ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Όταν η Eurostat κατατάσσει τη χώρα μας στην προτελευταία θέση, πριν από την Βουλγαρία, στη δυνατότητα των πολιτών να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες, όπως πληρωμή λογαριασμών, αγορά κρέατος ή ψαριών και λαχανικών μια φορά την εβδομάδα, διακοπές μιας εβδομάδας κλπ – και αυτό οφείλεται στην στρεβλή διοίκηση των πολιτικών μας που επαίρονται ότι τσάκισαν την μεσαία τάξη, χωρίς βεβαίως να αναβαθμίσουν την κατωτέρα - τότε κάτι στραβό και σάπιο υπάρχει στη χώρα του… Τσιπραπανοτσακαλωτοστανοχουλιαρακιστάν!
- Και αυτό πρέπει να το λάβουν πάραυτα σοβαρά υπόψιν του, παίρνοντας το παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία βγήκε από τα μνημόνια και βρίσκεται ήδη μποραστά από το κραταιό Βέλγιο!
* * * 
- Όσοι έχουν κάποια ηλικία και θυμούνται τα γεγονότα της καταρρεύσεως του «υπαρκτού» σοσιαλισμού, θα θυμούνται και τα γεγονότα στην Ρουμανία και δη στην πόλη Τιμισοάρα, όπου είχαν ξεσηκωθεί οι φοιτητές, γιατί είχε περιορισθεί κατ’ οίκον ένας ιερέας και ζητούσαν να αφεθεί ελεύθερος!
- Στη διαδήλωση αυτή έγινε της τρελής, με θύματα από την χρήση όπλων εκ μέρους της Sequritate, της Ασφάλειας δηλαδή, χωρίς ποτέ να ζητήσει συγγνώμη ο δικτάτορας Τσαουσέσκου.
- Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ξεσηκώθηκαν όλοι οι Ρουμάνοι, που δεν είχαν αντιδράσει για την άγρια λιτότητα που επικρατούσε στη Χώρα τους!
- Αποτέλεσμα να συσταθεί λαϊκό δικαστήριο, τα προσφιλή μέτρα και του σ. Αλεξάκη, να καταδικασθεί εντός τριών (3) ωρών τόσο ο Νικολάε Τσαουσέσκου όσο και η σύζυγός του Έλενα και να εκτελεσθούν πάραυτα!
- Βλέπετε, ότι η συγγνώμη είναι άγνωστη λέξη στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς!..
* * *

- Οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες των Σκοπίων αποκαλούν το δίδυμο Ζάεφ-Ντιμιτρώφ ως «Κουίσλινγκ» ως κινούμενα όργανα τόσο της Γερμανίας όσο και των ΗΠΑ!
- Οι «Κουσλινγκ», λοιπόν, έδωσαν εντολή στους συνοριοφύλακες και αφαίρεσαν το διαβατήριο από τον επίσκοπο Αχρίδος, σεβασμιότατο Γιοβάν (Ιωάννη), ο οποίος ήθελε να μεταβεί στο Βελιγράδι, για θεραπεία στο εκεί στρατιωτικό νοσοκομείο, που θεωρείται ειδικό για ασθενείς που πάσχουν από την ασθένεια σκλήρυνση κατά πλάκας.
- Ο σεβασμιότατος πειθάρχησε παρότι διαθέτει και διαβατήριο άλλης χώρας, όμως πρέπει να αρνηθεί την χώρα του για να κάνει χρήση αυτού του διαβατηρίου.
- Το ερώτημα που ανακύπτει αδήριτο: Αυτοί είναι οι δημοκράτες με τους οποίους έτρεξαν να υπογράψουν την συμφωνία της ΜΑΛΑ (Μικρής) Πρέσπας, χαρίζοντάς τους ΟΝΟΜΑ, ΓΛΩΣΣΑ, ΕΘΝΟΤΗΤΑ και διέξοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με μελλοντική απαίτηση και στην ΑΟΖ; Μπράβο σας διεθνίκια!..
* * * 
- Δεν περιορίσθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη αλλά επέτρεψε και στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος AIR FORCE HELLENIC REPUBLIC να πετάξει πάνω από τα τουρκικά εδάφη, αν και εντεταγμένο στις Ένοπλες Δυνάμεις και να φθάσει ως την Τσορλού (Τυρολόη) 130 χλμ. από τα σύνορα!..
- Ποιος δεν θυμάται, ότι προ καιρού κατευθυνόμενο το αυτό αεροσκάφος προς την Κίνα μεταφέροντας τον πρωθυπουργό σ. Αλεξάκη, οι «φίλοι» μας και «σύμμαχοι» εν ΝΑΤΟ Τούρκοι απαγόρευσαν την υπερπτήση του πάνω από την Μικρά Ασία και τότε κατευθύνθηκε προς την Αίγυπτο και εν συνεχεία Ισραήλ, Ιορδανία, συνεχίζοντας το ταξίδι προς την Κίνα!
- Προς τι αυτή η διευκόλυνση για την παραλαβή από την Τυρολόη των δυο στρατιωτικών επετράπη η υπερπτήση του πάνω από το τουρκικό έδαφος; Με ποια ανταλλάγματα έγινε αυτή η παραχώρηση; Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί!...
* * * 
- Στο ισχύον Σύνταγμα περιλαμβάνονται διατάξεις με τις οποίες τιμωρούνται και μάλιστα αυτεπαγγέλτως τα αδικήματα που προσβάλλουν τόσα τα εθνικά σύμβολα, όσο και τα θρησκευτικά.
- Και όμως, παρατηρούνται αμφότερα να προσβάλλονται και μάλιστα χωρίς να κινείται η διαδικασία για την απόδοση ευθυνών και στη συνέχεια την τιμωρία των δραστών.
- Την επαύριον του Δεκαπενταύγουστου ο γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του ALPHA TV Δήμος Βερύκιος, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό την εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας με την μορφή αρουραίου και την μορφή του Ιησού Χριστού ομοίως με ποντικάκι!
- Κανείς δεν αντέδρασε παρά μόνον ο ιστότοπος ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ, που έφερε και στην δημοσιότητα το γεγονός.
- Την επόμενη ο κ. Βερύκιος κατέβασε την εικόνα και δημοσίως ζήτησε συγγνώμη αναλογιζόμενος προφανώς τις συνέπειες από την αυτεπάγγελτη δίωξη, αλλά άκρα του τάφου σιωπή τόσο από την Ιερά Σύνοδο, όσο και από τους ιεράρχες και τον κλήρο γενικότερα, όπως και τους θρησκευτικούς συλλόγους, που ίσως σήμερα κινούνται στο δόγμα της αγάπης, όταν όμως και αυτή δεν προβάλλεται!..