ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Όλο για ανάπτυξη αφουγκραζόμαστε και ανάπτυξη, και μάλιστα δικαία όπως την αποκαλούν, δεν βλέπουμε!
- Κάτι πήγε να ξεκινήσει με το Ελληνικό, αλλά μας προέκυψαν τα αρχαία της Κονιόρδου, μόλις αυτό ρυθμίστηκε άδραξε της ευκαιρίας ο δασάρχης, καραφλιάζοντάς μας, ότι εκεί υπάρχει δάσος!
-Και στη συνέχεια έκαναν την εμφάνισή τους οι περίοικοι που τους στερούν την θέα προς την θάλασσα οι μελλοντικοί ουρανοξύστες!
- Και τέλος SIC το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΥ που δεν μπορούν οι οδηγοί να αλλάξουν αμαξοστάσιο, τους πέφτει κομμάτι μακριά!
- Αν είχαν αρχίσει οι εργασίες με 10.000 εργάτες σε πρώτη φάση, αν π.χ. ήταν 5.000 σκαπανείς και 5.000 φτυριάδες, θα χρειάζονταν 5.000 κασμάδες και 5.000 πτύα, που θα αγοράζονταν από την αγορά δίνοντας δουλειά σε καταστήματα σιδερικών και σε βιοτεχνίες κατασκευής στυλιαριών, που σημαίνει ότι η ανάπτυξη σίγουρα θα ήταν δικαία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από γεννησιμιού του αντίθετος σε κάθε ανάπτυξη!..
* * *

- Έχουν την πλάκα τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι, όταν καλούνται στα τηλεοπτικά πάνελ να εκφέρουν την γνώμη τους, να στηρίξουν τις θέσεις της κυβερνήσεώς τους και να χειροκροτήσουν τον premier minister σ. Αλεξάκη.
- Αφουγκρασθήκαμε λοιπόν την σ. Σία Αναγνωστοπούλου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σεβάστηκε το δημόσιο χρήμα σε εκπομπή του ΣΚΑΙ. Και η ερώτηση είναι: Πώς γίνεται αυτό, όταν η γειτονική Ιταλία των 55.000.000 κατοίκων έχει 16 υπουργούς και η Ψωροκώσταινα, όπως την αποκάλεσε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου δημιούργησε 50 υπουργεία για να… βουλευτούν 50 στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
- Και φυσικά επί 50 μετακλητούς υπαλλήλους, που αμείβονται ηγεμονικά, πώς να πιστέψουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και δη ο premier minister σ. Αλεξάκης σεβάστηκε το δημόσιο χρήμα, όταν καρκινοβατεί η παραχώρηση του Ελληνικού, όπου θα έβρισκαν δουλειά σε πρώτη φάση10.000 εργαζόμενοι με τις εισφορές τους να ενίσχυαν τα ασφαλιστικά ταμεία;
* * *

- Οι καιροί ου μενετοί, που σε απλά ελληνικά σημαίνει, ότι «οι καιροί δεν μένουν στάσιμοι»!
- Οι παλιότεροι θα θυμούνται τέτοια εποχή εκεί γύρω στο 1963 περίπου, οι βασιλείς της χώρας μας είχαν επισκεφθεί το Λονδίνο παρά τις συμβουλές της τότε κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, διότι πολλοί κομμουνιστές με συντονιστή τον πρόεδρο των ναυτεργατών Αμπατιέλο και όχι μόνο, βρίσκονταν στα κάγκελα και θα τους αποδοκίμαζαν.
- Όμως η βασίλισσα Φρειδερίκη επέμενε και κατά την άφιξή τους και παραμονή στο Λονδίνο εγένοντο αντικείμενο αποδοκιμασιών. Οι καιροί λοιπόν ου μενετοί!
- Και ήρθε η σειρά του premier minister σ. Αλεξάκη να αποδοκιμασθεί στην καρδιά του Λονδίνου από Έλληνες αγανακτισμένους για την παραχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τη γλώσσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, και την ιθαγένεια επίσης ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ στους Σκοπιανούς και να αφουγκρασθεί από το συγκεντρωμένο πλήθος: Προδότη, προδότη!..
- Και φυσικά θα έχουμε συνέχεια!.. Οι καιροί ου μενετοί!..
* * *

- Πολλοί ενδοτικοί και εθνοαποδομητικοί αποδεικνύονται τόσο ο σ. Αλεξάκης όσο και ο σ. Κοτζιάς!
- Στην περίπτωση της πΓΔΜ τα παρεχώρησε όλα, από το όνομα μέχρι την γλώσσα, την εθνικότητα και διέξοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
- Τώρα έρχεται η περίπτωση με την Αλβανία, καθώς θρυλείται θα εξισώσει τους Τσάμηδες με τους Βορειοηπειρώτες!
- Να έχουν υπόψιν τους τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Κοτζιάς, ότι οι Τσάμηδες έχουν εξομοιωθεί με τους Σουδήτες Τσεχίας, οι οποίοι συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς και κατά την αποχώρησή τους, τους ακολούθησαν.
- Όταν κατρακύλησε ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός οι Σουδήτες της Γερμανίας ζήτησαν να επιστρέψουν στην Τσεχία, η οποία όρθωσε ανάστημα και αρνήθηκε την επιστροφή τους ως συνεργάτες των Γερμανών.
- Η Τσεχία αρνήθηκε στην Γερμανία και εμείς θα ενδώσουμε στην Αλβανία; Θου, Κύριε φυλακήν τω στόματί μου… Εδώ ισχύει, «μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσαι…»!
* * *

- Φαίνεται, ότι η επιθυμία του σ. Αλεξάκη να μοιάσει του Ανδρέα μας, κάπου σκοντάφτει, γιατί και ο Ανδρέας μας είχε τις αυταπάτες του, όπως τις είχε χαρακτηρίσει και ο Γέρος της Δημοκρατίας.
- Αυτές του οι αυταπάτες, πάντα κατά τον Γέρο της Δημοκρατίας περιορίζονταν στις τέσσερις αριθμητικές πράξεις, ήγουν τουτέστιν: α) να προσθέτει προβλήματα, β) να αφαιρεί φίλους, γ) να πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και δ) να διαιρεί το κόμμα.
- Σ’ αυτές τις περιπτώσεις παίρνει άριστα και ο σ. Αλεξάκης, ιδού πως: Η Σερβία έχει ζωτικά συμφέροντα στην πρώην FYROM, διότι και οι δυο αποτελούσαν μέλη της Γιουγκοσλαβίας, έτσι ο σ. Αλεξάκης προέβη σ’ αυτήν την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να συνεννοηθεί πρώτα με την Σερβία η οποία εξέφρασε την δυσφορία της, παρά τις δήθεν μου και τάχατες άριστες σχέσεις μεταξύ Τσιπριστάν και Σερβίας!..