ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Ανάγκη για ένα ήρεμο προεκλογικό κλίμα… 

«Ζεστάθηκε» για τα καλά το προεκλογικό κλίμα στο Δήμο Ιωαννιτών, με τους υποψήφιους για τη Δημαρχία ν’ ανοίγουν σιγά σιγά τα χαρτιά τους και τους δημότες να παρακολουθούν τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μπορεί μέχρι τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου να μας χωρίζουν αρκετοί μήνες, ωστόσο οι επικεφαλής των παρατάξεων (νέων και παλιών), κάθονται σε... αναμμένα κάρβουνα, καθώς μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων θα είναι και ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος!
Αν και ακόμη δεν οριστικοποιήθηκε ο τελικός αριθμός των διεκδικητών του Δήμου Ιωαννιτών, ωστόσο έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό το ξεκίνημα του... μαραθώνιου προεκλογικού αγώνα: Θωμάς Μπέγκας, Νίκος Γκόντας, Άρης Μπαρτζώκας, Τατιάνα Καλογιάννη, Μωυσής Ελισάφ, Χρήστος Πατσούρας, έχουν έως τώρα δηλώσει επίσημα ότι θα διεκδικήσουν την ψήφο των Γιαννιωτών. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Δημ. Τασιούλα με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το νυν επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Λαζ. Νάτση, με τον ίδιο να επιθυμεί την εκ νέου υποψηφιότητα. Και η ΔΡΑΣΥ όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα έχει δικό της υποψήφιο, ή θα «συμμαχήσει» με κάποια από τις άλλες παρατάξεις.
Το επόμενο βήμα λοιπόν στα επιτελεία των έως τώρα υποψηφίων είναι η συγκρότηση ψηφοδελτίων. Οι βολιδοσκοπήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, όμως πολλά στελέχη είναι ακόμη επιφυλακτικά, καθώς η «τράπουλα» έχει ανακατευτεί για τα καλά και έχουν δημιουργηθεί πολλές «συγγενικές» παρατάξεις. Εξάλλου, μόλις χθες ο νυν Δήμαρχος Θ. Μπέγκας άνοιξε τις διαδικασίες στην παράταξή του «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», ενώ και στο χώρο της κεντροδεξιάς όλοι ήταν σε στάση αναμονής για το τι τελικά θα κάνει ο Ν. Γκόντας, ο οποίος πριν λίγα 24ωρα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Όπως και να’χει πάντως, το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές του Μαΐου θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όταν θα κατατεθούν επίσημα τα ψηφοδέλτια.

* * *

Βέβαια, μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες, καλό θα ήταν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να κρατήσουν χαμηλούς, γενικά, τόνους, χωρίς έντονες εξάρσεις και προεκλογικές κορώνες, όπως συνηθίζεται. Οι δημότες περιμένουν λύσεις στα μικρά καθημερινά, αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι ίδιοι, ειδικά σε μια περίοδο που όλοι σχεδόν είναι πιεσμένοι από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και την οικονομία της. Δεν φαίνονται αυτή τη φορά διατεθειμένοι να επηρεασθούν από ατελέσφορες και οξείς αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων, που ήδη κάποιες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Ας εκθέσει ο καθένας ήρεμα και πειστικά τις όποιες προτάσεις του για μια καλύτερη διοίκηση στο μεγαλύτερο Δήμο της Ηπείρου. Οι Γιαννιώτες θα τις ακούσουν, θα τις αξιολογήσουν και στο τέλος με βάση αυτές, θα επιλέξουν εκείνον που θεωρούν ότι θα τους αντιπροσωπεύσει καλύτερα...
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.