ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι ο σ. Ευκλείδης ότι πέτυχε ικανοποιητικά αποτελέσματα από την έξοδο στις αγορές το πρώτο ομόλογο που εκδόθηκε και έτρεξαν τα κοράκια να επωφεληθούν από την έκδοσή του με 3,61%!
- Δίπλα μας βρίσκεται η Μποτσουάνα με 3,94% αλλά απέχουν πολύ τόσο η Πορτογαλία με 0,48% και η Ισπανία με 0,22%.
- Φαίνεται, ότι πολύ θαμπώθηκε από την υποδοχή που έδειξαν οι δανειστές να επωφεληθούν από την προσφορά των Αθηνών σε τιμή ευκαιρίας γι’ αυτούς, αλλά με επώδυνους όρος για την καθημαγμένη ελληνική οικονομία.
- Πώς είναι δυνατόν να συναγωνισθούμε την Πορτογαλία και την Ισπανία, όπου η φορολογία είναι πολύ ελαφρύτερη απ’ ό,τι στο Τσιπριστάν και ο κατώτατος μισθός φθάνει τα 1.050 €;
- Τριάμισι χρόνια «τσάρος» της Οικονομίας ο σ. Ευκλείδης και δεν διείδε ότι η αριστερή, γιατί όχι και η κομμουνιστική ιδεοληψία του, δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας;
- Δεν είδαν τι συνέβη με την ανάπτυξη του κρατισμού στα ανατολικά κράτη με την κατάρρευσή τους;
* * *
- Τι σου είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι! Ξετρυπώνουν ότι προσπαθούν οι μεγάλοι να κρύψουν από τον «κυρίαρχο» λαό.
- Έτσι βρήκαν και δημοσιεύθηκε στην DIE WELT, ότι ο λαοπρόβλητος σ. Αλέξης είχε υπογράψει την Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία παραχωρούνται τόσο το όνομα, όσο και η γλώσσα και η εθνότητα από το 2015 στο Przinco, φυσικά που ακόμα τότε αντηχούσε το GO BACK FRAU MERKEL, ήταν πρόθυμος για όλα αρκεί να μείνει στο Μαξίμου, ήγουν τουτέστιν να ευρίσκεται στην ΕΞΟΥΣΙΑ. Μπέτυ με αφουγκράζεσαι;
- Και δήθεν μου και τάχατες ο σ. Κοτζιάς προέβαινε σε δηλώσεις, ότι πετύχαμε μια καλή συμφωνία και ότι πρόκειται σύντομα να λύσουμε και το ελληνοαλβανικό πρόβλημα!..
- Λέτε να είναι και αυτό «λυμένο», όπως λύθηκε το Σκοπιανό, προς όφελος των Γερμανών και των Αμερικάνων των δολοφόνων των λαών; Ίδωμεν!..
* * *
- Ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης συνεχάρη τον σ. Αλεξάκη για την επιτυχία του να λύσει το Σκοπιανό, το οποίο θεωρεί μοντέλο για επίλυση και του Κυπριακού, που σέρνεται και αυτό τουλάχιστον επί 44 χρόνια όσα είναι μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.
- Βεβαίως, ο κ. Αναστασιάδης ήτο ο αντίπαλος του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, που θεωρούσε το σχέδιο Ανάν ως καταστροφή για την Κύπρο, σε αντίθεση με τον Αναστασιάδη που το θεωρούσε πολύ συμφέρουσα λύση.
- Τώρα εξέφρασε την άποψη, ότι η λύση του Σκοπιανού μπορεί να θεωρηθεί ως μοντέλο για λύση και του Κυπριακού!
- Τα δώσαμε εμείς όλα για όλα, αφού τους παραχωρούμε και αιγιαλίτιδα ζώνη και ΑΟΖ, όπου μπορούν να αλιεύουν τα σκοπιανά (;) αλιευτικά, να αποκτήσουν ναυτική σημαία και να ναυλοχούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κάτι που ονειρεύονταν επί αιώνες και βρέθηκε ο λαοπρόβλητος σ. Αλεξάκης να το παραχωρήσει και βρέθηκαν Έλληνες να το επικροτήσουν!..
* * *
- Ποιος κάτοικος αυτής της δύσμοιρης χώρας δεν θυμάται το θόρυβο που είχε κάνει ο συρφετός του ΣΥΡΙΖΑ με τον θάνατο δυο φοιτητών στη Λάρισα από την χρήση ενός πρόχειρου μαγκαλιού για να ζεσταθούν.
- Επί των ημερών του και μαγκάλια χρησιμοποιούνται και θανάτους έχουμε και το ρεύμα κόβεται σ’ άτομα που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, και πυρκαγιές έχουμε από την χρήση κεριών για να φωτισθούν, και στο πεζοδρόμιο διαβάζουν τη νύχτα μαθητές (στο Βόλο), γιατί η πρώτη φορά αριστερά τους κόβει το ρεύμα και έτσι στερούνται φωτισμού.
- Και οι συλλογικότητες του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πώς δεν βλέπουν, δεν ακούν και δεν μιλούν!
- Όμως πλησιάζουν οι εκλογές και τότε θα «δούμε τίνος μάνα κολυμπούμε», γνωστή αυτή η παροιμία, μιας και αρέσουν στον Αλέξη οι παροιμιώδεις εκφράσεις!..
* * *
- Το φως της δημοσιότητας είδε πληροφορία, ότι μια μαθήτρια στο Βόλο, μην έχοντας ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω αδυναμίας να εξοφληθεί ο λογαριασμός, η ΔΕΗ της είχε κόψει το ρεύμα, διάβαζε στο πεζοδρόμιο εκμεταλλευόμενη τον δημοτικό φωτισμό!
- Είναι λοιπόν πρόκληση να είναι αναμμένα τα φώτα σε όλο το εργάσιμο ωράριο στα δημόσια και δημοτικά κτίρια είτε η μέρα είναι ηλιόλουστη, είτε έχουμε συννεφιά και με τα ρολά κατεβασμένα, για να μην ενοχλούνται από τον ήλιο.
- Ας μεριμνήσουν τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και ο δήμαρχος με εγκύκλιό τους προς όλους τους υπαλλήλους, διότι το ρεύμα που καταναλίσκεται κατ’ αυτόν τον τρόπο α) τον στερείται ο καταναλωτής που η ΔΕΗ διακόπτει την ηλεκτροδότηση και β) όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι που εκόντες άκοντες καταβάλλουν τους φόρους που τους επιβάλλονται!..