ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Ευτυχώς που οι Έλληνες δεν χάνουν την Ανθρωπιά τους!

Μπορεί το γιορτινό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ν’ αλλάξει την βαριά ψυχολογία των Ελλήνων της κρίσης; Δύσκολα, θα πει κάποιος που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν τα προς το ζην! Πιο αισιόδοξη απάντηση ίσως δώσει εκείνος που με δυσκολία τα βγάζει πέρα.
Εδώ λοιπόν έρχεται να κάνει την εμφάνισή της, για ακόμη μια χρονιά, πιο έντονα από ποτέ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! Η μαγική λέξη, που κράτησε ζωντανούς τους Έλληνες όλες τις δύσκολες στιγμές, καθ’ όλη την πορεία της χώρας μέσα στην ιστορία.
Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος μιας ακόμη πολύ δύσκολης χρονιάς για την χώρα μας, δυστυχώς, ο απολογισμός δεν μας βρίσκει σε καλύτερη μοίρα από πέρυσι τέτοια εποχή. Η οικονομία της Ελλάδας χειροτέρεψε, οι πολίτες της πέρασαν πολύ δύσκολες μέρες, αφού ήρθαν αντιμέτωποι με ακόμη πιο σκληρά μέτρα και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ανεργία παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, η μετανάστευση των νέων για μια καλύτερη και αξιοπρεπή διαβίωση, συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση, ενώ ούτε το στοίχημα με την διαχείριση του προσφυγικού κερδήθηκε!
Το 2016 μας αποχαιρετά και η «ανάπτυξη» που υπόσχονταν η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αλλά απ’ ότι όλα δείχνουν, εάν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές, η χώρα θα συνεχίσει να... σέρνεται και τη νέα χρονιά! Οι αντοχές των πολιτών εξαντλήθηκαν προ πολλού και αυτό δεν φαίνεται να το λαμβάνουν υπόψιν οι κυβερνώντες. Με το να δίνουν ένα «φιλοδώρημα» στους συνταξιούχους (το οποίο θα πάρουν πίσω και με το παραπάνω!)  ή με το να πανηγυρίζουν για το ότι εξασφάλισαν γρήγορο ιντερνέτ σε απομακρυσμένες περιοχές (!), είναι τουλάχιστον υποκριτικό, όταν πολλά νοικοκυριά σήμερα δεν έχουν θέρμανση, ή ο μισθός (εάν υπάρχει κι αυτός) δεν φτάνει ούτε για τις βασικές ανάγκες!
Είναι όμως παρήγορο ότι, παρά τα τεράστια προβλήματα, οι Έλληνες χάνουν την Ανθρωπιά τους. Και μιας και διανύουμε μέρες γιορτινές, αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε, θαυμάζοντας το μεγαλείο ψυχής που επιδεικνύουν απέναντι σε άλλους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε λίγο χειρότερη θέση από τους ίδιους. Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης που πληθαίνουν αυτή την περίοδο, βρίσκουν ανταπόκριση από το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας και κυρίως από τα νοικοκυριά που τα φέρνουν πολύ δύσκολα βόλτα. Αυτή η ανιδιοτελής αγάπη προς τον συνάνθρωπο φαίνεται πως έχει κρατήσει ζωντανή την χώρα μας...
* * *
Ευχή όλων λοιπόν η Νέα Χρονιά να είναι η αρχή για να κάνει η Ελλάδα στροφή προς την πραγματική ανάπτυξη και την ευημερία! Μπορεί σήμερα να ακούγεται ουτοπικό, αλλά «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία»!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.