ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Τόσο η Ο.Λ.Μ.Ε., όσο και η τοπική Ε.Λ.Μ.Ε. κάνουν λάθος. Η Ε.Λ.Μ.Ε., κυρίως, που δεν έχει δείξει δείγματα ανωτερότητας, με την άρνησή της να ορισθεί Πρότυπο και Πειραματικό Σχολείο στα Γιάννινα, αλλά και με την δήλωση της, ότι δεν θα γίνουν φύλακες των κτηρίων.
- Όταν διορίζεται κάποιος στο Δημόσιο Τομέα, το κράτος μαζί με τον διορισμό του, του παραχωρεί και κτήριο όπου θα εργασθεί, όχι με την έννοια «περάστε αύριο, γιατί απουσιάζει ο αρμόδιος υπάλληλος» αλλά για να εξυπηρετείται ο κάθε πολίτης.
- Με την έννοια αυτή πρέπει ο υπάλληλος να φροντίζει και για την καλή κατάσταση του κτηρίου, διότι σε τελευταία ανάλυση εμείς όλοι μαζί και με τον αρμόδιο και υπεύθυνο υπάλληλο θα πληρώσουμε κάθε ζημιά και βλάβη και η χήρα με το δίλεπτο (Λουκά 2Ι εδαφ.2).
- Ας φροντίσουν λοιπόν και το κτήριο και τον εξοπλισμό του κτηρίου, που είναι περιουσία όλου του ελληνικού λαού…
* * * 
- Θέλω να πιστεύω, ότι ο πρωθυπουργός μας δεν ξαστόχησε την υπόσχεσή του που έδωσε, ότι θα δραστηριοποιηθεί η κυβέρνησή του να επιστρέψουν στη Χώρας μας τα φωτεινά μυαλά που ώχεντο απιόντα τόσο κατά την μνημονιακή περίοδο, όσο και με την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ανέρχονται σε περίπου 450.000 άτομα.
- Παρότι ο καιρός διαβαίνει ολοταχώς δεν βλέπουμε καμία κίνηση από μέρους των συναρμοδίων υπουργών προς υλοποίηση αυτής της υποσχέσεως.
- Ίσως να φταίει και η… γυρολογία τους από καναλίου σε κανάλιον και δεν μπορούν να συναντηθούν ή να συνεννοηθούν, αν και έχει καθιερωθεί επισήμως η τηλεδιάσκεψη και τηλεσυνεννόηση.
* * * 
- Μας πληροφόρησε, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης, ότι όσοι υποβάλλουν αίτηση ασύλου θα εφοδιάζονται πάραυτα με τρεις αριθμούς, ήτοι του Α.Φ.Μ., του λογαριασμού σε τράπεζα και του Π.Α.Α.Υ.Α., δηλαδή, ότι δεν έχουν όλοι οι Έλληνες, θα το αποκτήσουν οι Λαθροπρόσφυγες και Λαθρομετανάστες που απρόσκλητοι ήρθαν στη χώρα μας.
- Και μας πληροφόρησε επίσης με κάθε σοβαρότητα και ακρίβεια, ότι οι δαπάνες για τις 3 αυτές περιπτώσεις θα καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.
- Μα το Ταμείο Ανάκαμψης, αν δεν κάνω λάθος προορίζεται να ενισχύσει τους ζημιωθέντες από την πανδημία, αντί να δοθούν στους γηγενείς, θα δοθούν στους αλλογενείς; Άλλο και τούτο!
- Ενώ όλοι περιμέναμε να αφουγκρασθούμε, ότι κινήθηκε η διαδικασία για την επιστροφή των 450.000 με 500.000 νέων κυρίως Ελλήνων και ταλαντούχων, που έφυγαν από τη χώρα μας αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός μας….
- Το μπόλιασμα βλέπουμε ότι έχει επιτύχει με άκρως θετικά αποτελέσματα.
* * * 
- Βιάστηκε ο πρωθυπουργός μας να αποφασίσει για την μη πραγματοποίηση των παρελάσεων τόσο των μαθητών όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω κορωνοϊού και φυσικά του συνωστισμού.
- Πλην, στις 7/10/20 συγκεντρώθηκε τόσος κόσμος στο Εφετείο Αθηνών να παρακολουθήσουν την απόφαση του Δικαστηρίου για την δολοφονία του Φύσσα, που ο κόσμος που θα προσέλθει να παρακολουθήσει τις παρελάσεις θα ωχριά μπροστά στο πλήθος και στο πάθος όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου.
- Γιατί τόση αποστροφή για το εθιμικό δίκαιο, όπως είναι οι θρησκευτικές τελετές και οι εθνικές;
- Μήπως είναι καιρός να αναθεωρηθεί αυτή η στάση, διότι έρχονται οσονούπω και εκλογές, οι οποίες θα ρίξουν το βάρος τους και στα θέματα αυτά που βαρύνουν στο εκλογικό σώμα, το οποίο δεν μπορεί να απαρνηθεί εν ριπή οφθαλμού, όταν μάλιστα διαπιστώνει και μεροληπτικές στάσεις υπέρ αλλοθρήσκων και αλλογενών.
* * *
- Ο καθηγητής Gerd Meier σε εκτενές άρθρο του στην Γερμανική Εφημερίδα Frankfurter Rundschau τονίζει, ότι η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα που υπέφερε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης από την ναζιστική θηριωδία και δικαιούται των αποζημιώσεων.
- Ο ίδιος αυτός καθηγητής υπολογίζει τις επανορθώσεις σε 190.000.000.000 ευρώ, τα οποία δεν θα δοθούν με τις επιστολές που αποστέλλουν οι ελληνικές κυβερνήσεις προς την Γερμανία αλλά πρέπει να γίνουν παραστάσεις προσωπικές σε επίπεδο υψηλό, δηλαδή, πρωθυπουργού, υπουργών, αρχηγών κομμάτων, ώστε το καταλάβουν οι Γερμανοί ότι δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες και υποχρεούνται οι Γερμανοί 74 χρόνια μετά την λήξη του Β’ Π.Π. να προβούν σε επανορθώσεις, όπως αυτές ορίζονται και καθορίζονται από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Δίκαιο του Πολέμου. (Πηγή: CRASHONLINE).