ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Διαγωνίζονται όπως μαθαίνουμε οι δυο κυρίες στο Προ Πο, ποια από τις δυο θα αποστείλει τον λογαριασμό από τους βανδαλισμούς που προξενήθηκαν - και δεν είναι η πρώτη φορά - σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, στον εορτασμό της 45ης επετείου της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου.
- Να τον στείλει η σ. Όλγα; Λίγο βαρύ πέφτει για την ιδεοληψία της.
- Να τον στείλει η Κατερίνα; Και σ’ αυτήν πέφτει βαρύ, παρά την διαβεβαίωση που έδωσε αναλαμβάνοντας το περίπλοκο αυτό υπουργείο, που κοτζάμ στρατηγός δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα, αφήνοντας τους μπαχαλάκηδες να κάνουν το κέφι τους!
- Εκτός και αν αντί για φοροελαφρύνσεις, όπως μας παραμυθιάζει ο σ. Αλεξάκης επιβάλει ένα νέο φόρο για αντιμετώπιση καταστροφών από τους βανδάλους.
- Διότι το ανέμελο κράτος δεν έχει την απαντοχή να καλύπτει αυτές τις καταστροφές, όπως πρόσφατα στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνική Σχολή στη Θεσσαλονίκη!
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, ότι οι αστυνομικοί πρέπει να αυτοπροστατεύονται!
- Δεν υπέδειξε η ποιήτρια τίνι τρόπο θα γίνεται αυτή η αυτοπροστασία απέναντι στους Ρουβίκωνες παντός καιρού.
- Μερικοί είπαν, ότι θα πρέπει μάλλον οι αστυνομικοί, που τσοντάρουν στις επισκευές των υπηρεσιακών οχημάτων, όταν ο σ. Τόσκας κατέβαλε 11.000 ευρώ για την αλλαγή των ελαστικών και ουδείς ενοχλήθηκε, μήπως, η Κατερίνα σκέπτεται, πάντα ποιητικά, οι αστυνομικοί να εφοδιασθούν με σιδηρόφρακτες στολές, όπως έφεραν οι ιππότες του μεσαίωνα.
- Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχουν πλήρη ασφάλεια. Πλην άχρι τούδε η ποιήτρια Κατερίνα δεν εισέπραξε τους λογαριασμούς από τους Ρουβίκωνες, όπως είχε δηλώσει άμα τη αναλήψει των υφυπουργικών καθηκόντων της, ώστε μέρος αυτών των εσόδων να διατεθούν για τις στολές αυτές.
- Να περιμένουμε το δίκαιο αίτημα να γίνει πράξη; Ίδωμεν!..
* * *
- Στη συζήτηση που γίνεται για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο σ. Αλεξάκης στύλωσε τα πόδια αρνούμενος οποιαδήποτε αναφορά για την κατάργηση ή έστω τροποποίηση του άρθρου 16 για την δυνατότητα ιδρύσεως και λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων!
- Και το αρνείται αυτό ο σ. Αλεξάκης, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει εγγεγραμμένα τα παιδιά του σε ιδιωτικό μεν, προλεταριακό δε, σχολείο και φυσικά, όταν τελειώσουν το δημοτικό θα πρέπει ο στοργικός πατέρας να εντοπίσει άλλο ιδιωτικό μεν, προλεταριακό δε, γυμνάσιο, στη συνέχεια λύκειο και στο τέλος ιδιωτικό πανεπιστήμιο…
- Διότι τα καημενούλια θα έχουν συνηθίσει σε ιδιωτικά σχολεία και δεν θα μπορούν να φοιτήσουν σε δημόσια, τα οποία έχουν μετατραπεί σε στέκια ναρκεμπορίου και μαυραγοριτισμού και λαθρεμπορίου προϊόντων παρανόμως κινουμένων!
- Αυτό κανείς δεν το τόνισε στον λαοπρόβλητο, ώστε να λάβει τα μέτρα του!
* * *
- Μας είχαν καραφλιάσει απαξάπαντες οι ΣΥΡΙΖΑίοι, από τον λαοπρόβλητο μέχρι και τον πορτιέρη της Κουμουνδούρου, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια καθαροί και ξάστεροι.
- Αυτά προφανώς τα έλεγαν για τους σανοφάγους, διότι ήρθε η απανταχούσα από τις Βρυξέλλες, ότι μένουν προς ολοκλήρωση του προγράμματος 16 μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι τέλος του χρόνου!
- Από αυτές θα καταχωρίσουμε μερικές προς γνώση των αναγνωστών μας όπως: -Καθορισμός του προσωπικού της Α.Α.Δ.Ε., εκκαθάριση οφειλομένων προς τους ιδιώτες (που στενάζουν), ανάπτυξη του συστήματος πρωτοβάθμιας ιατρικής περιθάλψεως, οργάνωση των κεντρικών προμηθειών υγειονομικής περιθάλψεως, το νομικό πλαίσιο του ΝΡΕς (Κατσέλη), τις διαδικασίες αδειοδότησης, την μεταφορά του Ολυμπιακού Κέντρου στο Υπερταμείο και το δημόσιο με τον διορισμό των γραμματέων!
- Ξυπόλητοι στα αγκάθια βγήκαμε από τα μνημόνια στις 20 του περασμένου Αυγούστου και γιόρταζαν οι χαχόλοι της Κουμουνδούρου. Και μη χειρότερα!.. (πηγή: Guardian)
* * *
- Ευτυχώς που οι Κύπριοι αναμιμνησκόμενοι τα όσα τράβηξαν κατά την διάρκεια της αποικιοκρατίας του αγγλικού στέμματος, συμμερίζονται τα δεινά που υφίστανται οι Βορειοηπειρώτες από το στυγνό καθεστώτος του πρωθυπουργού της Αλβανίας.
- Έτσι η Ευρωβουλευτής κ. Ελένη Θεοχάρους ζήτησε από το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου ένα λεπτό, που δικαιούται, και εξιστόρησε τα όσα υφίστανται οι Βορειοηπειρώτες, παίρνοντας αφορμή και από την δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.
- Δεν βρέθηκε, όμως -κι αυτό είναι το απογοητευτικό- ένας άλλος Ευρωβουλευτής, Έλληνας, από τους 23, ζωή να έχουν, να της συμπαρασταθεί ώστε να γίνει περισσότερο έντονο το υφιστάμενο πρόβλημα και να μειωθεί το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων προς ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.
- Βλέποντας αυτή την αδιαφορία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών ο Έντι Ράμα όλο και σκληραίνει την στάση του έναντι της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
- Τι κάνουν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές; Με τι ασχολούνται;