ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Άλλοι τρέχουν στα συσσίτια κι άλλοι ζητούν «έξοδα παράστασης»!..

➤  Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● «Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά… αρμενίζουνε» εκεί στον Δήμο Ιωαννιτών! Καλά καλά δεν ξεκίνησε τη θητεία της η νέα Δημοτική Αρχή κι άρχισαν τα πρώτα «φάουλ», σε θέματα ουσίας, αλλά και επικοινωνιακής πολιτικής. Τις τελευταίες μέρες στα Γιάννενα, θέμα ευρείας συζήτησης έγιναν τα «έξοδα παράστασης» των Προέδρων και Αντιπροέδρων σε Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου και κυρίως ο τρόπος που αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή το ζήτημα, μέσω μιας ανακοίνωσης, η οποία μάλιστα άναψε φωτιές και εντός της δημοτικής ομάδας.
Για το ότι μπορεί να προβλέπεται σχετικό κονδύλιο για τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν το αμφισβητεί κανείς. Είναι όμως στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να το δεχθεί ή όχι, συμμεριζόμενος την γενικότερη δεινή οικονομικο-κοινωνική κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Δυστυχώς, είναι γνωστό ότι η έκφραση «προσφορά στα κοινά» που συνόδευε κάποτε τους ανθρώπους που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει χάσει την πραγματική της έννοια εδώ και πολλά χρόνια. Γι’ αυτό εξάλλου και έχουν απαξιωθεί οι πολιτικοί, ακόμη και οι Αυτοδιοικητικοί στα μάτια των πολιτών.
Το θλιβερό στο όλο ζήτημα που ανέκυψε, είναι ότι επίσημα η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να δικαιολογήσει το… σούσουρο των τελευταίων ημερών, αγνοώντας μάλιστα τις γενικότερες αντιδράσεις που εκφράστηκαν εντός και εκτός Δημαρχείου, ακόμη και από δικά της στελέχη. «Με το ισχύον καθεστώς στους ΟΤΑ σήμερα, δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε έναν καφέ να προσφέρει στον επισκέπτη του γραφείου του ο Πρόεδρος ενός Οργανισμού του Δήμου, αν δεν τον πληρώσει από την τσέπη του!», αναφέρεται, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση, προκαλώντας ειρωνικά σχόλια ακόμη και μεταξύ δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

***
Οι εποχές έχουν αλλάξει για όλους, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους διοικούντες. Έτσι και τα περί αξιοπρέπειας για τους μισθούς που επικαλείται η Δημοτική Αρχή σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές, εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τους συμπολίτες, πολλοί από τους οποίους «ζουν» κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Δήμος Ιωαννιτών συγκαταλέγεται μεταξύ των 13 πρώτων της χώρας, στον οποίο χιλιάδες δημότες (περί τους 8.000) θα λάβουν πιλοτικά το επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος…
Επειδή όμως την ευθύνη του Δήμου την έχει αποκλειστικά και μόνο ο Δήμαρχος, αυτός θα πρέπει, με ψυχραιμία και σοβαρότητα, να αναθεωρήσει τις έως τώρα θέσεις του, προσαρμόζοντάς τες στη σημερινή πραγματικότητα. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να υπάρχουν συμπολίτες που τρέχουν καθημερινά στα συσσίτια και κάποιοι αξιωματούχοι του Δήμου να παίρνουν δυο και τρεις μισθούς, ακόμη κι αν… βαφτίζονται ως «έξοδα παράστασης» για…  προσφορά ενός καφέ!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.