Με Καλή Πρόθεση

on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

.........................................ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ


Εσείς μωρές θα παίξετε μπιλιάρδο στην καμπούρα μας!

■  Παρακολουθώ τις ειδήσεις. Με νοιάζουν όλα όσα γίνονται στο ντουνιά τον ψεύτη... Δεν μπορώ να παρηγορήσω αυτές τις μανούλες, τις φαμίλιες, αυτών που είναι νούμερα στις ειδήσεις... ως νεκροί!.. Άνθρωποι κακοί, που μπορείτε και λέτε το πυρ... όχι το πυρ εκεί στις συμπλοκές και στη φωτιά... αλλά, όταν το παραγγέλνετε από τις πολυθρόνες σας... πώς το μπορείτε; Τι μυαλά είστε; Δεν έχετε οικογένειες; Τα παιδιά σας... στρατεύονται; Στρατεύονται και μαθαίνουν την πολεμική τέχνη, λέει... για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, από κάθε εχθρό!.. Πώς τα παίρνετε τα παιδιά μας και τα πάτε για σφάξιμο; Λέτε... μας λέτε δηλαδή... πως ο τάδε μας επιβουλεύεται... Σωστό. Κι άλλος δείνα, πρέπει να υπερασπιστεί τον τόπο του. Σωστό!.. Γιατί όμως την πληρώνουν την πολιτική σας... εικοσάχρονα παιδιά κι άμαχος πληθυσμός; Το καλύτερο θάταν εσείς... που μας κυβερνάτε κάθε μπουλούκι ανθρώπων που λέγονται κράτη... να πάτε σε μια αρένα και να βάλετε μια μέση (που έλεγαν κάποτε τα πιτσιρίκια των μαχαλάδων). Να βάλετε μια μέση ναι... γιατί είστε οι άρχοντές μας... για να υπερασπίζετε τους αδυνάτους σας κι όχι να τους στέλνετε στη σφαγή!.. Ποιος λυπάται τώρα αυτή τη χώρα, που θα την κάνετε ίσιωμα ως εκεί που νομίζετε ότι θα ικανοποιηθείτε. Κι ύστερα θα δώσετε παράσημα και εύφημες μνείες να τις κορνιζώσουν και να κλαίει το πόπολο... Δεν γίνονται αυτά - θα μου πείτε, τρανοί της Γης. Έτσι ήταν από χιλιάδες χρόνια πίσω... Ασφαλώς... Κι όταν ανέβηκε ο Κύρος κι όταν κατέβηκαν οι Μύριοι... παλικάρια έφευγαν και δε ματαγυρνούσαν... Τα σιάψιαλα που δεν μπορούσαν να περβατήσουν ως τα παζάρια τους... τ’ άφηναν πίσω... να ξανακάνουν πολίτες μάχιμους...
Και πέρασαν χιλιάδες χρόνια κι εσείς που έχετε μεράκι την Αρχή, λαοπλάνοι μου, μας λέτε ...«ψήφισέ με και εγώ θα σου κάνω τη ζωή σου, να την πίνεις στο ποτήρι... Μη ψηφίζεις αυτόν, αυτόν, αυτόν... είναι τούτο, είναι τούτο είναι τ’ άλλο!..». Τάπα κι άλλες φορές, σαν τι μου μοιάζουν ονόματα κεφαλιών του τόπου μας, που έπρεπε να τα εμπιστευόμαστε, γιατί μας το ζήτησαν σα διακοναραίοι - αποδείχτηκαν φαγάνες ξετσίπωτες... ή κουφιοκεφαλάκηδες της μπεμπεδίστικης απάτης. Και ρωτιέσαι ταπεινέ ψηφοφόρε... «μωρ’ τ’ είν’ τούτοι;». Τούτοι είναι ταπεινέ μου ψηφοφόρε, οι ίδιοι... αλλά τώρα θα τα κάνουν πιο επιστημονικά... Τους πλαισιώνουν, βέβαια και καινούργια σιαΐνια που θα παίξουν μπιλιάρδο στην καμπούρα σου κι εσύ θάσαι σε στάση... μπιλιάρδου... σκυμμένος δηλαδή, έτοιμος για ό,τι σου ζητήσουν...Μωρές, πώς τάζετε; Εδώ λέγαμαν... παινεσιές και λίμπες άδειες... Εδώ, τώρα, ληστεύεται ο δούλος του Θεού, με το έτσι θέλω!.. Το ξέρουμε τι θα ματαγίνει... Εσείς θα παίξετε μπιλιάρδο στην καμπούρα μας... και στην δική σας θα παίξουν οι παραπάνω σας... και στων παραπάνω τις καμπούρες παίζουν οι τρανοί της Γης!.. Θα ρωτήσετε «δηλαδή... είμαστε κοντά στο δουλεμπόριο;». Τι να σας πω... φιλαϊχτ για... φιλαϊχτ νάϊν... Τίνος Θεός θα βάλει το χέρι του; Όπως τόβαλε στα κοριτσάκια της Μαύρης Ηπείρου... Ποιοι τρανοί της Γης... ρέχτηκαν σοκολατένια κορμάκια; Δεν βρήκαν τίποτε ακόμα οι ονομαστές αστυνομίες του κόσμου; Αυτοί, βρίσκουν το παπούτσι μας στο βυθό της θάλασσας, αν τους χρειάζεται να το εξετάσουν!..
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.