ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Όλοι τους δοκησίσοφοι. Ακόμη και ο χαμογελαστός σ. Πιτσιόρλας πρότεινε σύνθετη ονομασία!... Δηλαδή σ. Πιτσιόρλα, ποια ονομασία σύνθετη προτείνετε; Άνω Μακεδονία; Και ο Σκοπιανός τι θα δηλώνει; Ανωμακεδόνας; Ή σκέτο Μακεδόνας; Βόρεια Μακεδονία; Δηλαδή Βορειομακεδόνας ή σκέτο Μακεδόνας;
- Γιατί δεν δέχονται τόσο ωραία αρχαία ονόματα, απ’ αυτά που αναφέρουν αρχαίοι γεωγράφοι και ιστορικοί: Αρριανός, Στράβωνας, Παυσανίας, Ιωάννης Στοβαίος ακόμα και ο σ. Μάρδας, προτείνουν άλλο όνομα, εμείς γιατί να είμαστε τόσο ενδοτικοί;
- Άλλωστε, αυτή τη στιγμή οι Σκοπιανοί ζορίζονται να ενταχθούν και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Και αν αυτή τη στιγμή οι Σκοπιανοί που έχουν την ανάγκη μας, δεν κάνουν ένα βήμα για συνεννόηση, εμείς γιατί να υποχωρήσουμε;
- Ωραία, αφαιρούν τα αγάλματα του Νικολά Γκρουέφσκι και τα αποθηκεύουν σε αποθήκες.
- Αποκλείεται μια των ημερών ο διάδοχος του Γκρουέφσκι να τα επανατοποθετήσει σε περίοπτο θέση; Και τότε, ουκ έστιν εν των Άδη μετάνοια.
- Αυτό είναι γνωστό σε όσους διαβάζουν Ιστορία, Γεωγραφία, Αρχαία Ιστορία και όχι σ’ αυτούς που ασχολούνται με καταλήψεις και διαδηλώσεις!..
* * *
- Απροσάρμοστοι είναι οι ΣΥΡΙΖΑίοι στις συζητήσεις τους στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ. Εκτός που είναι προκλητικοί στις αναφορές τους, προκαλώντας το κοινό αίσθημα περί ευγένειας, αλλά και δεν αφήνουν τους συνομιλητές τους να εκφέρουν πλήρως την σκέψη τους, να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους.
- Αμέσως, μόλις διαπιστώσουν, ότι κάτι τέτοιο αποκαλύπτει την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, εφορμούν ακάθεκτοι, διακόπτοντας τον συνομιλητή τους. Πρόσφατο παράδειγμα του σ. Μπάρκα Κωνσταντίνου που διέκοψε τον Άδωνι Γεωργιάδη, δήθεν μου και τάχατες, για να το διορθώσει να αποκαταστήσει την αλήθεια, να πληροφορήσει και τους δημοσιογράφους (του ΣΚΑΙ) όταν ο Α.Γ. δεν είχε ολοκληρώσει την σκέψη του.
- Το ίδιο και στην ίδια εκπομπή την προτεραία, η καθηγήτρια και μέλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σ. Σία Αναγνωστοπούλου, που διέκοπτε τον συνομιλητή της, παρά τις συστάσεις του να μην τον διακόπτει.
- Το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες στους ΣΥΡΙΖΑίους, προφανώς θέλουν να μην γίνεται γνωστή η πραγματικότητα…
* * *
- Περιφερόμενος από «βοθροκαναλίου εις βοθροκανάλιον» ο σ. Κουρουμπλής τον αφουγκραστήκαμε να μας καραφλιάζει με την πρότασή του για τον ΓΑΠ, να ορισθεί Πρεσβευτής επί τιμή, ώστε να διαφημίσει την Ελλάδα!
- Είναι γεγονός, ότι στερείται οράσεως και δεν βλέπει τα τεκταινόμενα, δεν τα αφουγκράζεται όμως ο σ. Κουρουμπλής…
- Δεν πληροφορήθηκε, ότι μας… μπουζούριασε στο ΔΝΤ και πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας;
- Δεν πληροφορήθηκε, ότι μετά την κατάπτωσή του από πρωθυπουργός τρομάρα μας κακιά, περιφερόταν από πανεπιστημίου εις πανεπιστήμιον και δυσφήμιζε την χώρα μας, ότι είναι διεφθαρμένη και οι κάτοικοί της επίσης διεφθαρμένοι;
- Δεν μας φτάνουν αυτές οι «προβολές», μάλλον, προσβολές, θέλουμε κι άλλες; Θου Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου!..
* * *
- Αφουγκράσθηκα – σε άλλη περίπτωση - τον Υπ. Ναυτιλίας σ. Κουρουμπλή να μας καραφλιάζει με δυο φράσεις του όπως: - Ο μεν λαός γνώριζε, όταν έδωσε την εντολή στον σ. Αλεξάκη να καταστεί πρωθυπουργός και να σχηματίσει κυβέρνηση, χωρίς, βεβαίως, εξουσία κατά την αναφορά της Περιστέρας Μπαζιάνα και -Οι Συριζαίοι δεν γνώριζαν, ότι η χρεοκοπημένη Ελλάδα είχε ένα κάρο προβλήματα, τα οποία έπρεπε να διαχειρισθούν και να επιλύσουν.
- Αν δεν τα γνώριζαν και διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να τα επιλύσουν, άνδρες ήταν, παντελόνια φορούσαν, δεν είχαν να κάνουν τίποτε άλλο παρά να παραδώσουν την εντολή και να ομολογήσουν ευθέως, ότι αυτά τα χάλια δεν μπορούν να τα διορθώσουν.
- Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού και του πονηρού!..
* * *
- Οι αδελφοί μας Κύπριοι έκαναν τον υπολογισμό και βρήκαν, ότι ένας αλλοδαπός φοιτητής που φοιτά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν και λειτουργούν στην Μεγαλόνησο αποφέρει έσοδα στην κυπριακή οικονομία όσο 80 τουρίστες.
- Είναι γνωστόν, ότι η Κύπρος είναι τουριστικός πόλος έλξεως εκατομμυρίων τουριστών και λόγω της θέσεώς της και της ιστορίας της και των ιατρικών επιτευγμάτων που έχει επιτύχει.
- Παράλληλα, αναπτύσσει και την ιδιωτική πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όπου από τους 36.000 φοιτητές που φοιτούν στα κυπριακά πανεπιστήμια οι 22.000 είναι αλλοδαποί πολλοί εκ των οποίων από τον Ελλαδικό χώρο.
- Οι 22.000 ξένων φοιτητών ισοδυναμούν με 22.000x80=1.760.000 τουρίστες, η Κύπρος μας η οποία είναι κατά τι μεγαλυτέρα της Κρήτης.
- Να μια άμεση οικονομική επένδυση, αν το αποφάσιζε ο ΥΠΠΕΘ σ. Γαβρόγλου, αλλά τι λέμε τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας;
- Αστείο πράγμα και να έρθουμε και σε ρήξη με την Υπουργό σ. Έλενα Κουντουρά; Δεν γίνεται…