ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξυπακούεται, ότι στα ψηφοδέλτια της 7ης Ιουλίου 2019 είχε επιλέξει τους καλύτερους της Ν.Δ. για να εκπροσωπήσουν το κόμμα και να αναλάβουν υπουργικά χαρτοφυλάκια!
- Θρυλείται γαρ, ότι συντόμως θα προβεί σε ανασχηματισμό, πρόνοια αναμφισβήτητα δική του, όμως δεν είναι δική του πρόνοια να επιλέγει για τα υπουργικά έδρανα εξωκοινοβουλευτικούς, όπως στην σημερινή κυβέρνηση που φιγουράρουν 21 εξωκοινοβουλευτικοί τεχνοκράτες και τούτο γιατί προεκλογικώς παρακινούν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες το εκλογικό σώμα να μεταβεί και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για να επιτελέσει το ύψιστο δημοκρατικό του καθήκον!
- Μάλιστα σε μεγάλες πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, συγκροτούνται εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών.
- Όμως αυτό το ύψιστο δημοκρατικό καθήκον… τσαλαπατιέται από τους πολιτικούς ηγέτες, που αντί να προκρίνουν για υπουργικά έδρανα αυτούς που εξέλεξε ο κυρίαρχος εκλογικός λαός, τοποθετούν εξωκοινοβουλευτικούς!
- Μαζί μ’ αυτό ας περιορίσουν και τον αριθμό των υπουργών, κάτι ανάλογο με την Ιταλία που έχει 16 υπουργός, 16 άρρενες και 8 θήλεις!
* * * 
- Το υλικό που προσφέρθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. είναι προσφορά του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας! Δηλαδή, το Ίδρυμα αυτό, κρατικό προφανώς, με έσοδα από τον δημόσιο κορβανά προσέφερε υλικό παντοειδές στην ΕΛ.ΑΣ. για τις ανάγκες της και για να καλύψει τις ελλείψεις της και κοινολογήθηκε ως προσφορά του ΚΕΜΕΑ!
- Θα ήταν προσφορά του εν λόγω Κέντρου, αν προέρχονταν από έσοδα των μελών του όπως π.χ. το σκάφος που προσέφερε ο εφοπλιστής Λασκαρίδης προς το Π.Ν. και ήταν από δικά του χρήματα, από τις δραστηριότητές του τις ναυτιλιακές.
- Όταν όμως τα χρήματα προέρχονται από το Δημόσιο, τότε κάπως αλλιώς θα πρέπει να χαρακτηριστεί η προσφορά, όπως στις προβλέψεις μας εντάξαμε και τις ανάγκες της ΕΛΑΣ και αφού εγκρίθηκαν, τα διαθέτουμε στο αρχηγείο και αυτό να βρει τον τρόπο προωθήσεώς της!
- Το σωστό να λέγεται!.. Ή να αναφερθεί ο χορηγός που τα προσέφερε!..
* * * 
- Η υπόθεση των υιοθεσιών παιδιών δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι πολύ δύσκολο και βασανιστικό. Δικά μας παιδιά είναι, το αίμα το δικό μας τρέχει στις φλέβες τους και δυσανασχετούμε με το παραμικρό.
- Θα μου επιτρέψουν οι αναγνώστες να τους εξιστορήσω μια περίπτωση που συνέβη κάπου στο 1946-49! Μια υπεράνω πάσης υποψίας οικογένεια έχουσα την έξωθεν καλή μαρτυρία ήταν άτεκνη. Και υιοθέτησε μια παιδίσκη. Έγραψε δε γράμμα σε συγγενείς της στην Αμερική για την υιοθεσία και ανταποκρινόμενοι στα φιλάλληλα αισθήματά της, της απέστειλαν παιδικά ρούχα και παιχνίδια μεταξύ των οποίων και μια κούκλα.
- Η θετή μητέρα κρέμασε την κούκλα από το φωτιστικό να την βλέπει η μικρή αλλά να μην μπορεί να την πιάνει και την καταστρέψει.
- Καλή η έξωθεν μαρτυρία για την ηθική υπόσταση της οικογενείας που επιθυμεί να υιοθετήσει ένα παιδάκι, αλλά άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
- Και δεν ήταν εκείνη την εποχή η μοναδική περίπτωση παρόμοιας τακτικής, όταν μάλιστα λειτουργούσαν τα ορφανοτροφεία, όπου θα έβρισκε το παιδάκι καλύτερη θαλπωρή και ζεστασιά ανάμεσα στα άλλα παιδιά και στο προσωπικό που τα επιμελούνταν.
- Προσοχή λοιπόν ακόμα και στην έξωθεν καλή μαρτυρία, που πάντα δεν είναι 100% αξιόπιστη από την σκέψη να μην εκθέσουμε τον επίδοξο θετό γονέα!..
* * * 
- Η προσευχή του Ρ.Τ. Ερντογάν στην Αγία Σοφία θεωρήθηκε από εμάς ως βαρύ ατόπημα, τότε για την UNESCO, στην οποία έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για την διαφύλαξη της Παγκοσμίου Κληρονομιάς πρέπει να θεωρηθεί βαρύτατο ατόπημα, που δέχθηκε και δεν καυτηρίασε την αυθαίρετο αυτή πράξη του Τούρκου σουλτάνου να παραβιάσει κάθε πολιτιστική θεσμοθέτηση, που έχει την αρχή της στην UNESCO, που υποτίθεται, ότι προστατεύει τα μνημεία που έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο!
- Και, όμως, δεν αφουγκρασθήκαμε κάποια σοβαρή αντίδραση από μέρους της UNESCO, που υποτίθεται ότι διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού μνημεία που έχουν παγκόσμιο κύρος και συμπεριλαμβάνονται στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά!
* * * 
- Μας έχουν καραφλιάσει με τις υποδείξεις τους να κρατάμε αποστάσεις, αλλά οι ίδιοι δεν τις κρατούν, αφού βλέπουμε να περιβάλλονται από παρατρεχάμενους που δεν απέχουν μήτε 10 εκατοστά του μέτρου.
- Αυτές οι υποδείξεις για ποιους γίνονται;
- Εκτός από το γεγονός ότι οι συστάσεις έχουν γίνει λάστιχο ανάλογα με τις περιστάσεις…