ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- «Μένουμε σπίτι»! Ωραίο σλόγκαν για όποιον έχει σπίτι. Υπάρχουν όμως και συμπολίτες μας, δυστυχώς, συνάνθρωποί μας, που δεν έχουν σπίτι. 
- Ιδού το παράδειγμα προς αποφυγή: Στις 12 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή μετέβην στη Τράπεζα Πειραιώς επί τους οδού Φράγκων στην Θεσσαλονίκη για να εισπράξω την σύνταξή μου. 
- Δίπλα στην τράπεζα είναι ένα κατάστημα εδωδίμων και αποικιακών και παραδίπλα ένα άλλο που έκλεισε. Στο υπόστεγο του κλειστού ένας συνάνθρωπός μας είχε απλώσει μια κουβέρτα, την οποία συμμάζεψε από τα σκουπίδια και ήταν ξαπλωμένος. 
- Αυτός είχε για σπίτι του το πεζοδρόμιο και λίγο, πολύ λίγο από το υπόστεγο του καταστήματος. 
- Αυτόν τον συνάνθρωπό μας μήτε η Εκκλησία του Ανθίμου εντόπισε, μήτε η Δόμνα του Κυριάκου είδε, γιατί δεν πρόκειται για προσφυγόπουλο. Αυτός σε ποιο σπίτι να μείνει για τον κορωνοϊκό ιό;
* * * 
- Ο κορωνοϊός όπως ενέσκηψε σ’ όλη την γη έδωσε το έναυσμα στα τηλεπαράθυρα να μας βομβαρδίσουν με πληθώρα θεμάτων που άπτονται της Ιατρικής σ’ όλους τους κλάδους. 
- Όποιο κανάλι κι αν ανοίξει κάποιος θα βρεθεί σε κάποιον ειδήμονα και ίσως και τυχόντα που θα μας δίνει συμβουλές για την θεραπεία και την προφύλαξη από τον κορωνοϊό, όπως ακριβώς και την προ Μνημονίου περίοδο, που ο κάθε τυχάρπαστος οικονομολόγος μας βομβάρδιζε από πρωίας έως νυκτός και γίναμε οικονομολόγοι της συμφοράς με τι μέτρα πρέπει να ληφθούν, ώστε να είναι το τίμημα το πλέον ελαφρύ. 
- Και αν δεν ήταν ελαφρύ το τίμημα, αφού έχουν δεσμευθεί τα «ασημικά» μας για 99 χρόνια, δηλαδή, θα πληρώνουν και τα δισέγγονά μου, τα στραβά που έγιναν επί των ημερών μου. 
- Λέτε να έχουμε την ίδια θεραπευτική απόληξη όπως και με το μνημόνιο; Ίδωμεν!..
* * * 
- Σε ενημερωτικό φυλλάδιο που παρέσχε η Περιφέρεια για τον κορωνοϊό, μεταξύ των άλλων διαβάζουμε: Μετά την χρήση το χαρτομάντηλο το απορρίπτουμε σε κλειστό κάδο! 
- Αλήθεια πόσοι κλειστοί κάδοι υπάρχουν στους κεντρικούς δρόμους της «Μικρής Πόλης» μας, ώστε οι πολίτες να απορρίπτουν τα χαρτομάντηλά τους;
- Όταν βήχουμε και φταρνιζόμαστε καλύπτουμε το στόμα μας με τον αγκώνα! Μα αγκώνας αποκαλείται το εξωτερικό μέρος της συνδέσεως βραχίονα και αντιβραχίου. Δοκίμασε ο εγγονός μου να φέρει τον αγκώνα στο στόμα του αλλά δεν τα κατάφερε!..
- Ας είναι περισσότερο κατανοητά και εύληπτα όσα προσπαθούν να μας συμβουλέψουν οι επιφορτισμένοι με την ενημέρωση ειδικοί και μη για να αποφεύγονται τα σχόλια!..
* * * 
- Έλλειψη αίματος: Αυτή τη διαπίστωση έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε μια εποχή, που ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση και ενδεχομένως να προκύψει αδυναμία καλύψεως των αναγκών!
- Όλοι μπορούμε να κάνουμε διαπιστώσεις για κάποια προβλήματα, αλλά πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να βάλουμε πλάτη. 
- Θα ήταν πολύ εντυπωσιακό ο ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε μια γενναία χειρονομία και να συστήσει στην νεολαία του, σε όσους είναι πάνω από 18 ετών και μέχρι τα 60 να τρέξουν στις υπηρεσίες αιμοληψίας και να δώσουν αίμα και όχι μια φορά, αλλά κάθε δίμηνο ή και τρίμηνο!
- Όπως διαπιστώνει και ελλείψεις σε ΜΕΘ… Μα οκτώ μήνες λείπει από την εξουσία, σ’ αυτήν την κατάσταση άφησε την Δημόσια Υγεία, τι διαμαρτύρεται! Γιατί να φωνασκεί τώρα αντί να τα είχε κάνει προτού εκπέσει της ΕΞΟΥΣΙΑΣ; Δεν γνωρίζει ότι «ουκ εν Άδη μετάνοια;» Αστείο πράγμα!..
* * * 
- Λαϊκή παροιμία πολύ εύστοχη! Αν ένας απλός ΣΥΡΙΖΑίος, εργάτης, προλετάριος να πούμε, πήγαινε σε πολυκατάστημα και γέμιζε, τρόπος του λέγειν, ένα καροτσάκι με διάφορα προϊόντα, θα βρίσκονταν μπροστά στην γενική κατακραυγή, ότι δεν αφουγκράζεται τις οδηγίες του Υπ.Αν.
- Είδαμε, όμως τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σ. Παπαδημούλη, να έχει γεμίσει με διάφορα καταναλωτικά αγαθά τρία καροτσάκια πολυκαταστήματος και εν αδυναμία να τα σύρει είχε μαζί του και τον αστυνομικό της προσωπικής του ασφάλειας να τα σέρνει ως τα ταμεία και από εκεί ως το ΙΧ του, ως φύλαρχος!..
- Να λοιπόν που ό,τι και να πω εγώ ή να γράψω για τον σ. Παπαδημούλη, τον σοσιαλιστή του χαβιαριού και των 25.000 € plus τον μήνα είναι μηδέν μπροστά στην όζουσα πραγματικότητα!
- Αλήθεια, οι αστυνομικοί προσωπικής ασφαλείας διατίθενται από το Υπ. ΠροΠο για να αναλαμβάνουν χρέη αχθοφόρου; Πώς το εγκρίνει αυτό ο πολυσχιδής Χρυσοχοΐδης!..