ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Φαίνεται, ότι οι σημερινοί μνημονιακοί ηγέτες, προσβλέπουν στην διαιώνισή τους στη μνήμη των Ελλήνων.
- Άλλως δεν εξηγείται η παρανοϊκή τους τακτική στην άρνηση για ανάπτυξη ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να περιορισθεί στο ελάχιστο η ανεργία και να εξασφαλισθούν οι σημερινοί άνεργοι από απόψεως συνταξιοδοτήσεως!
- Αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση επ’ αόριστον, διότι αυτό προμηνύουν οι οιωνοί, τότε οι σημερινοί άνεργοι θα λαμβάνουν, αν θα λαμβάνουν, την εθνική σύνταξη των 386,00 €. Αλήθεια, πώς το οριοθέτησαν αυτό το 386 και όχι 380 ή 390, είναι άγνωστο, και αν θα μπορέσουν να ζήσουν με 386,00 €.
- Φυσικά, έχουν προβλέψει οι κατέχοντες, για τα «δικά τους παιδιά», όπως τόνισε και ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως σ. Γιάννης Δραγασάκης, άλλος ως μετακλητός, άλλος ως τακτικός και όχι αναπληρωτής, με ανεκτούς μισθούς, άλλος σε θέσεις στρατηγικού σχεδιασμού «made in Karanikas», ώστε όταν συνταξιοδοτηθούν να λαμβάνουν συντάξεις ανεκτές και ικανοποιητικές.
- Τότε οι σημερινοί άνεργοι θα αναθεματίζουν τους σημερινούς ολετήρες, για τα χαμόγελα, τα μειδιάματα και την άρνησή τους να φέρουν γραβάτα, άρνηση την οποία τήρησαν μετά θρησκευτικής ευλαβείας! Την μόνη ευλάβειά τους!
* * *
- Δεν αφουγκραζόμαστε μόνο τους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μας καραφλιάζουν ότι «τα προβλήματα τα κληρονομήσαμε, όπως κληρονομήσαμε και το Σκοπιανό»!
- Και, φυσικά, τα κληρονομήσατε! Αλλά τα ήθελε ο … (εδώ χρησιμοποιούμε αποσιωπητικά)! Γιατί βιαστήκατε σ. premier minister σ. Αλεξάκη να τα κληρονομήσετε;
- Ποιος σας πίεσε ή σας εξεβίασε; Και πώς αντιδρούσατε τότε από τα αντιπολιτευτικά έδρανα στις αστοχίες, ας πούμε, των τότε κυβερνήσεων πριν από εσάς;
- Με διαδηλώσεις, με ξήλωμα των πλακόστρωτων του Συντάγματος, με καταστροφές και λεηλασίες, και με τόσες και τόσες καταστροφές, που έβρισκαν την ευκαιρία οι αλλογενείς μετανάστες και λαθρομετανάστες όπως και πρόσφυγες και «πρόσφυγες», να λεηλατούν τα καταστήματα των Αθηνών, προκαλώντας ζημιές και καταστροφές πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
- Δεν περιμένατε λοιπόν αυτές τις καταστροφές ότι θα τις επωμισθείτε και θα δυσκολευτείτε να τις επουλώσετε, αλλά όπως διαπιστώσατε, «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»…
* * *
- Έχουν την πλάκα τους οι βουλευτές μας που λόγω της άγνοιάς τους ή της αγκυλώσεώς τους συσχετίζουν ανόμοια πράγματα.
- Έτσι αφουγκρασθήκαμε τον σ. Μάκη Μπαλαούρα, τον γνωστό με την επίκληση της φρουράς της Βουλής, να κάνει αναφορά στα όσα διδαχθήκαμε για την Μακεδονία στα σχολεία μας ή όσα διδάξαμε ως εκπαιδευτικοί με τον αλυτρωτισμό που περιλαμβάνουν τα σχολικά βιβλία στα σχολεία των Σκοπίων.
- Είναι τελείως άσχετα μεταξύ τους. Είναι γνωστό ότι τα Σκόπια ήτο πρωτεύουσα της Δαρδανίας. Αυτό αναφέρει τόσο ο γεωγράφος Στράβων όσο και ο Παυσανίας.
- Αν δεν πρέπει να διδαχθεί αυτό, τότε ως άλλη Ιερά Εξέταση πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να καύσει τα βιβλία αυτών των αρχαίων συγγραφέων, όπου κι αν αυτά ευρίσκονται, ώστε να μην υπάρχουν τεκμήρια.
- Άλλως πρέπει να διδαχθούν, διότι και ο Στράβων και ο Παυσανίας και τόσοι άλλοι αυτά τα έγραψαν προτού κατέβουν στην Βαλκανική οι σημερινοί Σλάβοι, κάτι που τονίζει και ο πρώτος Πρόεδρος των Σκοπιανών Κύρο Γκλιγκόρωφ!..
- Αυτά σ. Μάκη Μπαλαούρα πρέπει να τα γνωρίζεις, δεν είναι το ίδιο!..
* * *
- Ο θυμόσοφος λαός μας, μας έχει κληροδοτήσει με μια αφθονία σοφών ρήσεων, τις οποίες, δυστυχώς, οι ψοφοδεείς ηγέτες μας τις προσπερνούν ξώπετσα, λόγω και του πολιτικού κόστους!
- Έτσι αφουγκρασθήκαμε τον Φώτη Κουβέλη στη συνάντησή του με τους γονείς των δυο στρατιωτικών μας που συνελήφθησαν και κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανουπόλεως να λέει: Ω γονείς πονάτε, κι εμείς πονάμε!..
- Εδώ τον διέκοψε η μητέρα του λοχία Κούκλατζη που του τόνισε με νόημα: Αν ήταν το δικό σας παιδί τι περισσότερο θα κάνατε;
- Αλλά στο σημείο αυτό την διέκοψε ο αρχηγός ΓΕΣ προφανώς για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμύνης σ. Φώτιο Φανούριο Κουβέλη, ασχέτως, αν δυσαρεστούσε τους γονείς των φυλακισμένων στρατιωτικών!..