ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Μερικές φορές - για να μην πούμε συνεχώς - ο premier minister σ. Αλεξάκης γίνεται αιτία να μας προκαλεί τον γέλωτα!..
- Στο διάγγελμά του ισχυρίσθηκε ότι η Ελλάδα είναι ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια!..
- Η Ελλάδα λοιπόν ηγέτιδα δύναμη και δεν το ξέραμε. Αυτή η ηγέτιδα δύναμη καθηλώθηκε επί μια εβδομάδα και πλέον να αναμένει στο τηλέφωνο την κλήση από τον πρωθυπουργό του κρατιδίου των Σκοπίων Zoran Zaev πότε θα ευδοκήσει να τηλεφωνήσει στον σ. Αλεξάκη.
- Και να λάβει ο άσχετος πολίτης υπόψιν του, ότι επισπεύδων ήτο και είναι ο σ. Zoran Zaev!
- Σκεφτείτε να ήτο επισπεύδουσα η ηγέτιδα δύναμη που αφουγκράζεται στο όνομα Ελλάδα, κατά τη δήλωση του σ. Αλεξάκη!
* * *
- Η ηθική της Αριστεράς έπρεπε να διαφέρει από αυτή των συντηρητικών, ώστε να μην κυριαρχεί το σύνθημα ότι «όλοι είναι ίδιοι»!..
- Και όμως αυτό ισχύει παρά τις δήθεν μου και τάχατες διαψεύσεις. Άνεργοι και μάλιστα μακροχρόνια άνεργοι καλούνται, όπως άλλωστε και οι εργαζόμενοι και αυτοί των part-time των 360 ευρώ, να καταβάλλουν τον ΕΝΦΙΑ για κάποιο ακίνητο που έχουν, το οποίο μάλιστα θεωρείται και τεκμήριο διαβιώσεως!..
- Από πού σ. της Αριστερής Α’ και Β’ φοράς κυβερνήσεως θα βρουν χρήματα για την καταβολή και του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, αφού θεωρείται τεκμήριο το ακίνητο που διαθέτουν;
- Θα αναγκαστούν να προσφύγουν σε συγγενείς, σε γνωστούς, σε φίλους κ.λπ. οι οποίοι και αυτοί βολοδέρνονται από την υπερβολική φορολογία που έχει επιβληθεί σε όλους ανεξαιρέτως κατά δήλωση του σ. Χουλιαράκη.
- Αυτά τα έχουν αντιληφθεί οι συμπολίτες της, κατά Πυθαγόρα, τετρακτύος!..
* * *
- Ο Αλβανός ηγέτης των Σκοπίων Αχμέτι σε δηλώσεις του τόνισε, ότι: Πρέπει να συντονίσουμε τους Αλβανούς της Διασποράς, ώστε οργανωμένα να προσέλθουν στο δημοψήφισμα, το οποίο θα διενεργηθεί για να εγκρίνουν την Συμφωνία των Πρεσπών!
- Διότι με την έγκριση αυτής της συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος τόσο για το ΝΑΤΟ (εδώ να θυμίσουμε: ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, όπως κραύγαζαν οι Συριζαίοι), όσο και για την Ε.Ε.!
- Εμείς τι κάνουμε; Περιφρονούμε τους Έλληνες της Διασποράς, ωσάν να στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων, αντί να τους προσεταιρισθούμε και να τους έχουμε δίπλα μας και αυτό διαχρονικώς, διότι αν είχε καθιερωθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν θα το καταργούσε ή θα το απέφευγε ο σ. Αλεξάκης!..
- Μας έβαλαν λοιπόν γυαλιά οι Αλβανοί των Σκοπίων!..
* * *
- Ο λαοπρόβλητος premier minister είχε την ευκαιρία να συσκεφθεί στο HYATT της Θεσσαλονίκης, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των ταπεινών του υπηκόων!
- Έτσι, στους υψηλούς του επισκέπτες, όπως ήταν ο Πρόεδρος της Σερβίας και οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, έμειναν έκθαμβοι από την απομόνωση που είχε πραγματοποιηθεί αυτή η σύσκεψη με την περίφραξη από αμέτρητες διμοιρίες ΜΑΤ, κλούβες αστυνομικές και παντός άλλου αποτρεπτικού μέσου, ώστε να μην διανοηθεί κάποιος ακροδεξιός ή φασιστοειδές, ή και Χρυσαυγίτης να διαταράξει την σύσκεψη.
- Κατά πληροφορίες αυτή η περιφρούρηση της συσκέψεως έγινε για να πάρουν μαθήματα οι υψηλοί καλεσμένοι, πώς μπορούν να λάβουν τέτοια μέτρα, ώστε πουλί πετούμενο να μην μπορεί να διαπεράσει την αστυνομική παρουσία!..
* * *
- Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν στελεχώνεται από ικανούς και ευρυμαθείς νομικούς, άλλως θα τον είχαν ενημερώσει, ότι οι Συμφωνίες και αλλάζουν και τροποποιούνται.
- Π.χ. η Συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας για την ΑΟΖ επί κυβερνήσεως Σαλί Μπερίσα, και την οποία ο διάδοχός του Έντι Ράμα την προσέβαλε και την προώθησε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρα τους για τροποποίησή της.
- Άρα και η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί όταν στις προσεχείς εκλογές αποκτήσει αυτοδυναμία η Ν.Δ. και με την πλειοψηφία της να την ακυρώσει.
- Εδώ ισχύει το αρχαίο ρητό: Μη προτρεχέτω η γλώσσα της διανοίας!..
- Διότι, άλλο που δεν θέλουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι να αρχίσουν τις λοιδορίες προς τον Μητσοτάκη, λέγοντάς του, ότι άλλα έλεγες προτού γίνεις πρωθυπουργός ότι δεν ακυρώνεται η συμφωνία και άλλα πράττεις τώρα και δώστου οι «αγανακτισμένοι» εκδηλώσεις και καταστροφές και πυρπολήσεις και βανδαλισμούς!..