηση και αξιολόγηση του έργου τους!..
* * *
- Ο σ. Μηταφίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Πρόεδρος της Ελληνοβενεζουελανικής Επιτροπής Φιλίας πρέπει να θεωρείται το μόνο αξιόπιστο πρόσωπο, που μπορεί να αναλάβει ρόλο ειρηνοποιού στην ταραγμένη Βενεζουέλα από τις καθημερινές διαδηλώσεις των πολιτών εναντίον του δικτατορίσκου Νικολά Μαδούρο.
- Η φτώχεια, η έλλειψη καταναλωτικών αγαθών, η ανασφάλεια και ο ακατάσχετος πληθωρισμός έχουν φέρει στα όριά τους, τους κατοίκους της Βενεζουέλας και από τις διαδηλώσεις δεν λείπουν και θύματα!
- Ο μόνος που μπορεί να επαναφέρει την τάξη και την ησυχία στη νοτιοαμερικάνικη αυτή χώρα και έχει τα εχέγγυα  γι’ αυτόν το σκοπό είναι ο σ. Μηταφίδης.
- Ας τον αποστείλει μ’ αυτή την εντολή και προοπτική ο σ. Αλεξάκης, εκτός και αν και σ’ αυτό το σημείο έχει κάνει λάθος στην επιλογή, οπότε δεν απομένει παρά να αναφωνήσει το παπανδρεϊκό MEA CULPA ή το μητσοτακικό UNFAIR!