ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Εξαντλήθηκαν οι ανοχές και οι αντοχές της κοινωνίας!
- Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Επί ποδός βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η ελληνική κοινωνία, με τους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους να έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαρκείας, διαμαρτυρόμενοι ουσιαστικά για την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η σημερινή Κυβέρνηση.

Όπως υποστηρίζουν, αυτή οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, σε πλήρη κατάρρευση των επαγγελμάτων τους, κλονίζοντας έτσι σοβαρά την κοινωνική συνοχή. Οι αγρότες εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους, αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω, εάν δεν υπάρξει διάλογος από μηδενική βάση, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλοι κλάδοι, όπως μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, έμποροι, γιατροί, δημοσιογράφοι, ναυτεργάτες, συνταξιούχοι κ.α.
Η παρατεταμένη οικονομική κρίση που έχει διαλύσει την μικρομεσαία τάξη και έχει φτωχοποιήσει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, οδηγεί μαζικά και κάποιες φορές συντεταγμένα, σε διαμαρτυρίες, που μόνο στόχο έχουν να κάνουν τους κυβερνώντες να καταλάβουν ότι «δεν πάει άλλο»! Εάν μάλιστα από τις συγκεντρώσεις λείψει το κομματικό «καπέλωμα», που μερικές φορές, δυστυχώς, παρατηρείται, τότε σύσσωμος ο λαός θα βγει αυθόρμητα στους δρόμους, απαιτώντας μια αξιοπρεπή διαβίωση. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από κομματικές γραμμές και ιδεολογίες. Εξάλλου, έχουν περάσει – ευτυχώς - ανεπιστρεπτί οι εποχές του έντονου κομματισμού και του σκληρού φανατισμού, καταστάσεις που οδήγησαν τη χώρα σε πλήρη αποσύνθεση.
Αυτό το μήνυμα οφείλει να λάβει και το σημερινό πολιτικό σύστημα, αφήνοντας κατά μέρος τις κομματικές κορώνες και να συνεννοηθεί για το πώς θα βρεθεί λύση για τα καυτά κοινωνικο- οικονομικά προβλήματα, για την ακρίβεια και την ανεργία που έχουν εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό. Οι πολίτες διαμαρτύρονται σήμερα, γιατί πολλά δεν πάνε καλά! Δεν μπορεί αυτό να μην το αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες, οι οποίοι βρίσκονται σε καίρια πόστα για να προωθήσουν όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα εντός κι εκτός συνόρων.
Η δικαιολογία ότι μας πιέζουν οι «θεσμοί», δεν μπορεί πλέον να πείσει. Γιατί, τι έκανε η νέα Κυβέρνηση στο εσωτερικό, ένα χρόνο τώρα στην εξουσία; Προώθησε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να μειωθούν οι τεράστιες δημόσιες σπατάλες; Ασχολήθηκε επί της ουσίας με την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να πάρουν «ανάσα», για να καταστούν και πάλι βιώσιμες και ανταγωνιστικές, ώστε να δημιουργηθούν σταδιακά νέες θέσεις εργασίας; Προσέλκυσε νέες επενδύσεις, καταπολεμώντας την γραφειοκρατία και το αλλοπρόσαλλο φορολογικό πλαίσιο που διέπει την οικονομία μας; Έδωσε κίνητρα σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, όπου – υπό προϋποθέσεις – υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό; Δημιούργησε ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, για να μπορούν πολίτες και επιχειρήσεις να κάνουν τον προγραμματισμό τους;

•••
Δυστυχώς, σε κανένα από τα παραπάνω, δεν έδωσε ουσιαστικές λύσεις, αφήνοντας τον χρόνο να κυλά και να συσσωρεύονται τα προβλήματα σε όλους τους τομείς. Αντίθετα, προχωρά σε παράλογες αποφάσεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν ότι η οικονομία διέρχεται περίοδο βαθιάς ύφεσης, ενώ οι πολίτες έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής.
Σ’ αυτή τη φάση, η ψυχραιμία και η σύνεση θα πρέπει να επικρατήσουν στο πολιτικό σύστημα. Ευθύνες έχει και η Αντιπολίτευση, η οποία θα πρέπει να αφήσει στην άκρη τις κομματικές αντιπαραθέσεις και να βρει δίαυλο επικοινωνίας με την Κυβέρνηση, αν φυσικά κι αυτή είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί για το καλό της χώρας…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.