ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Όλοι ΤΩΡΑ στον αγώνα κατά των ναρκωτικών!

● Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών η σημερινή και έρχεται να μας... ταρακουνήσει όλους και πρωτίστως την τοπική κοινωνία και τις Αρχές. Ο αγώνας ενάντια στην μάστιγα των ουσιών, που δυστυχώς τελευταία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, θα πρέπει τώρα να ενταθεί και να γίνεται πιο στοχευμένα! Η κατάσταση έφθασε να είναι δραματική, ειδικά όταν τα σκληρά ναρκωτικά (κοκαΐνη – ηρωίνη), έχουν κυριολεκτικά εισβάλλει στην τοπική κοινωνία, με όλο και περισσότερους νέους να μπλέκουν στα δίχτυα τους. Τις περισσότερες φορές μάλιστα γίνονται οι ίδιοι υποχείρια των διάφορων κυκλωμάτων, διακινώντας τις ουσίες στις «πιάτσες» της περιοχής. Το αστυνομικό δελτίο αδιάψευστος μάρτυρας μιας θλιβερής πραγματικότητας, αφού εκτός από τα τεράστια αλβανικά φορτία χασίς που συχνά εντοπίζονται στην Ήπειρο, σαν... μανιτάρια ξεφυτρώνουν και περιστατικά διακίνησης σκληρών ναρκωτικών. Το ακόμη πιο θλιβερό όμως είναι ότι σε πολλά από αυτά εμπλέκονται και Ηπειρώτες.        
Αυτό βέβαια είναι μια διαπίστωση που εύκολα κάνει κανείς, παρακολουθώντας την επικαιρότητα. Το ερώτημα όμως είναι, τι αλήθεια μπορεί να γίνει για ν’ αλλάξει η σημερινή κατάσταση, που ανησυχεί τις Διωκτικές Αρχές και προβληματίζει την τοπική κοινωνία; Αν και κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, ακούγονται οι συνηθισμένες ευχές και εκκλήσεις, όπως εξάλλου γίνεται και σε κάθε παρόμοια περίπτωση (π.χ. προ ημερών για το Περιβάλλον), το πρόβλημα με τα ναρκωτικά οξύνεται μέρα με τη μέρα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται απο Φορείς και Οργανισμούς. Είναι όμως αρκετές αυτές για να δώσουν ριζικές λύσεις; Δυστυχώς, όχι! Κι αυτό γιατί ακόμη, τουλάχιστον στη χώρα μας, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος.
Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς όταν η ίδια η Πολιτεία πολλές φορές είναι απούσα; Ή, αντιμετωπίζει το θέμα... επιδερμικά, καθιστώντας αποκλειστικά υπεύθυνους τους διάφορους Οργανισμούς (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Σχεδία, κλπ), χωρίς την ίδια στιγμή να ενισχύει έμπρακτα και το έργο τους; Αλλά και πώς να περιοριστεί η διακίνηση των ναρκωτικών, όταν βλέπουμε ότι μέλη κυκλωμάτων που συλλαμβάνονται, «πέφτουν στα μαλακά» από την Δικαιοσύνη; Δεν είναι επόμενο αυτά να συνεχίσουν το θανατηφόρο έργο τους, δείχνοντας το δρόμο και σε άλλους να κάνουν το ίδιο, όταν γνωρίζουν ότι μ’ έναν καλό δικηγόρο θα γλιτώσουν τις αυστηρές ποινές;

* * *
Επειδή λοιπόν έτσι έχουν σήμερα τα πράγματα, όλο το βάρος θα πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, αλλά και στην αυστηρή τιμωρία των εμπόρων. Αυτά αποτελούν και το πιο σημαντικό «κλειδί» για τη λύση του προβλήματος των ναρκωτικών! Πρωταρχικό ρόλο παίζουν αναμφίβολα οι Φορείς, όπως η «Σχεδία», που στην περιοχή μας το έργο της είναι ανεκτίμητο. Όπως τόνισε και στο μήνυμά του ο Πρόεδρός της Στεφ. Τζιμογιάννης «οφείλουμε όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε στον αγώνα της πρόληψης, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, ώστε η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών να γίνει από επέτειος, καθημερινότητα»! Ας μην μένουμε λοιπόν απαθείς σ’ ένα πρόβλημα που κάποτε ίσως χτυπήσει και τη δική μας πόρτα!..
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.