ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Εντατικοποιεί τις προσπάθειές του ο σ. Αλεξάκης, ίσως αυταπατώμενος, να βγει η χώρα μας στις αγορές, λες και αυτές είναι η Πανάκεια που θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.
- Δύο δις επτακόσια εκατομμύρια (2.700.000.000,00 €) είναι… παρκαρισμένα και από αυτά η εν αγραναπαύσει πρώτη-δεύτερη φορά ΑριστεροΔεξιά κυβέρνηση έχει απορροφήσει μόλις 156.000.000 € που σημαίνει, ότι απορροφήθηκαν μόλις 0,173%, δηλαδή μηδαμινό ποσό λόγο προφανώς, της συστάσεως του πρωθυπουργού που συνεχώς αυταπατάται: Δουλειά, δουλειά, δουλειά!
- Και φυσικά, όλοι τους εργάζονται κλωθογυρίζοντας από βοθροκαναλίου εις βοθροκανάλιον!..
- Εκτός και αν οι επιφορτισμένοι υπάλληλοι περιμένουν να καθορισθεί BONUS για την προώθηση των κονδυλίων!..
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τον σ. Αλεξάκη, κακή τη μοίρα πρωθυπουργός της Ελλάδος, ότι: Είχαμε την απειρία αλλά την σοφία να εργασθούμε για το καλό της χώρας.
- Αλήθεια, τέτοια μετριοφροσύνη από τον σ. Αλεξάκη δεν περιμέναμε.
- Διότι, η περίπτωση του να ενήργησε είτε κατά μόνας είτε συλλογικά ως κυβέρνηση με σοφία, τότε τον κατατάσσει στην χορεία των σοφών.
- Και είναι γνωστό, ότι στη Χώρα της Φαιδράς πορτοκαλέας μόνο κατά την αρχαιότητα υπήρξαν επτά (7) σοφοί, οι Σόλων ο Αθηναίος, Περίανδρος ο Κορίνθιος, Κλεόβουλος ο Ρόδιος, Θαλής ο Μηλίσιος, Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, Πιττακός ο Μυτιληναίος, και Βίας ο Πριηνεύς.
- Λέτε να ενταχθεί στη χορεία αυτή και ο σ. Αλεξάκης ως ο Αθαμάνιος ή ο Αθαμανεύς; Όλα πιθανά στον κόσμο αυτό!
* * *
- Το ισχύον Σύνταγμα καθορίζει επακριβώς την διάκριση των εξουσιών, όπως α) εκτελεστική, αυτής της κυβερνήσεως, β) τη νομοθετική αυτή της Βουλής και γ) την δικαστική, τουτέστιν τα δικαστήρια τα ανώτερα των οποίων είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Άρειος Πάγος, και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
- Σε πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ο λαλίστατος αν/της Υπουργός Υγείας σ. Πολάκης με μαντινάδα, καθότι Κρητικός, προσπάθησε να την λοιδορήσει, η οποία κατακρίθηκε από πλείστα όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

- Στην υπόθεση αυτή το λόγο έλαβε, ποιος άλλος, ο αστοιχείωτος, κατά δική του δήλωση, ο σ. Αλεξάκης, προσπαθώντας να στηρίξει τον σ. Πολάκη, όπως άλλωστε, έκανε και με τον Μπούλη, τονίζοντας με πλέριο χαμόγελο, αν και αστοιχείωτοι μπορούμε και κάνουμε την υπέρβαση θεσμικών εμποδίων!..
- Μα αυτό χαρακτηρίζεται παραβίαση του Συντάγματος!..
- Αλλά αυτό επιτρέπεται όταν κάποιος βρίσκεται στην εξουσία!
- Είναι δε παράβαση όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση!..
* * *
- Λάθος οι σπουδές του πρωθυπουργού μας στο Πολυτεχνείο, ψυχολόγος έπρεπε να γίνει, διότι τέτοια ευδιάκριτη εκτίμηση για την Καγκελάριο Frau Merkel, ότι είναι ανοιχτομάτα, κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε κάνει.
- Και έκανε διάνα. Η Frau Merkel με την βοήθεια που προσέφερε στη Χώρα μας, όπως και άλλες χώρες της Ε.Ε. κατάφερε και κέρδισε περί το 1.340.000.000,00 €, δηλαδή «ο θάνατός σου, η ζωή μου».
- Το πέτυχε η ανοιχτομάτα χωρίς κανένα κόπο και καμιά προσπάθεια!
- Η τάχατες και δήθεν μου προσπάθεια στα EUROGROUP και τα λοιπά συμβούλια, όπου ο δικός μας επί 17 ώρες προσπαθούσε να αμβλύνει τις αντιθέσεις και να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα για την χώρα μας, όλοι οι άλλοι νοιάζονταν για την πάρτυ τους μηδέ και του Ολαντρέου, που και η Γαλλία είχε 270.000.000,00 € όφελος από αυτήν την δήθεν μου και τάχατες βοήθεια προς την Ελλάδα!..
* * *
- Πόσο καμάρωναν οι νέοι τόσο οι καλαθοσφαιριστές όσο και οι μαθητές που διέπρεψαν στη Μαθηματική Ολυμπιάδα άδοντες τον Εθνικό μας Ύμνο και έχοντες αναπεπταμένες Ελληνικές Σημαίες!..
- Αυτοί, σ’ αντίθεση με τους πολιτικούς, είναι οι νέοι Εθνοαναδομητές, οι νέοι που θα ανασυγκροτήσουν τον Εθνοτισμό, που τόσο καταπολεμείται από την πολιτική και πνευματική διανόηση!..
- Ποιος μπορεί να ξεχάσει την λοιδορία για την σημαία μας από τον αλήστου μνήμης θεατρίνο Β. Διαμαντόπουλο και τον καθηγητή της Παντείου, που θεώρησαν την Σημαία ένα κομμάτι πανί που το έραψε μια μοδίστρα!
- Αλλά και τον βουλευτή της ΝουΔου ότι την Σημαία μπορεί ο καθένας να την κάνει ό,τι θέλει, δηλαδή και να την κάψει κάτι που το παρατηρούμε τακτικά από τους μπαχαλάκηδες και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.
- Εύγε στους νέους μας και για την επιτυχία τους και για την εθνοαναδόμηση στην οποία θετικά συμβάλλουν!..