ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Ο δρόμος της «εξόδου» θα είναι καταστροφικός!..

● Δύσκολες ώρες περνάει τελευταία η χώρα και οι πολίτες της, με όλες αυτές τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, να έχουν διαμορφώσει και διεθνώς ένα πρωτοφανές κλίμα ανησυχίας. Κι αυτό το κλίμα το συναντά κανείς παντού: στο δρόμο, στις συζητήσεις μέσα στις καφετέριες, στους χώρους δουλειάς στα σπίτια κ.α.. Το μοναδικό ερώτημα που τελικά διατυπώνεται είναι «πού πάει η χώρα;»! Γιατί είναι συγκλονιστικό, μετά τόσα χρόνια, να συζητιέται όχι μόνο σαν σκέψη, αλλά και σαν σοβαρό ενδεχόμενο πλέον, η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη του «ευρώ»!
Δεν αντιλέγει κανείς ότι όλα αυτά τα χρόνια έγιναν λάθος χειρισμοί και ότι αρκετοί -με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνώντων- εκμεταλλεύτηκαν τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για ίδιον όφελος και όχι για την ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου. Ωστόσο, τώρα εθνικά ωφέλιμο είναι να γίνουν προσπάθειες, ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη του παρελθόντος εντός της ευρωζώνης. Η… άτακτη αποχώρηση, χωρίς να υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική πρόταση, είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει σε δρόμο χωρίς επιστροφή!
Όπως και να’ χει, με τα σημερινά δεδομένα και με τον πολύτιμο χρόνο που έχει χαθεί, οι ώρες που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολες, είτε υπάρξει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, είτε όχι. Απλά, επιλέγοντας τον ευρωπαϊκό δρόμο, η ελληνική οικονομία θα βαδίζει σε πιο γνώριμα μονοπάτια. Ο δρόμος της απομόνωσης, μετά από τόσα χρόνια, είναι από μόνος του καταστροφικός, την ώρα μάλιστα που οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ξεκάθαρα επιλέγουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Γιατί ακόμη και αυτοί που με… σθένος υποστηρίζουν το αντίθετο, δεν πείθουν για τα οφέλη μιας τέτοιας επιλογής.
Βέβαια, αυτό που οι κυβερνώντες, αλλά και οι πολίτες, θα πρέπει καλά να κατανοήσουν είναι ότι δεν μπορεί μια χώρα να σταθεί στα πόδια της, βασιζόμενη για μια ζωή στις πλάτες άλλων! Για να είναι μια οικονομία βιώσιμη, θα πρέπει να γίνει πρωτίστως παραγωγική!
Όλα αυτά τα χρόνια όμως στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να παράγουμε μόνο ιδέες – «φούσκες», δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα Κράτος γραφειοκρατικό και δυσκίνητο, το οποίο φρενάρει οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία πάει να αναπτυχθεί! Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα που έχουμε φθάσει ένα βήμα πριν την καταστροφή, αυτό δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση. Καμία σοβαρή πρωτοβουλία δεν αναλαμβάνει για να αναπτυχθούν παραγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αποτελέσουν κινητήριο μοχλό της πραγματικής οικονομίας.

* * *
Οι αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν απόψε οι κυβερνώντες, είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδας. Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη και πάνω σ’ αυτή τη βάση θα πρέπει να γίνουν οι συνομιλίες με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Ας ελπίσουμε -και ας ευχηθούμε- να μη μας περιμένουν νέες περιπέτειες…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.